منوچهر متكي در جريان سفر به اندونزي آمادگي ايران را براي «مذاكره و مصالحه بر روي توليد سوخت هستهيي» اعلام كرد و در عين حال توانست حمايت مجدد رييس جمهور و وزير امور خارجهي اندونزي را از فعاليتهاي صلحآميز هستهيي كشورمان جلب كند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وزير امور خارجهي كشورمان كه به منظور ديدار و گفتوگو با مسوولان و مقامات اندونزيايي در پاسخ به سفر همتاي اندونزيايي خود به جاكارتا سفر كرده بود، عصر روز پنجشنبه با رييسجمهور اندونزي ملاقات كرد.
سيلو بامبانگ يوديونو، رييس جمهور اندونزي در اين ملاقات مذاكراتش را با رييسجمهور كشورمان درحاشيهي اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد مفيد خواند و تصريح كرد: روابط دو كشور ايران و اندونزي قوي و مستحكم است و بايد تلاش كنيم اين روابط هر چه بهتر شود.
وي با تاكيد بر اين كه فرصتهاي زيادي وجود دارد، بر استقبال از توانمندي و امكانات دو طرف براي گسترش مناسبات تصريح كرد.
رييسجمهور اندونزي با اعلام اين كه مواضع جمهوري اسلامي ايران در مسايل اتمي عاقلانه و مدبرانه است، ابراز اميدواري كرد، در اسرع وقت اين پرونده حل شود.
بامبانگ ابراز اميدواري كرد، مذاكرات جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي مختلف و همكاري با آژانس بينالمللي انرژي اتمي تداوم يابد و آمادگي اندونزي را براي مشورتهاي بيشتر در جهت تعميق مناسبات برادرانه اعلام داشت.
رييسجمهور اندونزي در اين ملاقات تصريح كرد: مواضع ايران صريح و روشن است و اندونزي از مذاكرات و ديپلماسي براي رسيدن به راهحل حمايت ميكند.
وي همچنين افزود: روابط ايران و اندونزي به عرصهي جديدي از مناسبات و افزايش همكاريها در زمينههاي مختلف اقتصادي، انرژي، تجارت را نويدبخش همكاريهاي دراز مدت دو كشور و منافع جهان اسلام توصيف كرد.
منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان نيز در اين ملاقات با ابلاغ سلام گرم رييس جمهور كشورمان، مذاكرات روز پنجشنبهاش با حسن ويريودا، همتاي اندونزيايياش را بسيار سازنده و ثمربخش اعلام كرد.
وي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران مناسبات با كشور دوست و برادر اندونزي را علاوه بر ابعاد دو جانبه براي تقويت صلح و پيشبرد همكاريهاي بيشتر ميان دو منطقه ارزيابي ميكند.
وزير امور خارجهي كشورمان با اظهار اين كه فضاهاي بسيار گستردهيي پيش روي دو كشور براي همكاري وجود دارد، اضافه كرد: بايد به سختي تلاش كنيم و توافقات فيمابين را به اجرا دربياوريم.
متكي تصريح كرد: ما معتقديم اعضاي جهان اسلام بايد قدرتمند و اثرگذار بوده و همكاريهاي درون مجموعه اسلامي بيش از گذشته تقويت شود.
وزير خارجه كشورمان همچنين مواضع جمهوري اسلامي ايران را در خصوص پروندهي هستهيي تشريح و خاطرنشان كرد: ايرانيان بر داشتن دانش هستهيي اجماع دارند و هيچكس نميتواند بر سر حقوق ملت ايران سازش كند و خواست ملت را زير پا بگذارد.
متكي در اين ملاقات، تداوم مذاكرات و همكاري جمهوري اسلامي ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي را براي احقاق حقوق هستهيي كشورمان مورد تاكيد قرار داد.
در اين ملاقات همچنين در خصوص اجلاس آتي هشت كشور اسلامي (دي 8) كه در ماه مه آينده در اندونزي برگزار خواهد شد، تبادلنظر به عمل آمد و رييسجمهور اندونزي شركت دكتر محمود احمدينژاد، رييسجمهوري اسلامي ايران را مهم خواند و ابراز اميدواري كرد اين نشست و مذاكرات روساي اعضا، نتايج ثمربخش و تعيين كنندهيي را در پي داشته باشد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران، وزيران امور خارجهي جمهوري اسلامي ايران و اندونزي نيز روز پنجشنبه در جاكارتا آخرين تحولات بينالمللي روند مناسبات و جانبه و راههاي گسترش همكاريها ميان تهران - جاكارتا را مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار دادند.
حسن ويريودا و منوچهر متكي خاطرنشان كردند، ظرفيت و توانمندي دو كشور بزرگ اسلامي براي افزايش ارتباطات و تقويت همكاريهاي فيمابين بسيار وسيع و گسترده است و با تاكيد بر لزوم استفاده از همه فضاهاي همكاري، تنوع بخشيدن به مناسبات در زمينههاي اقتصادي، تجاري، فرهنگي، علمي همطراز با مناسبات خوب سياسي را مورد توافق قرار دادند.
ويريودا و متكي ارادهي سياسي رهبران دو كشور را براي ارتقاي همه جانبه مناسبات موجب تلاش مضاعف مسوولان دو كشور در ردههاي مختلف براي ارتقاي مناسبات به يك سطح ممتاز برشمردند.
آنها در مذاكراتشان دربارهي پروندهي فعاليتهاي صلحآميز هستهيي كشورمان تبادلنظر كردند و وزير اندونزيايي با تاكيد بر حق مسلم ايران در برخورداري از دانش صلحآميز هستهيي، با ابراز علاقمندي براي مشورت بيشتر ميان دو كشور ابراز اميدواري كرد، مذاكره جمهوري اسلامي ايران با همه طرفهاي ديگر و يافتن يك راهحل سياسي براي استفاده جمهوري اسلامي ايران از حق مسلم خود تداوم يابد. وي همچنين حمايت كشورش را از روند همكاري جمهوري اسلامي ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي اعلام داشت.
وزيران امور خارجهي جمهوري اسلامي ايران و اندونزي روز پنجشنبه در پايان مذاكراتشان يادداشت تفاهم لغو رواديد سياسي و خدمت بين دو كشور را امضا كردند و ابراز اميدواري كردند، امضاي اين اسناد گام اوليه براي تسهيل ارتباطات ميان ملتهاي دو كشور گردد.
منوچهر متكي و حسن ويريودا همچنين در يك كنفرانس خبري، ابعاد و محورهاي مذاكرات خود را تشريح كردند.
وزير امور خارجهي اندونزي با تاكيد بر اين كه ايران و اندونزي از روابط دو جانبه بسيار نزديكي برخوردارند، اضافه كرد: اندونزي درصدد ارتقاي هر چه بيشتر مناسبات با تهران است.
وي با تاكيد بر افزايش و شدت دادن به مشورتهاي نزديك ميان دو كشور، سطح تجارت ميان دو كشور در سال گذشته را قريب 300 ميليون دلار اعلام و تاكيد كرد: دو كشور درصدد افزايش ميزان تبادلات هستيم.
حسن ويريودا برگزاري اجلاس آتي گروه دي هشت در اندونزي و شركت رييسجمهوري اسلامي ايران را در اين اجلاس ( ماه مه) مهم خواند و تصريح كرد: نقش جمهوري اسلامي ايران در تحرك هر بيشتر بخشيدن به گروه هشت كشور اسلامي مهم و موثر است.
وزير خارجه اندونزي همچنين مذاكرات هستهيياش با همتاي ايراني را محور مهمي از مذاكرات خواند و تصريح كرد: ايران به عنوان يك كشور عضو معاهده عدم اشاعه ان.پي.تي اين حق مسلم را دارد كه از انرژي هستهيي براي اهداف و برنامههاي صلحآميز استفاده كند.
وي ابراز اميدواري كرد كه روند مذاكرات در مسير سازندهيي تداوم يابد و گفتوگوهاي ايران به همهي طرفها براي احقاق حقوق خود به نتايج مطلوب بينجامد و افزود: «ما معتقديم ديپلماسي بايد با قدرت تداوم يابد.»
منوچهر متكي، وزير امور خارجهي كشورمان نيز در اين كنفرانس خبري از تداوم مشورت ميان دو كشور خبر داد و اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران براي گسترش مناسبات همه جانبه با كشور بزرگ اسلامي اندونزي آمادگي دارد و از همه ظرفيتهاي روابط بهره خواهيم جست. دو كشور توافق كردهايم روابط في مابين را به حد جامع و فراگير برسانيم.
وي تفاهمات با همتاي اندونزيايي خود را در خصوص ارتباط و همكاريهاي نزديك سازمانهاي منطقهيي از جمله ميان اكو و آ.سه.آن را اعلام و تصريح كرد: دو كشور معتقديم بايد قالبهاي جديدي براي اين ارتباطات ايجاد نماييم.
به گزارش ايسنا، متكي ديدگاه مشترك در خصوص آخرين تحولات خاورميانه و نظر دو كشور را براي حمايت از نتايج انتخابات اخير در فلسطين و تشكيل دولت مورد تاكيد قرار داد و همكاري و هماهنگي كشورهاي اسلامي و كمك به دولت جديد فلسطين را در قالب كمك جمعي كشورهاي اسلامي از محورهاي مذاكره با همتاي اندونزيايي خود بيان كرد.
وي همچنين تداوم همكاري دو كشور را در زمينهي انرژي و آمادگي دو طرف براي مشاركت در پروژهها در بخش انرژي مثبت خواند.
وزير خارجه كشورمان در اين كنفرانس خبري با اشاره به اين كه بخشي از مذاكرات با حسن ويريودا به موضوع هستهيي اختصاص داشته است، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران عضو معاهده عدم اشاعه (ان.پي.تي) است و اين عضويت دو عنصر مهم را همزمان ندارد، يكي تعهد و ديگري حق برخورداري.
وي با تاكيد بر اين كه ايران به عنوان عضو اين معاهده به تعهداتش عمل كرده است، بر حق برخورداري از حقوق ناشي از عضويت تاكيد كرد و گفت: اين موضع روشن جمهوري اسلامي ايران است و طبق مواد 2 و 4 معاهده اين حقوق به صراحت قيد شده است.
متكي با اعلام اين كه جمهوري اسلامي ايران با سه كشور اروپايي، روسيه، جنبش عدم تعهد و آژانس مذاكره كرده است، تصريح كرد: سلاح اتمي در دكترين دفاعي جمهوري اسلامي ايران جايي ندارد و از نظر ديني براي ما حرام است.
وزير امور خارجه با اشارهي صريح به ابتكار دكتر احمدينژاد، رييس جمهور اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران كاملا شفاف است و براي احقاق حقوق خود به مذاكرات ادامه ميدهد.
متكي خاطرنشان ساخت: ما آمادهي مذاكره و مصالحه بر روي توليد سوخت هستهيي هستيم.
انتهاي پيام
نظرات