• چهارشنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404121307336

/گزارش/

زنجان، مأوای خون و حماسه؛ بدرقه‌ شش شهید والامقام

زنجان، مأوای خون و حماسه؛ بدرقه‌ شش شهید والامقام
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان امروز، چهارشنبه ۱۳ اسفندماه، شهر زنجان شاهد یکی از حماسی‌ترین و معنوی‌ترین آیین‌های خود بود؛ بدرقه شش عزیز سفرکرده که با خون مطهر خود، بر قداست این خاک صحه گذاشتند. 

شهادت، آن والاترین مرتبه وفاداری که انسان با عبور از قفس خاکی، جام وصل الهی را می‌نوشد، امروز در قالب این شش تن متجلی شد.

استوار یکم شهید محمدحسین نوروزی، استوار یکم شهید محمدمهدی فتحی، ستوان یکم شهید احسان کرمی، سرهنگ شهید حسن بیات و شهید اسماعیل بیات، شهید محمدرضا طوماری که در حمله جنایتکارانه صهیونیستی - آمریکایی به شهادت رسیدند؛ به سفری ابدی عروج کردند تا نامشان در دفتر شهیدان جاودان ثبت شود. 

مراسم تشییع، با حضور اقشار گوناگون مردم، از ساعت ۹:۳۰ صبح آغاز شد. این خیل عظیم عاشقان، از مقابل مسجد جامع شهر به راه افتادند؛ حرکتی که نه یک تشییع عادی، بلکه نمایشی باشکوه از اتحاد ملی بود.

لحظه برخاستن تابوت‌ها، لحظه‌ای بود که زمین و زمان در سکوتی سنگین، شاهد شکوه آن بودند. تابوت‌ها، دیگر صرفاً محمل جسمی خاکی نبودند؛ آن‌ها مبدل به معراجی شدند که شهدا بر شانه‌های سنگین ایمان و اعتقاد مردم، به سوی آسمان اوج می‌گرفتند. 

در این دریای اندوه، پرچم‌های عزا بر فراز دستانی که تابوت‌های شهدا را حمل می‌کردند، موج می‌زد. نوای نوحه‌سرایی، با فریادهای مرگ بر امریکا و مرگ بر اسرائیل در هم آمیخته بود. گویی هر شعار، مرهمی بود بر زخم عمیق فقدان این جوانان رشید؛ نسلی که در برابر طغیان دنیای کفر و استکبار، با سلاح ایمان و غیرت ایستادند.

 این جمعیت، نه تنها عزاداران شهدا بودند، بلکه خود، امتداد راهی بودند که شهیدان با خون خود آن را ترسیم کردند.

 هر قدمی که جمعیت در مسیر حرکت به سوی گلزار شهدا برمی‌داشت، فریادی خاموش از بیعت مجدد با آرمان‌ها بود؛ فریادی که با نوای «هیهات منا الذله» در هم تنیده می‌شد.

 مردم زنجان با دستان خود، بهترین فرزندان خود را بدرقه کردند تا نشان دهند، میراث شهادت در این دیار، زنده و جاری است.

پس از طی مسیر پرشور و حماسی، این کبوتران سبکبال به دو قطعه از بهشت زمینی سپرده شدند. 

پیکر مطهر شهیدان محمدحسین نوروزی و محمدمهدی فتحی، در سکوت ملکوتی گلزار شهدای بهشت حضرت معصومه (س) آرام گرفتند. همزمان، پیکر پاک شهیدان احسان کرمی، حسن بیات، اسماعیل بیات و محمدرضا طوماری نیز در گلزار شهدای بهشت حضرت فاطمه (س) در جوار دیگر ستارگان این سرزمین به خاک سپرده شدند.

شهادت این پنج تن، قطره‌ای از دریای بیکران ایثار است که استان زنجان را در تاریخ ایران زمین جاودانه می‌سازد. این حمله ناجوانمردانه، هرچند داغی سوزان بر دل ملت نهاد، اما در برابر اراده پولادین این ملت، جز سستی و رسوایی دشمنان به بار نخواهد آورد. 

شهادت این عزیزان، تجدید پیمانی دوباره با آرمان‌های انقلاب بود. آنان رفتند تا بر این حقیقت مهر زنند که امنیت و استقلال این سرزمین، با بهای خون والا به دست آمده و این بها، همواره توسط ملت ایران پاسداری خواهد شد. 

یاد و نام این پنج مدافع وطن، همچون نگینی درخشان در تارک پرافتخار زنجان خواهد درخشید و نسل‌های آینده، با الهام از شجاعت‌شان، ادامه دهنده راه نورانی مقاومت خواهند بود. آنان رفتند تا ما بمانیم، تا پرچم پرافتخار ایران، همیشه سرافراز بماند.

انتهای پیام