واحد اطلاعات اكونوميست در تازهترين گزارش خود از دورنماي اقتصاد جهان، ريسكپذيري فضاي تجاري 60 كشور جهان را مورد بررسي قرار داد و اعلام كرد كه ايران طي پنج سال آينده منتهي به سال 2010 بدترين جا براي آغاز يك فعاليت تجاري و يا سرمايهگذاري خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بينالملل ايسنا، در رتبهبندي انجام شده از سوي اكونوميست پيشبيني شده است كه فضاي تجاري كشورمان در سالهاي آينده همانند پنج سال گذشته پر خطر باشد.
اين در حالي است كه پيش از اين بيزينسمانيتور از صعود هفت پلهيي ايران در شاخص ريسكپذيري فضاي تجاري خبر داده و مكان ايران را در مكان نود و هشتم جهان قرار داده بود.
در پنج سال منتهي به سال 2005 شاخص ريسكپذيري فضاي تجاري كشور از سوي اكونوميست 59/3 اعلام شده بود كه كشورمان با اين امتياز در مكان شصتم و آخر جدول قرار گرفته بود، اين در حاليست كه شاخص ريسكپذيري فضاي تجاري ايران در پنج سال آينده بهبود پيدا كرده و به 66/4 رسيده است، اما كشور همچنان در قعر جدول واقع شده و درجه بسيار ضعيف براي فضاي تجاري آن در نظر گرفته شده است.
فضاي سياسي و سازماني، ثبات اقتصاد كلان، سياستهاي مربوط به شركتهاي خصوصي، سرمايهگذاري خارجي، فاينانس و ساختارهاي زيربنايي از شاخصهايي هستند كه اكونوميست براي رتبهبندي ريسكپذيري فضاي تجاري كشورهاي جهان آنها را مورد بررسي و ارزيابي قرار داده است.
در اين گزارش دانمارك بهترين كشور جهان براي آغاز يك فعاليت بازرگاني در پنج سال آينده معرفي شده است.
سياستهاي آزادسازي چند سال اخير دانمارك به اين معني است كه بازار كار اين كشور از مزاياي انعطافپذيري و نيروي كار آموزش ديده بهرهمند خواهد بود.
اين كشور همچنين از رژيم مالياتي خوبي نيز برخوردار خواهد بود. سيستم مالي دانمارك شفاف و توسعه يافته است و بخش بانكداري و بازار بورس اين كشور فعاليت قدرتمندي دارند، شبكه حمل و نقل دانمارك بهترين در جهان است و اين در حاليست كه انتظار ميرود به ويژه در پايتخت و اطراف آن توسعه بيشتري نيز پيدا كند.
در همين حال كانادا كه در پنج سال گذشته بهترين كشور براي سرمايهگذاري عنوان شده بود در اين گزارش به مكان دوم جدول نقل مكان داد و پيش از آمريكا جاي گرفت، اما اين كشور همچنان از جذابترين مكانها براي ايجاد يك فعاليت بازرگاني است.
لازم به ذكر است كه امتياز دانمارك، كانادا و آمريكا به ترتيب 77/8، 75/8 و 59/8 و وضعيت آنها بسيار خوب عنوان شده است.
از ديگر كشورهايي كه مكانهاي مناسبي براي سرمايهگذاري هستند و در وضعيت بسيار خوب قرار دارند ميتوان به فنلاند، هنگكنگ، سنگاپور، انگليس، سوييس، ايرلند، سوئد، آلمان، فرانسه، استراليا، نروژ و تايوان اشاره كرد.
اسراييل، ژاپن، كرهجنوبي، ايتاليا، مالزي، تايلند، آفريقايجنوبي و تركيه از جمله كشورهايي هستند كه براي سرمايهگذاري در وضعيت خوب قرار دارند.
در كشورهاي زير ريسك سرمايهگذاري در پنج سال آينده در وضعيت ميانگين قرار دارد: فيليپين، عربستان، چين، هند، روسيه، سريلانكا، ويتنام و آذربايجان.
سرمايهگذاري و آغاز يك فعاليت بازرگاني در اوكراين، اكوادور، قزاقستان، الجزاير و پاكستان كه به ترتيب در مكانهاي 53 تا 57 جدول اكونوميست قرار دارند توصيه نميشود، زيرا اين كشورها در وضعيت ضعيف قرار دارند.
و اما در قعر جدول نام سه كشور و نزوئلا، نيجريه و ايران قرار دارد كه هر سه از كشورهاي نفتخيز جهان هستند، اما به اعتقاد اكونوميست براي سرمايهگذاري در پنج سال آينده به هيچ عنوان جاي مناسبي نيستند.
اكونوميست در همين حال مناطق جهان را نيز از لحاظ ريسكپذيري فضاي تجاري به صورت مجزا رتبهبندي كرده است كه آمريكاي شمالي با امتياز 67/8 در مكان اول و اروپاي غربي با امتياز 09/8 در مكان دوم قرار گرفتهاند و هر دو منطقه براي سرمايهگذاري وضعيت بسيار خوبي دارند.
آسيا و استراليا با امتياز 06/7 در مكان سوم و در وضعيت خوب قرار گرفته است.
لازم به ذكر است كه اين منطقه در فاصله سالهاي 2001 تا 2005 در وضعيت متوسط قرار داشت كه رتبهبندي جديد حاكي از آن است كه فضاي تجاري اين منطقه با بهبود روبرو خواهد بود.
دو منطقه جغرافيايي اروپاي غربي و آمريكاي لاتين با شاخص 49/6 و 35/6 در مكانهاي بعدي قرار دارند با ذكر اين نكته كه اروپاي غربي يك پله صعود نسبت به پنج سال گذشته داشته و آمريكاي لاتين يك پله نزول.
خاورميانه و آفريقا نيز با امتياز 95/5 در مكان ششم جاي گرفته است و وضعيت سرمايهگذاري در اين منطقه طي پنج سال گذشته ضعيف بود كه در اين رتبهبندي 98/0 واحد افزايش به وضعيت متوسط ارتقا پيدا كرد.
اين در حالي است كه بيزينس مانيتور در گزارش سه ماهه دوم سال 2006 خود اعلام كرد كه كشورمان از لحاظ ريسكپذيري فضاي تجاري هفت پله صعود داشته و در مكان نود و هشتم جهان جاي گرفته است.
به گزارش ايسنا، بيزينس مانيتور در گزارش خود شاخص ريسك پذيري فضاي تجاري ايران را 5/46 در نظر گرفت و كشورمان را با اين شاخص در مكان دوازدهم خاورميانه و قبل از عراق قرار داد.
رتبهبندي كشورمان در جهان نسبت به گزاش قبلي اين موسسه بهبود نشان ميدهد به طوري كه با هفت پله صعود در مكان نود و هشتم جهان جاي گرفتهايم.
انتهاي پيام
نظرات