• شنبه / ۱۶ تیر ۱۳۸۶ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8604-09065
  • خبرنگار : 90069

پرتاب فضاپيماي «سپيده دم» ناسا به تعويق افتاد

پرتاب فضاپيماي «سپيده دم» ناسا به تعويق افتاد

آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا)، اعلام كرد كه پرتاب فضاپيماي آمريكايي DAWN (سپيده دم) براي كاوش دو سيارك عظيم تا روز دوشنبه به تعويق افتاد.

به گزارش سرويس «فن اوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مقامات آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا)، اعلام كردند كه اين فضاپيما زودتر از دوشنبه 18 تير ماه 9 جولاي پرتاب نخواهد شد.

زمان پرتاب اين فضاپيما در روز دوشنبه بين 3:56 تا 4:26 عصر به وقت شرق آمريكا خواهد بود. اين فضاپيما قرار است با يك راكت DELTA2 به فضا فرستاده شود.

در برنامه‌ريزي اوليه قرار بود كه اين فضاپيما در روزيكشنبه پرتاب شود.

علت اين تاخير مشكلات موجود در هواپيمايي است كه سگينال هاي اطلاعاتي را از راكت در طول مدت پرتاب جمع آوري مي‌كند و همچنين وجود يك سفينه ردياب است.

همچنين پيش بيني شرايط آب و هوايي در پايگاه نيروي هوايي كيپ كاناورال در فلوريدا باعث افزايش نگراني‌ها از عدم تكميل عمليات حياتي بارگيري سوخت در روز جمعه شده است.

پرتاب اين فضاپيما كه قرار بود در ابتدا براي پرتاب در روز شنبه آماده شود به دليل وقوع توفان ها و صاعقه در سكوي پرتاب كه مانع از بارگيري سوخت آن شد، به تعويق افتاد.

اين كاوشگر فضايي در صورتي كه صفحات خورشيدي اش جمع باشند، 64/1 متر طول و 27/1 متر عرض دارد و به يك دوربين با قدرت وضوح و شفافيت بالا و دو طيف سنج براي مطالعه و تحقيق بر روي اين دو سيارك عظيم مجهز است.

فضاپيماي Dawn يك تراشه سيليكوني را با خود حمل خواهد كرد كه در آن اسامي 360 هزار از علاقمندان فضا از سرتاسر جهان که در اين ماموريت ثبت نام کرده اند حک شده است.

به گزارش ايسنا، سيارك CERES در سال 1801 و سيارك VESTA در سال 1807 كشف شدند. VESTA اگر چه از CERES كوچكتر است اما در واقع سومين سيارك بزرگ در منظومه خورشيدي ما است.

فضاپيماي Dawn پس از پرتاب، از موتوري يوني براي حركت خود استفاده خواهد كرد تا در سفري چهار ساله (3 ميليارد كيلومتري) به اولين هدف خود يعني سيارك وستا برسد. پس از چندين ماه انجام رصد هاي دقيق و جمع آوري اطلاعات از اين سيارك، موتور هاي يوني دوباره شروع به كار خواهند كرد تا فضاپيما را در سال 2014 به ملاقات سياركي كه به تازگي به دسته اي جديد از اجرام يعني سيارات كوتوله پيوسته ببرند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha