به گفته نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس خروج از سرزمينهاي اشغالي بايد در اولويت قبول شرط آتش بس باشد، چرا كه اگر اسرائيل چنين اقدامي را در ظرف يك هفته انجام ندهد، در حقيقت به معناي ادامه شرايطي است كه در منطقه حاكم است و ميتواند هزينه خود را براي مراحل بعدي سنگينتر كند.
حجتالاسلام حسين سبحانينيا با اشاره به جنگ 23 روزه غزه به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: جنگ تحميلي اسرائيل بر غزه، علي رغم تصميم جدي اسرائيل براي برچيدن مقاومت از منطقه و اشغال غزه خوشبختانه با مقاومت مردانه حماس مواجه شد.
وي با اشاره به حملات هوايي، زميني و دريايي اسرائيل به غزه يادآور شد: جنگ 23 روزه غزه، خوشبختانه با شكست مفتضحانه اسرائيل در برابر نيروهاي مقاومت حماس متوقف و با آتش بس يك جانبه از طرف اسرائيل روبرو شد.
نماينده مردم نيشابور در خانه ملت با تاكيد بر اينكه مقاومت مردم غزه براي اسرائيل، غرب و حاميان اسرائيل قابل پيشبيني نبود، يادآور شد: آنها احساس ميكردند كه با تمهيدات همه جانبه اسرائيل ميتوانند به راحتي غزه كم بنيه بيش از 15-17 ماه محاصره شده را با شكست مواجه كنند تا دولت منتخب غزه را برچينند، اما مقاومت مردم غزه نشان داد كه كشته و مجروح شدن بيش از 4000 نفر از مردم غزه مبارزه و دفاعشان اعتقادي بود.
وي با بيان اينكه روحيه بالاي نيروهاي جهادي حماس و مقاومت در برابر اسرائيل قابل تمجيد و تقدير است، گفت: مقاومت در غزه نشان داد كه ايمان ميتواند بر ارتشها و سلاحهاي مدرن روز غلبه كند.
وي با بيان اينكه قبول آتش بس يك هفتهاي در پي اين است كه اسرائيل ادامه روند موجود را به صلاح خود نديده است، افزود: فضاي نفرت و انزجار به وجود آمده در جهان و راهپيماييها و تحصنها در برابر مقر و دفاتر سازمان ملل يك نوع عصيان عمومي عليه اسرائيل و جنايت اسرائيل به وجود آورده است.
نايب رييس كميسيون امنيت ملي مجلس با تاكيد بر اينكه فشار افكار عمومي جهاني و برخوردهاي موشكي حماس فضاي رواني و رعب و ترس را در بين شهرك نشينان يهودي در بخشهاي مختلف به وجود آورده است، گفت: طبق گزارشهاي رسيده بيش از 1000 موشك به سمت شهركهاي يهودي شليك شده است، اما در سانسور خبري رژيم صهيونيستي هيچ گونه انعكاس خبري بيروني نداشته است، بنابراين ترس از مردم نيز مزيد بر اين شد كه اسرائيل آتش بس را بپذيرد.
به گفته وي علي رغم مشكلات و كمبودهاي دارويي و غذايي، مقاومت مردم غزه و حماس هم باعث شد تا رژيم اشغالگر به شكل يك جانبه مساله آتشبس را بپذيرد تا جلوي خسارتهاي بينالمللي و منطقهاي را نسبت به خود بگيرد.
سبحانينيا هم چنين با بيان اينكه دست بسياري از كشورها كه داعيه حمايت از فلسطين را داشتند، رو شد، تصريح كرد: سكوت كشورهايي همانند عربستان، مصر، اردن و ديگر كشورها كه كمترين تحرك را نسبت به پايان جنگ و كمك رساني به مردم بي دفاع غزه داشتند، نوعي چراغ سبز به اسرائيل بود. چرا كه اين كشورها نه تنها اجازه كمك رساني به مردم غزه را ندادند، بلكه در اجلاس قطر نيز حاضر نشدند، تا مبادا آمريكا و اسرائيل از آنها ناراحت شوند.
وي با تاكيد بر اينكه سرسپردگي برخي كشورهاي عربي به آمريكا و اسرائيل در موقعيتهاي حساس نمايان ميشود، خاطرنشان كرد: خوشبختانه در اين قضيه جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از پيشگامان حركت دفاع از آرمان فلسطين و حامي دولت اسماعيل هنيه و حتي برخي كشورهاي ديگر مثل تركيه و ونزوئلا اقدامات و تحركات بسيار خوبي را در عرصه بينالمللي نشان دادند.
وي با بيان اينكه يكي از عوامل اطلاع رساني و پيام رساني مردم فلسطين به دنيا اقدامات و تحركات جمهوري اسلامي بود، تصريح كرد: با پيام و فرمايشات مقام معظم رهبري، دولت و مجلس و دستگاههاي مختلف و حركتهاي مردمي حضور جدي از خود نشان دادند كه قابل تقدير است.
نماينده مردم نيشابور در خانه ملت با بيان اينكه خروج نيروهاي اسرائيلي از غزه يكي از شرايط آتش بس با دوام از طرف حماس است، گفت: قبول آتش بس بدون شر ايط و ادامه حضور نيروهاي اشغالگر در سرزمينهاي غزه تحريك كننده نوعي آتش زير خاكستر است كه نميتوان به آن اطمينان كرد.
نايب رييس كميسيون امنيت ملي با اشاره به اينكه اسرائيل حتي به حداقلهاي ممكن از اهدافش دست نيافت، افزود: اگر چه اولمرت اعلام كرد كه ما به اهدافمان رسيديم، اما كشتن مردم بي دفاع هدف محسوب نميشود و با شكست مفتضحانه آتش بس را اعلام كرده است.
به گفته سبحانينيا با توجه به فضاي عمومي در عرصه بينالمللي به مصلحت اسرائيل نيست كه در سرزمينهاي فلسطين باقي بماند، بنابراين عقب نشيني را بايد به عنوان اولين شرط در رابطه با آتش بس پايدار داشته باشد.
انتهاي پيام
نظرات