• یکشنبه / ۷ خرداد ۱۳۸۵ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8503-03784
  • خبرنگار : 71144

با بهبود 41 پله‌اي ريسك‌پذيري فضاي تجاري * ايران به مكان بهتري براي سرمايه‌گذاري تبديل شده است * ريسك‌پذيري ايران 57 در جهان و 10 در خاورميانه است

با بهبود 41 پله‌اي ريسك‌پذيري فضاي تجاري
* ايران به مكان بهتري براي سرمايه‌گذاري تبديل شده است
* ريسك‌پذيري ايران 57 در جهان و 10 در خاورميانه است

موسسه بيزينس مانيتور در تازه‌ترين گزارش خود در خصوص ريسك پذيري فضاي تجاري كشورهاي جهان ايران را با 41 پله صعود در مكان پنجاه و هفتم جهان قرار داد و اين در حالي ست كه در منطقه خاورميانه كشورمان با دو پله صعود در مكان دهم جاي گرفت.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بين‌الملل ايسنا، در گزارش سه ماهه سوم سال 2006 بيزينس مانيتور شاخص ريسك‌پذيري فضاي تجاري ايران 7/50 در نظرگرفته شده است كه نسبت به شاخص 5/46 واحدي در گزارش پيشين اين موسسه بهبود 2/4 واحدي نشان مي‌دهد و با اين شاخص كشورمان پس از كشورهاي حاشيه خليج فارس و با دو پله صعود در مكان دهم خاورميانه قرار گرفت.

كويت با شاخص 6/71 در مكان اول خاورميانه و چهاردهم جهان جاي گرفته است و پس از آن اسراييل، امارات و بحرين با شاخص‌هاي 2/63، 7/61 و 8/55 قرار دارند.

قطر، اردن، لبنان، عمان و عربستان نير با شاخص‌هاي 1/55، 4/52، 9/51، 8/51، 7/51 در مكان‌هاي بعدي منطقه خاورميانه هستند، اين در حالي است كه رتبه آنها در ميان كشورهاي جهان به ترتيب 45، 49 ، 52، 54 و 55 است.

تركيه با شاخص ريسك پذيري فضاي تجاري 3/49 پس از ايران و در مكان 11 خاورميانه قرار دارد و مصر و سوريه نيز در پي آن هستند.

عراق كه در رتبه‌بندي‌هاي پيشين نيز در قعر جدول واقع شده بود در اين رتبه‌بندي نيز با شاخص 4/30 در مكان آخر خاورميانه و يكصد و نوزدهم جهان جاي خوش كرده است.

بيزينس مانيتور در ادامه گزارش خود در خصوص نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و خطرات فضاي تجاري ايران نوشت:‌ قانون حمايت و ارتقاي سرمايه‌گذاري خارجي (FIPPA) از سرمايه‌گذاران خارجي برخي اقدامات حمايتي به عمل آورده و در حال حاضر شرايط خوبي براي سرمايه‌گذاران فراهم كرده است. در همين حال ايرانيان از ديرباز به مهارت‌هاي سرمايه‌گذاري مشهور شده‌اند كه اين عامل به ميزان زيادي باعث جذب سرمايه‌گذاران خارجي خواهد شد.

از نقاط ضعف فضاي تجاري ايران از ديد بيزينس مانتيور مي‌توان به موارد زير اشاره كرد: پيشرفت خصوصي‌سازي با روند كندي صورت مي‌گيرد و انتظار مي‌رود اين روند ادامه داشته باشد. در همين حال شركت‌هاي خارجي در حال حاضر قادر نيستند منابع هيدروكربن ايران را در اختيار بگيرند و قراردادهاي بيع متقابل منافع كمي در اختيار آنها قرار مي‌دهد و همين امر سرمايه‌گذاري جديد در كشور را كاهش مي‌دهد.

اين در حالي است كه بيزينس مانيتور در گزارش پيشين خود اعلام كرده بود كه كشورمان از لحاظ ريسك پذيري فضاي تجاري هفت پله صعود داشته و در مكان نود و هشتم جهان جاي گرفته است.

به گزارش ايسنا، بيزينس مانيتور در گزارش سه ماهه دوم سال 2006 خود نوشته بود: اگر چه احتمال دارد كه هيچ گونه تحريمي عليه ايران در خصوص برنامه‌هاي هسته‌يي‌اش اعمال نشود، اما اين موضوع همچنان در طولاني مدت از ريسك‌هاي مهم در فضاي تجاري ايران محسوب مي‌شود.

به هر حال با توجه به وضعيت بازار كنوني نفت كه پر تحرك و پوياست، هر گونه اقدامات تنبيهي از سوي دو طرف تاثير بسيار زيادي بر سرمايه‌گذاري خارجي در ايران خواهد داشت. در حقيقت تنش و نبود اطمينان در خصوص مناسبات ميان ايران و جوامع بين‌المللي در حال حاضر نيز بر تمايلات شركت‌هاي خارجي براي سرمايه‌گذاري در ايران تاثيرگذار است.

بيزينس مانيتور در گزارش خود شاخص ريسك پذيري فضاي تجاري ايران را 5/46 در نظر گرفت و كشورمان را با اين شاخص در مكان دوازدهم خاورميانه و قبل از عراق قرار داده بود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha