• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404062515055
  • خبرنگار : 30147

شیره انگور؛ یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی تاکداران قوچان

شیره انگور؛ یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی تاکداران قوچان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان، با اشاره به اهمیت تهیه شیره انگور که نوعی غلیظ‌ شده از آب انگور است، گفت: این محصول به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی برای تاکداران شهرستان محسوب می‌شود.

حبیب‌الله مقتدر در گفت و گو با ایسنا با اشاره به سطح زیر کشت حدود ۴۵۰۰ هکتاری باغات انگور در این شهرستان، از تولید ۵۰ هزار تنی انگور در تاکستان‌های قوچان خبر داد و افزود: انگور به عنوان یکی از محصولات کلیدی و با کیفیت در قوچان شناخته می‌شود و این شهرستان توانسته است رتبه دوم تولید انگور در استان را به خود اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه قوچان پتانسیل بالایی در تولید محصول انگور دارد، تصریح کرد: از این سطح زیر کشت، حدود ۵۰۰ هکتار تحت طرح فراز قرار دارد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان خاطرنشان کرد: این طرح به عنوان یکی از راهکارهای نوین برای اصلاح و احیاء تاکستان‌ها و بهینه‌سازی تولید انگور اجرا می‌شود؛ استفاده از شیوه‌های نوین در باغات انگور نه تنها به افزایش باروری اقتصادی کمک می‌کند، بلکه موجب بهبود کیفیت محصول، تسهیل در عملیات داشت و برداشت و کنترل بهتر بیماری‌ها و آفات نیز می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه این شیوه‌های نوین به کشاورزان کمک می‌کند تا بهره‌وری بیشتری از زمین‌های خود داشته باشند و در نتیجه، درآمد بیشتری کسب کنند، ادامه داد: به دلیل خسارت ناشی از سرمای فروردین‌، انتظار می‌رود که تولید این محصول با کاهش ۶۰ درصدی نسبت به سال گذشته روبرو شود.

مقتدر با اشاره به اینکه این خسارت می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر درآمد کشاورزان و اقتصاد محلی داشته باشد، خاطرنشان کرد: از کل تولید انگور، حدود ۶۰ درصد به عنوان انگور تازه مصرف می‌شود و ۴۰ درصد باقی ‌مانده به کشمش تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه کشمش تولید شده در این منطقه به دلیل کیفیت بالا و طعم مطلوب، دارای شهرت جهانی و بازارپسندی بالاست، ادامه داد: از میزان انگور تولیدی شهرستان، حدود ۵ درصد، معادل تقریباً ۵ تن، به شیره انگور تبدیل می‌شود. در فرآیند تولید این شیره، از خاک شیره که در شهرستان به خاک سفید شناخته می‌شود، استفاده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان تأکید کرد: استفاده از خاک سفید برای خنثی‌سازی اسیدیته و کمک به شفاف و زلال‌سازی آب انگور در تهیه شیره ضروری است؛ چون استفاده بی‌رویه از این خاک می‌تواند مشکلات بهداشتی، تولید ضایعات بالا و محدودیت در تولید روزانه و عملکرد پایین خط تولید را به همراه داشته باشد به همین دلیل، به منظور رفع این مشکلات، طرح تحقیقی جایگزینی خاک سفید با کربنات کلسیم در یکی از واحدهای تولید شیره سنتی انگور با همکاری مرکز تحقیقات استان انجام شده است.

وی گفت: این طرح تحقیقاتی می‌تواند به بهبود کیفیت شیره انگور و افزایش بهره‌وری در تولید کمک کند و در نهایت، به توسعه پایدار باغات انگور و افزایش درآمد تاکداران شهرستان قوچان منجر شود.

مقتدر افزود: با توجه به ظرفیت‌های موجود در این شهرستان، امید می‌رود که با اجرای طرح‌های نوین، تولید انگور و محصولات جانبی آن به سطوح بالاتری برسد و شهرستان قوچان به عنوان یکی از قطب‌های تولید انگور در کشور شناخته شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و چالش‌های موجود در بخش کشاورزی، بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و شیوه‌های بهینه تولید می‌تواند نقش بسزایی در موفقیت کشاورزان و بهبود وضعیت اقتصادی شهرستان قوچان ایفا کند.

شهرستان قوچان با وسعت ۳۸۴۸ کیلومتر مربع در فاصله ۱۳۷ کیلومتری شمال غربی مشهد قرار دارد که وسعت منابع طبیعی آن ۱۹۲ هزار و ۳۷۶ هکتار بوده و ۲۷ هزار هکتار از آن را به کشت دیم و ۱۳ هزار هکتار به کشت آبی اختصاص داده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha