نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: در تاريخ 50 سال گذشته فعاليتهاي هستهيي، هيچ کشوري در دنيا 100 درصد شفافيتي را که ما نشان دادهايم نداشته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياکبر سلطانيه افزود: هيچ کشوري چنين پيشينهاي ندارد که شهروندان خود و حتي مقامات يا نمايندگان مجلس خود را به تأسيسات اتمياش آن هم تاسيسات غنيسازي، راه دهد.
وي گفت: ديپلماتهاي مقيم وين در واقع نمايندگان کشورها و رييسان گروههاي جغرافيايي و سياسي هستند و در واقع نمايندگان120 کشور جهان در اينجا حضور دارند.
سلطانيه افزود: اينها عيناً شاهد بودند که آن چه در هشت سال گذشته عليه جمهوري اسلامي ايران تبليغ ميشد، کاملاً بياساس است.
نماينده دائم ايران در آژانس گفت: امروز هم قبل از اين که وارد نطنز شويم وقتي تأسيسات را به بازديدکنندگان نشان دادم آنها گفتند چه طور تا حالا ميگفتند که اين تأسيسات زيرزميني و پنهاني است؟ که پاسخ دادم اگر از اين بازديد اين پيام به دست آيد، بزرگترين دستاورد بازديد است.
سلطانيه افزود: تمام هشت سال عليه تأسيسات ما از جمله غنيسازي نطنز و اراک تبليغات کردهاند و اين بازديد حقيقت را روشن ميکند و به جامعه بينالملل اين واقعيت را نشان ميدهد که آمريکا و برخي کشورها افکار عمومي دنيا را منحرف کردهاند.
او اضافه کرد: سفيران و بازديدکنندگان حين حرکت خود گزارششان را که قرار است در وين براي120 کشور بدهند آماده ميکردند و اعلام کردند آن چه ديديم، ديد ما را کاملاً عوض کرد.
نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: چند کشوري که به ما نپيوستند با وجود اين که آنها را با عنوان ابتکار شفافسازي دعوت کرديم، اين فرصت بازديد را از دست دادند.
سلطانيه در ادامه افزود: ما در پي بازديدي که در سال 2007 داشتيم قرار شد از کشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها براي بازديد از اين تأسيسات دعوت کنيم اما اين بار تصميم گرفتيم دامنه را وسعت دهيم و کشورهاي 1+5 را نيز دعوت کنيم تا به اين جمع اکثريت کشورهاي جهان بپيوندند.
وي گفت: يکي از دلايلي که آنها آوردند تا اين دعوت را نپذيرند اين بود که گفتند اين کار مربوط به آژانس است در حالي که آژانس بازرسيها را از جمله در همين نطنز مطابق برنامه انجام ميدهد و دوربينها نظارت خود را دارد.
سلطانيه افزود: اين بازديد صرفاً براي کشورهاست که دائم در وين موضوع آژانس را پيگيري ميکنند و درباره موضوع ايران در شوراي حکام بحث ميشود تا در واقع سفيران متوجه شوند آن چه در آنجا بحث ميشود درباره چيست که اين بازديد، ديد واقع بينانهاي ايجاد کرده است.
او گفت: علاوه بر اين که ما به نظر کشورها احترام ميگذاريم اما اين حق حاکميت جمهوري اسلامي ايران و هر کشوري است که چه کساني را دعوت کند و نيز حق هر کشوري است که دعوت را بپذيرد يا نپذيرد.
سلطانيه افزود: ما با نهايت آشکارسازي و شفافيت و همکاري، آنها را دعوت کرديم و قطعاً همان طور که در گزارش وين نيز خواهند ديد، آنها اين فرصت تاريخي را از دست دادند.
وي گفت: اميدواريم در گامهايي که در آينده بر ميدارند، جبران کنند و به جاي تقابل به راه همکاري بيايند و فضاي همکاري را طي کنند.
نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره رويه حقوقي آژانس نيز گفت: آژانس تنها سازمان بينالمللي تخصصي است که مسووليت مشخصي در نظارت بر فعاليتهاي هستهيي جهان دارد.
سلطانيه افزود: ما شاهد بوديم که در چند سال گذشته، برخي کشورها سعي کردند موضوع هستهيي ما را که بحثي کاملاً فني است، سياسي کنند ولي خوشبختانه کساني که اکنون از اين تأسيسات بازديد ميکنند نمايندگان کشورهاي غيرمتعهد هستند و بيش از صد کشور به همراه گروه 77 و در مجموع120 کشور حضور دارند.
وي افزود: بدون استثناء در هشت سال گذشته در همه جلسات آژانس، همين سفيران اين کشورها بيانيهاي در حمايت از جمهوري اسلامي دادند که در اسناد تاريخ آژانس ثبت شده است.
سلطانيه گفت: اين که بعضي اوقات آمريکا مطرح ميکند ايران منزوي است، کاملاً نادرست است و شما ميبينيد که جمهوري اسلامي ايران نه تنها منزوي نيست بلکه در واقع بدون استثناء مورد حمايت اکثر کشورهاي جهان قرار گرفته است.
او افزود: اين بازديدها نشان ميدهد که جمهوري اسلامي ايران در واقع با 100 درصد شفافيت چشمان آنهايي را که نميخواهند واقعيات را ببينند يا کور کرده است و يا اين هشدار را ميدهد که خود را با واقعيت تطبيق دهند.
سلطانيه گفت: اين واقعيت است که جمهوري اسلامي ايران به فنآوري هستهيي به ويژه غنيسازي مسلط است و از اين حق خود به هيچ وجه رويگردان نخواهد بود و در عين حال همکاري خود را با آژانس ادامه خواهد داد.
نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي خاطرنشان كرد: اين موضع رسمي ماست و مقام معظم رهبري نيز فرمودهاند که ما سلاحهاي هستهيي و کشتارجمعي را حرام ميدانيم.
به گزارش واحد مركزي خبر، سلطانيه اضافه کرد: علاوه بر آن من هفته گذشته نيز در پاريس اين موضوع را مطرح کردم که جمهوري اسلامي ايران به يک دليل ديگر سلاح هستهيي را نميخواهد و آن اين که اکنون بدون سلاح هستهيي همقدرت با پنج کشور داراي سلاح هستهيي در مذاکرات ژنو و استانبول است و به صورت مساوي مينشيند و درباره حل مشکلات و معضلات بينالمللي و منطقهيي صحبت ميکند و اگر بخواهد وارد سلاح هستهيي شود نميتواند از نظر تعداد کلاهک هستهيي (27 هزار) با اين کشورها رقابت کند و در موضع ضعف قرار ميگيرد اما اکنون ما همقدرت با اين کشورها در مذاکرات شرکت خواهيم کرد.
انتهاي پيام
نظرات