• چهارشنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1404122012280

نامه روسای ۱۵ دانشگاه برتر ایران به ۱۵۰ دانشگاه جهان در خصوص تجاوز آمریکایی-صهیونی

نامه روسای ۱۵ دانشگاه برتر ایران به ۱۵۰ دانشگاه جهان در خصوص تجاوز آمریکایی-صهیونی

روسای ۱۵ دانشگاه برتر ایران در نامه‌ای به روسای ۱۵۰ دانشگاه جهان، از آنها، همه دانشمندان و افراد مشهور با وجدان بیدار درخواست کردند که به طور جمعی برای بازگرداندن اخلاق، گفت‌وگو، همزیستی مسالمت‌آمیز و عدالت در برابر سیاست‌های توسعه‌طلبانه و مخرب دولت‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش کنند.

به گزارش ایسنا، این نامه توسط رؤسای ۱۵ دانشگاه برتر جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از دانشگاه‌های ایران امضا شده است.

متن این نامه که روز چهارشنبه به زبان انگلیسی از سوی دانشگاه تهران انتشار یافت، به امضای محمدحسین امید؛ رئیس دانشگاه تهران، مسعود تجریشی؛ رئیس دانشگاه صنعتی شریف، عباس سروش؛ رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سیدمحمدرضا آقامیری؛ رئیس دانشگاه شهید بهشتی، شجاع احمدوند؛ رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، حمیدرضا تقی‌راد؛ رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، ظفرالله کلانتری؛ رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، رسول رکن‌زاده؛ رئیس دانشگاه اصفهان، عبدالرضا جوان جعفری؛ رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، یوسف حجت؛ رئیس دانشگاه تربیت مدرس، علیرضا افشاری‌فر؛ رئیس دانشگاه شیراز، محمود مهرداد شکریه؛ رئیس دانشگاه علم و فناوری ایران، محمدتقی عالمی؛ رئیس دانشگاه تبریز، حسین نظام‌آبادی‌پور؛ رئیس دانشگاه باهنر کرمان و علی‌حسین حسینی‌زاده؛ رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز رسیده است.

در متن این نامه تاکید شده است: جهان این روزها شاهد حمله بی‌دلیل، غیر قانونی و ستمگرانه به ملت ایران است. متجاوزان آمریکایی و اسرائیلی، مردم بی‌گناه، مدارس، مراکز درمانی، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، تأسیسات ورزشی، زیرساخت‌های غیر نظامی و حتی آثار باستانی کشورمان را بی‌رحمانه هدف قرار داده‌اند. وحشتی که در این حملات به‌چشم می‌خورد، یادآور جنگ‌های صلیبی است؛ جنگ‌هایی که انتظار می‌رفت جامعه جهانی قرن‌ها پیش از آن‌ها عبور کرده باشد. تنها در نخستین روز این جنگ تحمیلی، حمله وحشیانه به یک مدرسه ابتدایی در میناب، به شهادت ۱۶۷ کودک بی‌گناه منجر شد.

ملت ایران و میراث کهن آن، گهواره تمدن و ستون توسعه و ثبات در این منطقه از جهان برای هزاران سال بوده است. این امر به غنای تاریخ، فرهنگ و دستاوردهای بشری کمک شایانی کرده است.

تمدن ایران همواره تعهد خود را به پرورش منابع انسانی برجسته برای خدمت به بشریت و پیشبرد پیشرفت‌های علمی و فناوری برای بهبود و ارتقای کرامت انسانی نشان داده است. این امر در مشارکت‌های چشمگیر آن در رشد علمی بین‌المللی در سه دهه گذشته مشهود است.

جنگی که آمریکا و اسرائیل بر ملت ایران تحمیل کرده‌اند، با هدف نابودی سیستماتیک یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های جهان است. هدف، تخریب بافتی غنی است که متعلق به همه بشریت است. هر تلاشی برای تضعیف یا نابودی این تمدن پرجنب‌وجوش، خیانتی به بشریت و آینده آن خواهد بود.

این نامه از سوی رؤسای دانشگاه‌های ایران به همتایان آزاداندیش و دانشمندان ارجمند خود در سراسر جهان ارسال می‌شود تا آن‌ها را به انجام وظایف بشردوستانه خود فرا خواند و از آن‌ها بخواهد تا به مردم و دولت‌های خود فشار بیاورند تا در برابر این کشتار و تخریب بی‌مهار تمدن با بهانه‌های ناموجه، ایستادگی کنند.

ما از همکاران و همه دانشمندان و افراد مشهور با وجدان بیدار می‌خواهیم که به طور جمعی برای بازگرداندن اخلاق، گفت‌وگو، همزیستی مسالمت‌آمیز و عدالت در برابر سیاست‌های توسعه‌طلبانه و مخرب دولت‌های آمریکا و اسرائیل تلاش کنند.

تجربه سال‌های اخیر نشان داده است که نهادهای بین‌المللی حتی حداقل اثربخشی خود را از دست داده‌اند. در حالی که ارتش ایران با همه توان از کشور و مردم خود در برابر این تجاوز بی‌رحمانه دفاع می‌کند و ملت ما با کرامت و افتخار در برابر جنایات متجاوزان مقاومت می‌کند، وظیفه خود می‌دانیم که آگاهی‌رسانی کنیم و از وجدان بیدار نخبگان و دانشگاهیان سراسر جهان بخواهیم تا اقدامات مؤثری علیه بربریت این دولت‌های جنگ‌طلب انجام دهند. اگر با این رفتارهای غیر اخلاقی در سطح جهانی مقابله نشود، ایران، آخرین قربانی نخواهد بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، امیدواریم همکاران دانشگاهی ما در سراسر جهان صدای فرهنگ و تمدن بشری باشند و برای حفظ حیات و کرامت انسانی و این میراث فرهنگی و تمدنی متحد شوند.

انتهای پیام