بيزينس مانيتور در تازهترين گزارش خود به بررسي ريسك پذيري فضاي تجاري كشورهاي جهان پرداخت و ايران را با 21 پله صعود در مكان سي و ششم جهان و بدون تغيير در مكان دهم خاورميانه قرارداد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بينالملل ايسنا، موسسه بينالمللي بيزينس مانيتور در گزارش سه ماهه چهارم خود با عنوان THE IRAN BUSINESS FORECAST REPORT Q4 2006 به كشورمان از لحاظ ريسك پذيري فضاي تجاري امتياز 50.9 داد و با اين امتياز كشور را از ميان 13 كشور خاورميانه در مكان دهم جاي داد كه نسبت به پيشبيني قبلي اين موسسه تغيير چنداني نداشته است. اين در حالي است كه رتبهبندي جهاني ايران بهبود 21 پلهاي نشان ميدهد كه حاكي از بهبود شرايط تجاري كشور بوده است.
در اين جدول رژيم صهيونيستي با شاخص 63.2 در مكان اول خاورميانه و دوازدهم جهان قرار داد كه نسبت به گزارش قبلي يك پله در خاورميانه و 21 پله در جهان صعود كرده است. پس از اسراييل، امارات با شاخص 61.7 واقع شده است كه رتبهبندي جهاني اين كشور بدون تغيير 14 است.
كويت (شاخص 56.8، رتبهبندي جهاني 18)، بحرين (شاخص 55.8، رتبهبندي جهاني 23)، قطر (شاخص 55.1، رتبهبندي جهاني 25)، اردن (شاخص 54.3، رتبهبندي جهاني 26)، لبنان (شاخص 51.9، رتبهبندي جهاني 30)، عمان (شاخص 51.8، رتبهبندي جهاني 32) و عربستان (شاخص 51.7 و رتبهبندي جهاني 33) در مكانهاي سوم تا نهم خاورميانه و پيش از ايران جاي دارند.
تركيه (شاخص 49.3 و رتبهبندي جهاني 40) و مصر (شاخص 46.5 و رتبهبندي جهاني 45) پس از ايران در مكان يازدهم و دوازدهم خاورميانه هستند و عراق نيز كه در حال بازسازي اقتصاد جنگ زده خود است با شاخص 32.2 در مكان آخر خاورميانه و 89 جهان واقع شده است.
بيزينس مانيتور در ادامه گزارش خود در خصوص نقاط قوت، ضعف، فرصتها و خطرات فضاي تجاري ايران نوشت: قانون حمايت و ارتقاي سرمايهگذاري خارجي (FIPPA) از سرمايهگذاران خارجي برخي اقدامات حمايتي به عمل آورده و در حال حاضر شرايط خوبي براي سرمايهگذاران فراهم كرده است. در همين حال ايرانيان از ديرباز به مهارتهاي سرمايهگذاري مشهور شدهاند كه اين عامل به ميزان زيادي باعث جذب سرمايهگذاران خارجي خواهد شد.
از نقاط ضعف فضاي تجاري ايران از ديد بيزينس مانتيور ميتوان به موارد زير اشاره كرد: پيشرفت خصوصيسازي با روند كندي صورت ميگيرد و انتظار ميرود اين روند ادامه داشته باشد. در همين حال شركتهاي خارجي در حال حاضر قادر نيستند منابع هيدروكربن ايران را در اختيار بگيرند و قراردادهاي بيع متقابل منافع كمي در اختيار آنها قرار ميدهد و همين امر سرمايهگذاري جديد در كشور را كاهش ميدهد.
اين موسسه در گزارش پيشين خود ايران را با 41 پله صعود در مكان پنجاه و هفتم جهان قرار داد و اين در حالي ست كه در منطقه خاورميانه كشورمان با دو پله صعود در مكان دهم جاي گرفت.
به گزارش ايسنا، در گزارش سه ماهه سوم سال 2006 بيزينس مانيتور شاخص ريسكپذيري فضاي تجاري ايران 50.7 در نظرگرفته شده است كه نسبت به شاخص 46.5 واحدي در گزارش پيشين اين موسسه بهبود 4.2 واحدي نشان ميدهد و با اين شاخص كشورمان پس از كشورهاي حاشيه خليج فارس و با دو پله صعود در مكان دهم خاورميانه قرار گرفت.
در اين گزارش كويت با شاخص 71.6 در مكان اول خاورميانه و چهاردهم جهان جاي گرفته است و پس از آن اسراييل، امارات و بحرين با شاخصهاي 63.2، 61.7 و 55.8 قرار دارند.
انتهاي پيام
نظرات