نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه تغذیه و سلامت پیش از باروری در هر دو جنس مهم است، اظهار کرد: شاخص توده بدنی نامناسب در هر دو جنس میتواند یکی از علل مهم ناباروری در افراد باشد. خطر عدم تخمک گذاری در زنان لاغر بالاتر است همچنین اضافه وزن و چاقی در مردان و زنان میزان ناباروری را افزایش میدهد، از طرفی کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی میتواند مفید باشد.
وی افزود: با توجه به آمار موجود ۳۰ درصد از ناباروریها به علت اضافه وزن یا کمبود وزن است. وزن نامناسب به علت ایجاد تغییرات در هورمونها، میتواند بر تخمک گذاری تاثیر بگذارد و کاهش وزن حتی به میزان پنج درصد میتواند شانس باروری را افزایش دهد.
علیزاده ادامه داد: خانمهایی که مراقب وزن خود هستند و رژیم سالم غذایی را رعایت میکنند مثل مصرف زیاد سبزیها، استفاده از چربیهای گیاهی به جای چربیهای حیوانی، مصرف منظم ماهی و حبوبات، شانس خود را برای باروری افزایش میدهند.
به گفته وی، مردانی که در آرزوی داشتن فرزند هستند نیز باید برای حفظ وزن سالم بدن و مصرف یک رژیم غذایی متعادل، مسئولیت خود را انجام دهند، زیرا چاقی در مردان با تغییر سطح هورمون تستوسترون و یاموارد دیگر بر باروری تاثیر میگذارد .
این مقام مسئول بیان کرد: همچنین ریز مغذیهایی که میتوانند به افزایش قدرت باروری کمک کنند شامل روی، سلنیوم، ویتامین دی و اسید فولیک هستند. منابع غذایی روی در آجیل، گوشت قرمز و ماهی است و سلنیوم در نان، ماهی ، گوشت و تخم مرغ وجود دارد.
وی گفت: منبع غذایی ویتامین دی روغن ماهی و لبنیات غنی شده با ویتامین دی است و اسید فولیک در انواع کلم، اسفناج و سبزیهای برگی وجود دارد. در سایر موارد رعایت تعادل و تنوع و اعتدال در رژیم غذایی برای پدران به اندازه مادران مهم و موثر است.
به گفته مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، کمبود ریزمغذیها و رژیم غذایی نامناسب در اختلالات تخمک گذاری مؤثر و کمبود ویتامین D در هر دو جنس با ناباروری مرتبط میباشد و در زنان میتواند با سندرم تخمدان پلی کیستیک همراه باشد در مردان نیز سبب پایین آمدن کیفیت اسپرم و سطح هورمون تستوسترون میشود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماری آندومتریوز به عنوان یکی از علل ناباروری محسوب میشود رعایت یک رژیم غذایی متعادل و مغذی میتواند از سلامت عمومی فرد حمایت کند و به طور بالقوه برخی از علائم مرتبط با این بیماری را کاهش دهد. از جمله استفاده از غذاهای ضد التهابی، غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، غنی از فیبر، و غذاهای غنی از آنتی اکسیدان و محدود کردن غذاهای فرآوری شده میتواند در تخفیف عوارض بیماری مفید باشد، البته درمان این بیماری زیر نظر متخصص حائز اهمیت است.
انتهای پیام
نظرات