• چهارشنبه / ۱۵ دی ۱۳۸۹ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 8910-10278
  • خبرنگار : 71290

رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي پيشنهاد داد: ايجاد شبكه علم و فناوري در سطح كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد

رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي پيشنهاد داد: 
ايجاد شبكه علم و فناوري در سطح كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد

رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي، ايجاد شبكه علم و فناوري در سطح كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد را پيشنهاد داد و گفت: توسعه علم و فناوري با مفهوم ساختاري توسعه پايدار معنا پيدا مي‌كند.

به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدجواد لاريجاني كه در مراسم افتتاح كارگاه بين‌المللي سياست‌گذاري علم و فناوري و توسعه پايدار سخن مي‌گفت، اظهار داشت: تحقيقات بايد بر مبناي نيازها شكل گيرد. توسعه پروژه‌اي نيست كه از يك نقطه آغاز و در جايي تمام شود؛ بلكه فرآيندي است كه جريان دارد؛ بنابراين توسعه علم و فناوري با مفهوم ساختاري توسعه پايدار معنا پيدا مي‌كند.

وي تصريح كرد: نيروي جوان كشور به عنوان منبع آينده توسعه علم و فناوري مي‌باشد، بنابراين بايد حوزه آموزشي عالي را فردمحور كنيم به اين معنا كه آموزش فقط آموزش عمومي از طريق كتاب و تخته سياه نيست بلكه رشد دادن هر فرد به صورت مستقل بايد مدنظر قرار گيرد.

رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي با بيان اينكه در توسعه علم بايد از جايي كه امكانات و توانمندي‌ها وجود دارد حركت را آغاز كرد، گفت: تمام زمينه‌هاي دانش خوب هستند ولي اينكه از كجا بايد آغاز كرد، پاسخ اين است؛ از جايي كه متخصصان فعالي هست ‌بايد آغاز كرد. شناسايي اين متخصصان و برقراري ارتباط بين آنها به صورت يك اجتماع نقطه آغاز اين فرآيند است، لذا در اين رويكرد نياز به دلسوزي و مشفقانه عمل كردن براي تحقق توسعه داريم.

لاريجاني با اشاره در نظر گرفتن اهميت علوم پايه خاطرنشان كرد: سياستگذاران حوزه علم بايد به اين مبنا توجه داشته باشند و رياضيات به عنوان يكي از علم محوري در حوزه علوم پايه، زبان علم و فناوري است كه مي‌تواند ايده‌ها را مفهوم سازي كند؛ بنابراين نمي‌توان پديده‌اي را مگر از طريق كاربرد علم رياضيات در مدل‌سازي آن كاملا شناسايي كرد.

وي اظهار داشت: وقتي پژوهش را آغاز مي‌كنيم گام اول را بررسي منابع موجود شامل كتاب‌ها، تحقيقات و مقالات قرار مي‌دهيم ولي اين كافي نيست و ما نيازمند تجربه هستيم و اين تجربه در لابراتوار فراهم مي‌شود و ايجاد لابراتوارهاي مشترك در اين حوزه لازم و ضروري است.

رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي با اشاره به رويكرد بين رشته‌اي در انجام پژوهش‌ها ادامه داد: در گذشته دانشمندان در حوزه‌هاي مختلف دانش تبحر داشتند، اما امروزه نيز اتخاذ رويكرد بين رشته‌اي در دو سطح ملي و بين‌المللي مي‌تواند رويكردي رو به آينده و روشن در توسعه فراهم كند.

لاريجاني افزود: در راستاي تمامي فعاليت‌ها در زمينه علم و فناوري، شبكه‌سازي اين حوزه از اهميت بسياري برخوردار است كه نمونه آن مركز علم و فناوري جنبش عدم تعهد است

بنابراين بايد براي ايجاد همكاري و تبادل علمي نزديك‌تر در حوزه علم و بين عالمان سرمايه‌گذاري كنيم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha