نمايندهي مردم اصفهان در خانهي ملت، معتقد است: سفارتخانههاي خارج از كشور ميتوانند نقش مهمي در شناساندن ايران و ميراث فرهنگي و تاريخي آن به دنيا ايفا كنند.
حجتالاسلام محمدتقي رهبر در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با تاكيد بر اين كه از وظايف ما و نهاد گردشگري و ميراث فرهنگي جذب توريست از نقاط مختلف دنيا به ايران است، افزود: اين مساله براي شناساندن فرهنگ ما و سلامت فكر جهاني نسبت به ايران بسيار موثر است.
وي در ادامه گفت: آن چيزي كه از ايران و ايراني بعد از انقلاب در دنيا از سوي دشمنان و رسانههاي خارجي منعكس شده چهرهي نامناسبي است. باز كردن راه و ارايه تسهيلات و كمك كردن و حتي حمايت از دفاتر جهانگردي و جذب توريست از جمله كارهاي مناسبي است كه بايد براي فرهنگ اسلامي ايران خود انجام دهيم.
نمايندهي مردم اصفهان به ابعاد اقتصادي گردشگري اشاره و خاطرنشان كرد: در اين زمينه از بسياري از كشورهاي دنيا عقبتر هستيم. در مورد اصل موضوع جاي سخن نيست. كميسيون فرهنگي مجلس نيز همين نظر را دارد. بايد رسانهها در اين زمينه به كمك ميراث فرهنگي بيايند و چهرهي ايران را از طريق ماهواره و زبانهاي مختلف به جهان بشناسانند و بگويند ايران جاي امني است و مكانهاي ديدني بسيار دارد.
رهبر ادامه داد: در اين راستا سفارتخانهها نيز بايد بيشتر تلاش كنند. در سالهاي گذشته بسيار در اين خصوص كوتاه آمدهايم و هميشه براي همديگر تنها حرف زدهايم؛ تبليغات ما هميشه دروني و تبليغات بيروني ما اندك بوده است. بايد سالهاي از دست داده را جبران كنيم.
عضو كميسيون فرهنگي عملكرد گذشتهي سفارتخانههاي خارج از كشور را در سالهاي اخير براي شناساندن ميراث فرهنگي كشور ضعيف دانست و تصريح كرد: طبعا هر كس بخواهد به كشوري برود قبل از هر چيز بايد مقررات آن كشور را مدنظر قرار دهد؛ لذا سفارتخانههاي ما بايد جنبهي فرهنگي و آداب و رسوم ما را براي مردم كشورهاي ديگر بيان كنند.
رهبر در پايان اظهار داشت: اكثر كشورها با جنبههاي فرهنگي ما آشنا هستند و بسياري از توريستها كه به ايران سفر ميكنند براي خوشگذراني به كشور ما نميآيند و واقعا درصددند ايران را ببينند. بنابراين شرايط ما در دنيا معلوم است و بايد حدود و محدوديتهاي ما نيز مورد توجه گردشگران خارجي باشد و در عين حال آنها را براي ديدن جاهاي ديدني ايران بايد تشويق كنيم.
انتهاي پيام
نظرات