سیدسعید حسینی، شامگاه ۲۰ مهر در مراسم گرامیداشت روز دامپزشکی در اراک، با تاکید بر اهمیت سلامت در جوامع، به مفهوم سلامت واحد اشاره کرد و افزود: این مفهوم بدین معناست که سلامت انسان، حیوان و محیط زیست به یکدیگر گره خورده و جداییناپذیر است.
وی اظهار کرد: اگر سلامت انسان، دام و محیط زیست در کنار هم مورد توجه قرار نگیرد و برای آن برنامه نداشته باشیم، مفهوم سلامت واحد دستیافتنی نخواهد بود. در مسیر تحقق این مهم، سلامت دام و فراوردههای دامی پیگیری میشود تا به سلامت و ایمنی غذایی برسیم.
حسینی با بیان اینکه بر اساس تعریف، امنیت غذایی یعنی تمام آحاد یک جامعه در دوران زندگی باید به اندازه کافی غذای سالم در اختیار داشته باشند، گفت: بر این اساس، ایمنی غذایی از ارکان امنیت غذایی است و به خطر افتادن آن میتواند سایر بخشهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و... را تحتالشعاع قرار دهد.
وی، امنیت غذایی را از شاخصهای توسعهیافتگی دانست و افزود: اقداماتی که توسط دامپزشکی در حوزههای مختلف از جمه پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام، جلوگیری از قاچاق دام، جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار در جمعیت دامی، نظارت بر مراکز تولید و نگهداری و استحصال و حملونقل مواد غذایی و اماکن عرضه انجام میدهد، در همین راستاست.
حسینی با بیان اینکه دنیا امروز به جهت تغییرات اقلیمی با بحران و مشکل در تامین مواد غذایی مواجه است، به تاثیر موضوعات سیاسی، جنگها و نابرابریهای ناشی از آن بر تامین مواد غذایی اشاره کرد و گفت: نمونه این شرایط را امروز در غزه شاهد هستیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این مراسم، دامپزشکی را یکی از شاخههای مهم اقتصاد دانست و افزود: در سالهای اخیر رشد کمّی خوبی را در اقتصاد شاهد بودهایم اما باید به رشد کیفی نیز بیشتر توجه کنیم و در کنار آن، قدرت رقابتمان در بازارها را افزایش داده و به بازارهای جهانی ورود کنیم.
محمدباقر آقاعلیخانی با تاکید بر اینکه تحقق این مهم نیازمند یکسری ابزارهاست، گفت: با عملیاتی شدن رشد کمی و کیفی، توسعه پایدار اقتصادی در کشور شکل میگیرد. ما حتی در حوزههای فرهنگ کار، مصرف، پسانداز و سرمایهگذاری نیازمند تغییرات اساسی هستیم تا به توسعه پایدار برسیم.
آقاعلیخانی با بیان اینکه امروزه بهرهوری نیروی انسانی و عوامل تولید، از معضلات جدی در کشور است که در این حوزه باید کار کرد، گفت: در حوره مصرف باید رعایت استانداردهای مصرفی در جامعه اتفاق بیفتد و در حوزه سرمایهگذاری نیز باید مسیر جامعه را به سمتی ببریم که منابع سرگردان که پاشنه آشیل اقتصاد ایران است، به سمت حوزه توسعه پایدار و تولید رهنمون شوند تا بتوانیم در سالهای آتی به هدفگذاری اقتصادی که نسبت به جمعیت داریم دست پیدا کنیم.
وی اظهار کرد: یکی از بحثهای جدی در حوزه غذا مربوط به دامپزشکی است. اثرات حوزه دامپزشکی بر سلامت اجتماعی و آرامش جامعه بسیار زیاد است ولی این حوزه به نوعی مظلوم واقع شده و به اندازه اهمیت و اثراتی که در سلامت جامعه دارد، مورد توجه قرار نگرفته است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با بیان اینکه اگر توازن توسعهای در استان محقق شود، میتوان به حوزه دامپزشکی نیز کمک کرد، افزود: سعی میکنیم با توجه به اینکه این حوزه میتواند به توسعه اقتصاد استان کمک اساسی کند و حتی در شبکههای توزیع اثرگذار باشد، به همان میزان، مسائل این حوزه را مد نظر قرار دهیم.
آقاعلیخانی گفت: در حوزه نظام دامپزشکی استان، تعداد اعضا که ۹۰۰ نفر است، نسبت به حجم کاری که برای آنها وجود دارد، بسیار ناچیز است و ما به دنبال حل کردن مسائل این حوزه در استان هستیم.
وی تاکید کرد: نحوه نظارتها باید تغییر کند و شبکهسازی در حوزه نظارت دامپزشکی و بازار اتفاق بیفتد و در کنار آن اشتغال در این مجموعه نیز مدنظر قرار بگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی، اظهار کرد: استان مرکزی در سال گذشته(۱۴۰۳) بیش از ۸۰ هزار تن مرغ تولید کرد که بالغ بر ۳۰ هزار تن آن، مازاد بر نیاز داخلی استان بوده و به دیگر استانها صادر شد.
علی صفری با اشاره به تولید بیشاز ۵۴ هزار تن گوشت قرمز، ۵۲ هزار تن تخممرغ و ۴۰۰ هزار تن شیر در سال ۱۴۰۳ که حجم قابلتوجهی از این تولیدات مازاد بر نیاز استان بوده است، گفت: تولیدکنندگان استان در دوران جنگ ۱۲ روزه نیز خوش درخشیدند و با وجود افزایش قابلتوجه خرید توسط مردم، کمبودی در بازار اتفاق نیفتاد و مشکلی در حوزه تامین محصولات ایجاد نشد.
انتهای پیام
نظرات