روش ابداعي دانشمندان چيني براي درمان سرطان كبد: هدفگيري مضاعف سلولهاي سرطاني توسط نانوذرات مغناطيسي و آنتي بادي
تيمي از محققان پزشكي چين با هدف دستيابي به روشي موثرتر درمان سرطان در پي افزودن نانوذرات مغناطيسي به آنتيباديهاي منوكلونال مورد استفاده عليه تومورهاي سرطان كبد هستند.
به گزارش سرويس «فنآوري» ايسنا، پژوهشگران بيماريهاي سرطاني مدتهاست كه در پي تهيه آنتيباديهاي منوكلونال با توانايي هدف قرار دادن تومور براساس راديوايزوتوپها به ويژه يد 131 هستند.
نتايج باليني اين تلاشها با وجود فرمولاسيونهاي متعدد آنتي بادي يد 131 انتظارات را به علت عدم كفايت درمان اختصاصي برآورده نكرده است.
تيمي از محققان به رهبري Jin Chen و Changsheng Xie از دانشگاه علوم و فنآوري Wuhan چين به منظور رفع اين مشكل، افزودن نانوذرات مغناطيسي به آنتي بادي- 131I را پيشنهاد كردهاند كه نتايج اوليه، اميدهايي را در درمان سرطان كبد داشته است.
اين محققان در مجله Cancer Letters، نشان دادند چگونه نانوذرات مغناطيسي پوشيده شده با دكستران را با آنتي بادي مونوكلونال - 131I تركيب كردهاند تا به فاكتور رشد اندوتليال عروقي (VEGF) متصل شود.
VEGF پروتئيني در سطوح عروق خوني است كه بسياري از تومورهاي جامد را احاطه كرده است.
يك ميدان مغناطيسي متمركز ميتواند به عنوان يك حامل هدفمند اوليه استفاده شود و آنتي باديهاي راديواكتيو را در مجاورت تومور جذب كند. به عبارتي ديگر، آنتي باديها ميتوانند به عنوان يك عامل هدف ثانويه عروق خوني اطراف تومورها را احاطه كنند. بنابراين پرتوها خواهند توانست سلولهاي بدخيم مجاور اين تومورها را از بين ببرند.
نتايج تحقيقات دانشمندان درباره كاشت سلولهاي سرطاني انساني در موشها نشان داد كه يك ميدان مغناطيسي متمركز به خوبي تركيب آنتي بادي - نانوذرات را جمع كرده در عين حال، آثار خيلي كمي از تجمع اين فرمولاسيون در بافتهاي سالم مشاهده شد.
به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو، در تجربهاي ديگر، حيواناتي كه فرمولاسيون آنتي بادي - 131I نانوذرات درون تومورهاي آنها تزريق شده بود، كاهش قابل ملاحظهاي بر اندازه تومور با سميت ناچيز براي جاندار، مشاهده شد كه توسط گلبولهاي سفيد (WBC) و كاهش وزن تأكيد شد.
اين تحقيق، با جزئيات بيشتر در مقالهاي با عنوان «استفاده از anti-VEGF McAb و نانوذرات مغناطيسي به عنوان حامل دوگانه در هدف قرار دادن تومور از طريق راديوايمينوتراپي سرطان كبد» چاپ شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات