• چهارشنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۰ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 9007-19772.185233

حفر چاه در ماه! گامي ديگر براي خصوصي‌سازي پروازهاي فضايي

حفر چاه در ماه!
گامي ديگر براي خصوصي‌سازي پروازهاي فضايي

در پي اعلام ناسا براي خصوصي كردن پروازهاي فضايي، يكي از رؤساي شركتهاي خصوصي طرف قرارداد با اين سازمان تصميم به حفر يك چاه در سطح ماه دارد.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) شركت «مون اكسپرس (Moon Express)» قصد دارد تا با استفاده از پروازهاي فضاپيماهاي خصوصي، به حمل کاوشگرهاي ماه و بسترهاي حفاري خود به اين قمر بپردازد.

در حقيقت مقامات اين شركت قصد دارند با حفر چاه در اين قمر، اقدام به حفاري مواد معدني نادر در زمين كنند.

به گفته ناوين جين، از موسسان و رييس شركت مون اكسپرس كه با شبكه خبري فاكس نيوز گفت‌و‌گو مي‌كرد، ماه به عنوان نزديكترين همسايه فضايي زمين در حقيقت منبعي غني از مواد معدني گرانبها بوده و حاوي 20 برابر تيتانيوم و پلاتين بيشتر از هر منطقه زميني است. همچنين اين قمر از ماده هليوم سه سرشار است كه به نظر بسياري از محققان، آينده سوخت در زمين و فضا را در دست دارد.

از ديگر برنامه‌هاي تجاري اين شركت، استفاده از ماه به عنوان ابزاري براي جلب توجه مردم با كارهايي مانند ثبت تصاوير خانوادگي در اين قمر و تحويل آنها به افراد يا انتقال دي‌ان‌اي افراد به اين مكان است.

شركت مون‌اكسپرس به عنوان جزئي از برنامه 10 ميليون دلاري داده‌هاي نمايش مبتكرانه ماه (ILDD) ناسا، قراردادي با اين سازمان براي حفر چاه در ماه انععقاد كرده و همچنين در پي جايزه 30 ميليون دلاري Lunar X گوگل نيز هست.

جين بر اين باور است كه قرارداد ناسا به اين شركت اجازه خواهد تا كار حفاري در ماه را تا سال 2013 آغاز كند.

به گزارش ايسنا وي همچنين پايان برنامه شاتلهاي ناسا را پايان سفر به ماه نخوانده و آن را به نوعي رد مسؤوليت از دولت به شركتهاي خصوصي عنوان كرد. جين بر اين باور است با كمتر از 100 ميليون دلار مي‌توان دوباره به ماه بازگشت.

وي در ادامه از جمله اهداف خود را استفاده از ماه به عنوان هشتمين قاره براي حل مشكل انرژي در زمين ياد كرد. اين ميلياردر، هزينه‌برترين بخش اين پروژه را انتقال از زمين به ماه عنوان كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha