• سه‌شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۴ / ۲۰:۴۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404071510152
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مدیر سیالات شرکت ملی حفاری ایران خبر داد

کاربست ۹ مجموعه مدیریت پسماند در حفاری و تکمیل ۹ حلقه چاه نفت و گاز

کاربست ۹ مجموعه مدیریت پسماند در حفاری و تکمیل ۹ حلقه چاه نفت و گاز

ایسنا/خوزستان مدیر سیالات شرکت ملی حفاری ایران از کاربست ۹  مجموعه مدیریت پسماند در حفاری و تکمیل ۹ حلقه چاه نفت و گاز در نیمه نخست امسال در راستای حفاظت از محیط زیست خبر داد.

مرید پوربابادی اظهار کرد: این چاه‌ها در موقعیت میادین نفتی اهواز، منصوری، قلعه نار، آبتیمور در گستره شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، آزادگان و یادآوران در حوزه فعالیت شرکت مهندسی و توسعه نفت و میدان گازی کیش در حوزه شرکت نفت و گاز پارس قرار دارند که پاکسازی و اتمام مدیریت پسماند چاه‌های کلاستری کیش با دستگاه حفاری ۶۹ فتح که بیش از ۱۰ سال در آن موقعیت مستقر بود و عاری از هرگونه آلودگی تحویل شد از اهمیت خاصی برخوردار است‌.

وی افزود: در نتیجه به کارگیری مجموعه مدیریت پسماند ۸۳ هزار و ۲۹۲ متر مکعب آب به دکل برگشت داده شد و حجم کنده‌های تثبیت‌شده حفاری به میزان ۱۳ هزار و ۴۴۱ متر مکعب، حجم سیال دی واتر شده سبک ۱۱۵ متر مکعب، حجم آب دی واتر شده ۸۴ هزار و ۷۵۲ متر مکعب، حجم کنده‌های ارسال شده به دیسپوزال ۱۱ هزار و ۹۲۹  متر مکعب و  حجم آبی که به سیالات جهت ساخت سیال داده می‌شود ۹۷۹ متر مکعب به ثبت رسید.

پوربابادی در خصوص فعالیت تصفیه‌خانه های کارون و کریت کمپ اداره کنترل پسماند حفاری در  شش ماه اول سال جاری ، اظهار کرد: این  تصفیه‌خانه‌ها به ترتیب با ظرفیت اسمی ۴۲۰ و ۸۰ متر مکعب در شبانه‌روز در مدار قرار دارند و به طور مستمر توسط اداره حفاظت محیط زیست اهواز پایش می‌شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شرکت  ملی حفاری ایران در روز سه‌شنبه ۱۵ مهر، مدیر سیالات شرکت ملی حفاری ایران گفت: با توجه به درخواست واحدهای متقاضی برنامه افزایش مجموعه‌های مدیریت پسماند و ساخت و تعمیرات اساسی تجهیزات کاربردی در اولویت برنامه‌های پیش روی این مدیریت تعریف شده است‌.

وی بیان کرد: از زمان استقرار نخستین سامانه مدیریت پسماند ناوگان این شرکت در میدان نفتی آزادگان در اوایل سال ۱۳۸۷ تاکنون این سامانه در عملیات حفاری و تکمیل ۳۲۷ حلقه چاه‌های نفت و گاز در مناطق نفتخیز کشور به کارگیری شده است که اقدامی مهم و تاثیرگذار در راستای حفاظت از محیط زیست و حفظ اکوسیستم آب، خاک و هوا تلقی می‌شود.

پور بابادی با اشاره به اینکه این مدیریت سابقه ارائه خدمات به شرکت‌های ملی مناطق نفتخیز جنوب، فلات قاره، مهندسی و توسعه نفت و نفت مناطق مرکزی را دارد و اقدامات آن از شمار الزامات زیست محیطی و در تعامل با شرکت‌های کارفرمایی اجرا می‌شود، گفت: مدیریت سیالات حفاری با هدف کاهش ضایعات حفاری و جلوگیری از آسیب‌رسانی به محیط زیست اولین مجموعه مدیریت پسماند را در خردادماه ۱۳۸۷ بر روی دستگاه حفاری ۵۴ فتح در موقعیت میدان نفتی آزادگان به کارگیری کرد و تاکنون این سامانه در حفاری و تکمیل ۳۲۷ حلقه چاه مورد استفاده قرار گرفته است.

مدیر سیالات شرکت ملی حفاری ایران افزود: جلوگیری از ورود ۲ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۸۲ متر مکعب پساب‌های صنعتی و آلاینده‌های شیمیایی به محیط زیست، پیشگیری از ورود ۷ میلیون و ۸۴۸ هزار متر مکعب مواد جامد روغنی، نمکی و غیره به محیط زیست، جلوگیری از آلودگی زیست محیطی محوطه چاه‌های نفت وگاز به میزان ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار متر مربع و ارسال ۱۹۶ هزار و ۲۰۰ بشکه آب حاصل از دی واترینگ ( De Watering)به واحد عملیات سیال جهت ساخت سیال از نتایج حاصل از پیوست مدیریت پسماند به دستگاه‌های حفاری به شمار می‌آید.

وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر ۱۴ مجموعه مدیریت پسماند در عملیات حفاری چاه‌ها در چرخه عملیات فعال هستند، در مورد مزیت‌های سیستم‌های مدیریت پسماند حفاری اظهار کرد: کاهش هزینه‌های مواد شیمیایی سیالات حفاری، کاهش ۱۰۰ درصدی ضایعات زیست محیطی ناشی از حفاری، کاهش سطح محوطه مخازن زمینی،  ساعات کار پمپ‌های رودخانه و حجم آب پمپ شده از رودخانه‌ها به محل دستگاه حفاری، بازیافت باریت در سیالات سنگین، کاهش وزن سیالات سنگین وسیالات روغنی بدون نیاز به سولوشن، مدیریت، کنترل و تثبیت حداقل ۴۹ هزار و ۲۰۰ مترمکعب مواد جامد آلوده و جلوگیری از انتشار آن‌ها به محیط زیست، جلوگیری از ورود حداقل یک میلیون و ۲۲۰ هزار متر مکعب سیالات آلوده به محیط زیست، جلوگیری از آلوده شدن حداقل ۴۱۰ هزار متر مربع از محوطه اطراف چاه‌ها و قابلیت استفاده از مواد تثبیت شده در زیرساخت‌ها و راهسازی از مزایای استفاده از مجموعه تجهیزات مدیریت پسماند در عملیات حفاری چاه‌های نفت و گاز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha