يکي از شاخصهاي اصلي توسعه در هر جامعهاي توسعه و رشد فرهنگي بوده و در اين ميان از سينما نيز ميتوان بهعنوان يک ابزار توسعه فرهنگي ياد کرد، چراکه برخي مشکلات، معضلات، پيشرفتها و بالندگيهاي هر جامعه را ميتوان توسط فيلم بيان کرد و اين، تأثير بسزايي در تغيير و بهتر شدن جامعه دارد، ضمن اين که تفريحي سالم و مفيد براي جوانان نيز محسوب ميشود.
به گزارش ايسنا، منطقه کهگيلويه و بويراحمد، جوانان اين خطه همچنان در حسرت يک سينما به سر ميبرند، اين روزها در بسياري از شهرها و سالن سينماهاي کشور شاهد جشن روز ملي سينما هستيم در حاليکه در استان چهار فصل کهگيلويه و بويراحمد، حتي يک سالن فعال سينما نيز وجود ندارد.
استان کهگيلويه و بويراحمد که داراي پنج شهرستان با جمعيت حدود 700 هزار نفر و نسبت جمعيت 37 درصدي جوان، يکي از استانهاي بسيار جوان کشور محسوب ميشود و حدود 25 درصد نفت و گاز کشور را تامين مي کند، حدود هفت سال است كه سينما در اين استان تعطيل ميباشد، اين در حالي است که سينما يکي از جذابترين و موثرترين ابزار فرهنگي و هنري براي جوانان به شمار ميآيد كه متاسفانه در اين استان وجود ندارد.
تنها سينماي شهر ياسوج که با حدود 120هزار نفر جمعيت، مرکز استان کهگيلويه و بويراحمد است، حدود پنج سال پيش تعطيل و حدود دو سال و نيم است بهدليل فرسودگي بهطور کامل تخريب شد و هم اکنون شهروندان به جاي سينما با تلي از خاک و توقفگاه خودروها مواجه هستند، سينماي دهدشت به ساختمان تجاري، مسکوني و تالار و سينماي گچساران توسط بانک بر اثر ناتوان بودن در پرداخت تسهيلات مصادره شده است.
شهر ليکک مرکز شهرستان بهمئي حتي سالن مناسب براي کارها و فعاليتهاي فرهنگي ندارد و شهر سي سخت مرکز شهرستان دنا نيز بهدليل کمبود اعتبار از سينما محروم است. بنابراين به نظر ميرسد براي استان کهگيلويه و بويراحمد داشتن حداقل يک سينماي فعال ضروري باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کهگيلويه و بويراحمد، دانشجوي 21 ساله از ياسوج در اين رابطه ميگويد: حدود هفت سال است که سينما در اين شهر تعطيل است چراكه وجود سينما براي سرگرمي و تفريح سالم دختر و پسران جوان ميتواند از بروز بسياري از مشکلات و معضلات اجتماعي جلوگيري کند. سينما در اين شهر مدتي فعال نبود، پس از آن هم تخريب شد و جوانان اين شهر بلاتکليف ماندهاند.
جواني 19 ساله از شهر دهدشت نيز اظهار ميکند: سينمايي در اين شهر فعال نيست؛ به دليل اينکه اکران فيلمهاي آن به روز نبوده، تعطيل شده و اين، ممکن است زمينه انحراف برخي جوانان اين شهر را فراهم کند که دنبال تفريحات ناسالم بروند.
يک دانشجو از شهر ياسوج در اين باره ميافزايد: هنگاميكه سينما در يک جامعه يا يک شهر نباشد، فرهنگ، کمتر گسترش پيدا مييابد، چراکه سينما از تفريحات و سرگرميهاي مناسب براي جوانان است و به تبادل فرهنگي کمک ميکند.
شهروند ديگري از شهر دهدشت نيز در اينباره خاطرنشان ميکند: حدود چند سال است که سينما در اين شهر تعطيل است و نمي دانيم چرا مسوولان هيچ اقدامي جهت راهاندازي مجدد آن انجام ندادهاند.
يک شهروند گچساراني هم عنوان ميکند: از سال 79 تاکنون سينماي شهري که 25درصد نفت و گاز کشور را تأمين ميکند، تعطيل است.
شهروندي از سي سخت نيز گفت: شهري که بهعنوان يک شهر توريستي معروف و سالانه پذيراي هزاران گردشگر و توريست داخلي و خارجي است فاقد سينما بوده اين درحالي است كه سينما ميتواند در جهت پر کردن اوقات فراغت آنها موثر واقع شود و هم براي اين شهر درآمد زا باشد.
دستگاههاي مربوطه با حمايتها و مشوقهاي خاص و مديريت شده از صنعت سينما حمايت کنند
عضو هيأت علمي و معاون فرهنگي دانشگاه آزاد واحد ياسوج، حجت الاسلام محمد غفاري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کهگيلويه و بويراحمد، در اين زمينه با اشاره به اينکه سينما ميتواند نقش موثري در تبادل فرهنگي، هنر، آداب و رسوم داشته باشد، افزود: بايد دستگاههاي اجرايي مربوطه و بخش خصوصي با حمايتها و مشوقهاي خاص و مديريت شده از صنعت سينما حمايت و پشتيباني کنند.
وي اظهار داشت: استفاده از فيلم به روز و مخاطب پسند، مبارزه با قاچاق و کپي فيلمهاي توليدي جهت ايجاد امنيت توليدکنندگان عرصه سينما، ذائقه فرهنگي هنري مردم بومي منطقه، وضعيت معيشت و ميزان هزينههاي فرهنگي هنري در سبد هزينه اقتصادي خانوارها از جمله عوامل موثر در استقبال از سينما است.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد واحد ياسوج در زمينه پيامدهاي منفي نبود سينما بر جامعه خاطرنشان کرد: زياد شدن کنترل شيب آسيب پذيري جوانان در زمينههاي مختلف از جمله اجتماعي، روي آوردن به محصولات فرهنگي ناسازگار با مذهب و مليت اين مرزو بوم و به بار ننشستن استعدادهاي هنري بومي و فقدان افق روشن از سير صعودي هنرمندان را ازجمله پيامدهاي نبود سينما در جامعه عنوان کرد.
سينما براي ياسوج در فرهنگسرايي واقع در پارک چشمه نباتي پيش بيني شده است
از سوي ديگر، شهردار ياسوج نيز گفت: سينماي ياسوج بهدليل فرسودگي و بافت قديمي تخريب شد و بهدليل ترافيک بالا فضاي آن براي ساخت سينماي جديد مناسب نيست و تبديل به پارکينگ خواهد شد.
مهندس محمد بهرامي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، افزود: سينما براي اين شهر در فرهنگسراي ياسوج که در پارک چشمه نباتي ساخته ميشود پيش بيني شده است.
وي اظهار داشت: قبل از اينکه به شهرداري ياسوج بيايم، سينماي اين شهر تعطيل شده بود و براي هرچه زودتر ساختن سينما تلاش خواهم کرد كه احقاق اين امر مستلزم همکاري مسوولان استاني و شهرستاني است چراکه بدون همکاري و تعامل بين شهرداري و دستگاههاي اجرايي، اين مهم تحقق پيدا نميکند.
سينماي دهدشت درحال حاضر به مجتمع تجاري و مسکوني و تالار تبديل شده است
همچنين در ادامه، شهردار دهدشت گفت: مسوول سينما اين شهر بهدليل درآمدزا نبودن و استقبال کم، جهت تغيير کاربري آن به مجتمع تجاري مسکوني و تالار به شوراي شهر مراجعه و اقدام کرده است که با مخالفت شهرداري مواجه شد و بدون مجوز پروانه از شهرداري شخصاً نسبت به تغيير آن اقدام کرده و به تذکرات شهرداري عمل نکرده است و دليل خود را همکاري و حمايت نکردن دستگاههاي ذيربط عنوان کرد و در حال حاضر آنرا بهصورت تجاري، مسکوني و تالار در آورده است.
رستم عزيزي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا تصريح کرد: من درب آن را قفل کردم اما متاسفانه قفل را شکستند که اين امر موجب شد به مراجع قضايي شکايت کنم و از طريق کميسيون ماده7 اين موضوع در حال بررسي است. ما ساختمان فرهنگي را به هيچ وجه تغيير کاربري نمي دهيم چراکه شهر احساس بي هويتي ميکند و به هويت فرهنگي شهر ضربه وارد ميشود.
وي اظهارداشت: سينما تنها فضاي فرهنگي اين شهر جهت پر کردن اوقات فراغت جوانان بود که حدود سه سال است تعطيل شد البته موقتاً جهت پر کردن اين خلاء فرهنگي سالن چند منظوره فرهنگي هنري را در حال احداث داريم.
سينماي گچساران بهدليل بدهکار بودن توسط بانک مصادره شده است
شهردار گچساران نيز گفت: به روز نبودن فيلمها، مشکلات مديريتي و ورشکسته شدن سينماداران از جمله عوامل تعطيل بودن سينماي اين شهر است.
رمضان عباسي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کهگيلويه و بويراحمد، خاطرنشان کرد: بهدليل اينکه در گذشته در اين زمينه سرمايه گذاريهايي شده و از يکي از بانکهاي استان تسهيلاتي گرفته شده، اما تسهيلات بازپرداخت نشده، سينماي اين شهر از سال 79 تعطيل شد و در حال حاضر سينما بهدليل بدهي در اختيار و مصادره شده بانک است و اين بانک حاضر به بازکردن آن نيست.
وي با بيان اين مطلب که براي شروع به فعاليت کردن سينما در اين شهر آمادگي همکاري و حمايت داريم، خواستار راه اندازي سينما و حل مشکل آن در اين شهر از سوي مسولان استان شد.
کمبود اعتبار از جمله عوامل نبود سينما در سيسخت است
شهردار شهر سي سخت گفت: کمبود اعتبار از جمله عوامل نبود سينما در اين شهر است و شهرداري به تنهايي نميتواند اقدام کند دستگاههاي ديگر نيز بايد همکاري داشته باشند.
مهندس عبدالمطلب رهنما در اين خصوص افزود: در صورت دادن اعتبارات دولتي با مشارکت بخش خصوصي توان احداث سينما را در اين شهر داريم و 30 تا 40 درصد اعتبار آن را شهرداري کمک ميکند.
وي ابرازداشت: براساس نظرسنجيهاي بهعمل آمده از مردم اين شهر درصد بالايي از آنها نبود سينما را يک ضعف براي شهر عنوان کردند.
شهردار شهر سي سخت با اشاره به تهاجم فرهنگي، مشکلات اجتماعي زياد ازجمله اعتياد و بيکاري، بيان کرد: سينما ميتواند بر فکر، ذهن، شکوفا کردن استعدادهاي جوانان و پرکردن اوقات فراغت آنها نقش بسزايي داشته باشد.
شهر ليکک نه تنها بلکه سالن انجام فعاليتهاي فرهنگي نيز ندارد
شهردار ليکک گفت: اين شهر با 14هزار نفر جمعيت نه تنها سينما ندارد بلکه حتي سالن آمفي تئاتر و سالني که بتوان در آن کارها و فعاليتهاي فرهنگي انجام داد نيز ندارد و فاقد هرگونه سالن فرهنگي است.
هوشنگ راهوار مقدم بيان در گفتوگو با خبرنگار ايسنا بيان داشت: جوانان اين شهر در زمينه کارهاي فرهنگي بلاتکليفند و ضرورت دارد قبل از اينکه مورد تهاجم فرهنگي قرار بگيرند کارهاي فرهنگي و زير بنايي صورت گيرد.
وي تأکيد کرد: جوانان اين شهر بيشتر در زمينه ورزش به ويژه ورزش رزمي فعاليت ميکنند اما در زمينه کار فرهنگي با مشکل مواجه هستيم و تنها اوقات فراغت خود را از طريق تلويزيون پر ميکنند.
در صورت تغيير کاربري سينماهاي استان براساس اهرمهاي قانوني برخورد قاطع صورت ميگيرد
در اين رابطه، قادر آشنا، مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي کهگيلويه و بويراحمد با بيان اينكه سه سينما در اين استان وجود داشته و در حال حاضر تعطيل هستند، بيان کرد: سينماي شهر ياسوج که مربوط به شهرداري است بهدليل بافت قديمي و فرسوده بودن و بهمنظور حفاظت از جان مردم تخريب شد و بنا بود که سينماي جديد توسط شهرداري ساخته شود.
وي افزود: ساخت سينما در اختيار شهرداري است و سينماداري کار ما نيست ما تنها کار نظارت، صدور مجوز و همكاري در اينباره را انجام ميدهيم، همچنين سينماي گچساران در اختيار حوزه هنري سازمان تبليغات استان است و در حال حاضر تعطيل است و بايد تسهيلات بانک پرداخت شود تا به او اجازه شروع به فعاليت داده شود و در اين شهر تعدادي تقاضا جهت احداث مجتمع فرهنگي داشتهايم که کار مقدمات آنها در حال انجام است.
وي يادآور شد: آمادگي داريم يک سوم هزينه راه اندازي سينما در سطح استان را تأمين کنيم.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي کهگيلويه و بويراحمد خاطرنشان کرد: تغيير کاربري سينماهاي استان غير قانوني و خلاف شرع است و هيچ کسي نميتواند در فضاي سينما چيز ديگري بسازد و يا احداث کند چراکه اين فضاها مربوط به بخش فرهنگي بهويژه سينما هستند و در صورت تخلف بر اساس اهرمهاي قانوني با متخلفين برخورد قاطع صورت ميگيرد.
آشنا تصريح کرد: بخش خصوصي در ياسوج جهت ساخت سينما اقدام کرد که بهدليل اينکه تنها تاکنون 60 ميليون تومان از 600 ميليون تومان اعتباري که براي آن در نظر گرفته شده بود پرداخت شد عمليلات اجرايي آن متوقف شده است و بانک کشاورزي که قرار بوده تسهيلات اين سينما را پرداخت کند بهدليل اينکه گفتند بانک تخصصي شده بقيه تسهيلات را پرداخت نکرده است.
وي درخصوص سينماي دهدشت بيان کرد: سالني که در اين زمينه در نظر گرفته شده بود سالن 700 نفري است و تعداد صندليهاي آن زياد بوده و بهدليل مشکلات تعطيل شد.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي کهگيلويه و بويراحمد ابراز داشت: سينماي شهر دهدشت در آينده نزديک افتتاح و راه اندازي خواهد شد.
آشنا در ادامه گفت: در شهر سي سخت مرکز شهرستان دنا يک مجتمع فرهنگي هنري ساخت شده که درآينده نزديک مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي افزود: در شهر ليکک مرکز شهرستان بهمئي يک مجتمع فرهنگي در حال ساخت است.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي کهگيلويه و بويراحمد تأکيد کرد: هيچ فعاليت فرهنگي بدون تاثيرگذاري نيست، سينما يکي از آن فعاليتهاي فرهنگي است که ميتواند تاثير بسزايي در توسعه فرهنگي جامعه داشته باشد، چرا که فيلم بيان کننده بخشي از فرهنگ و ترقي، رشد و پيشرفت و مشکلات جامعه است و به فرهنگسازي کمک ميکند.
همچنين رضا محمدي معاون فرهنگي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي استان گفت: سينماي گچساران مربوط به حوزه هنري نيست بلکه به سازمان تبليغات تعلق دارد و حوزه هنري از سازمان تبليغات جدا است.
وي اضافه کرد: اين سينما در شرف واگذاري به حوزه هنري است موافقتنامه سازمان تبليغات اسلامي استان جهت انتقال به تهران فرستاده شده اما تاکنون موفق به انجام اين کار نشدهايم .
انتهاي پيام
نظرات