با حضور معاون رييسجمهور و رييس سازمان انرژي اتمي و در حضور هيات رييسان و نمايندگان گروههاي سياسي و جغرافيايي بينالمللي از "تركيبات دوتره" كه كاربردهاي گستردهاي در زمينههاي مختلف علمي و تحقيقاتي دارد رونمايي شد.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اعزامي به اراك، براي اولينبار در كشور "تركيبات دوتره" كه در حلالها براي شناسايي تركيبات جديد سنتزي با استفاده از تكنيك NMR، رديابي مسير واكنشهاي پيچيده شيميايي، استفاده از داروهاي نشاندار در رديابي عملكرد داروها در بدن، بهينهسازي خواص برخي از داروها و نيز ساخت فيبرهاي نوري و پليمرهاي هادي در صنايع پليمير كاربرد دارد، توليد شد.
به گزارش ايسنا، اين تركيبات با وجود تحريمهاي شديد بينالمللي عليه ايران و با توجه به كاربرد روزافزون آنها بعضا از منابع غيررسمي و غيرمطمئن تامين ميشد. آب سنگين به عنوان منبع تامين دوتريم در سنتز "تركيبات دوتره" استفاده ميشود و از اين پس با رسيدن به خودكفايي در زمينه توليدات آب سنگين، پژوهشگران سازمان انرژي اتمي بر آن شدند تا سنتز "حلالهاي دوتره" نياز جامعه علمي كشور را برآورده سازند.
بنابراين در راستاي تحقق اهداف كلان سازمان انرژي اتمي و به منظور قطع وابستگي به كشورهاي وابسته در زمينه تامين مواد شيميايي استراتژيك بهخصوص "تركيبات دوتره" از حدود دو سال قبل تحقيقات گستردهاي در زمينه توليد "حلالهاي دوتره" با مشاركت علمي دانشگاهها و با تلاش كاركنان مجتمع آب سنگين اراك آغاز شده است.
به گزارش ايسنا، سازمان انرژي اتمي در زمينه تامين پنج نوع مختلف از "تركيبات دوتره" مورد نياز مركزهاي علمي و تحقيقاتي كشور شاهد خودكفايي خواهد بود و در آينده نزديك تعداد تركيبات به دو برابر افزايش مييابد.
همچنين تعدادي از اين تركيبات در سال جاري در دستگاههاي آزمايشگاهي دانشگاههاي معتبر كشور استفاده شده و مورد تاييد قرار گرفته است.
در حال حاضر "حلالهاي دوتره" قابل عرضه به دانشگاهها و مركزهاي پژوهشي و تحقيقاتي است و پروژههاي ديگري براي توليد ساير تركيبات در دست اقدام است.
همچنين مواد توليد شده در مجتمع آب سنگين اراك از نظر كيفيت قابل رقابت با نمونههاي مشابه خارجي است و از نظر اقتصادي به صرفه است و از خروج ارز از كشور جلوگيري ميكند.
انتهاي پيام
نظرات