• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91021709224
  • خبرنگار : 71089

در گفت‌وگو با ايسنا؛

سفير پيشين ايران در عمان: اعتراضات مردمي به اقدام گوگل، در جهت اثبات خليج فارس مفيد است

سفير پيشين ايران در عمان: اعتراضات مردمي به اقدام گوگل، در جهت اثبات خليج فارس مفيد است

سفير پيشين ايران در عمان با تاكيد بر تاثير مثبت اعتراضات مردمي به اقدام اخير سايت گوگل در تغيير عنوان خليج فارس ابرازي اميدواري كرد: اين اعتراضات در جهت اثبات خليج فارس مفيد واقع شود.

سفير پيشين ايران در عمان با تاكيد بر تاثير مثبت اعتراضات مردمي به اقدام اخير سايت گوگل در تغيير عنوان خليج فارس ابرازي اميدواري كرد: اين اعتراضات در جهت اثبات خليج فارس مفيد واقع شود.

محمدجواد آسايش، سفير پيشين ايران در عمان در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: به لحاظ تاريخي از ديرباز نام اين منطقه خليج فارس بوده و حتي در نوشته‌ها و اسناد موجود ميان اعراب نيز اين موضوع كاملا مشخص است و به گونه‌اي نيست كه قابل بحث و تجديدنظر باشد.

وي با بيان اينكه در همه اسناد جهان، نام خليج فارس به طور واضح ثبت شده است، ادامه داد: بايد توجه كشورهايي كه دنباله‌رو اين ادعا هستند را به خطرات اين نكته جلب كرد كه اگر تلاش شود نامگذاري‌هاي قديمي تغييري پيدا كند، در اين صورت هرج و مرج بزرگي در سراسر جهان به وجود مي‌آيد و هركس زورش بيشتر باشد، اسم مكاني را مي‌تواند تغيير دهد. بر همين اساس بايد توجه جهانيان را به اين خطر جلب كرد تا همگان به قوانين بين‌المللي پايبند باشند.

سفير پيشين ايران در عمان با اشاره به پيشينه تاريخي كشورهاي حوزه خليج فارس افزود: همه كشورهاي حاشيه خليج فارس به غير از بحرين كه جزو ايران بود خالي از سكنه، صحرايي و بدون آب و علف بود و به طور كلي اكثر اين كشورها از سابقه طولاني برخوردار نبوده و در گذشته جزو حاكميت عثماني‌ها محسوب مي‌شدند.

آسايش با اشاره به آغاز اعتراضات عمومي نسبت به اقدام اخير گوگل اضافه كرد: به طور كلي نام جعلي خليج فارس براي اولين بار از سوي عبدالله ناصر در مصر به دليل انحراف ذهن جهان عرب از اشغال رژيم‌صهيونيستي و مقابله با طرفداري شاه از اين رژيم مطرح شد، اما به مرور زمان مطرح شدن اين مساله به نفع اسرائيل است.

وي خاطرنشان كرد: ادامه اعتراضات مردمي نسبت به استفاده نام جعلي خليج فارس باعث مي‌شود جوانان و افراد غيرمطلع با اين موضوع آشنا شوند و با مراجعه به تاريخ و اصناف به حقانيت خليج فارس پي ببرند.

به گزارش ايسنا، سايت جستجوي گوگل در بخش نقشه خود (گوگل مپز) اسم خليج فارس را از روي نقشه خود برداشته است و وقتي اسم خليج فارس را به زباني (انگليسي، عربي و ... به جز فارسي!) جستجو مي‌كنيم، با يك علامت جاي آن را در منطقه نشان مي‌دهد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha