• پنجشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 91031809996
  • منبع : ریاست جمهوری

پيشنهادات چهارگانه احمدي‌نژاد به اجلاس شانگهاي

گسترش همكاري اقتصادي، تاسيس نهادهاي مالي، تقويت همگرايي منطقه‌اي، تقويت روابط فرهنگي سياسي

گسترش همكاري اقتصادي، تاسيس نهادهاي مالي، تقويت همگرايي منطقه‌اي، تقويت روابط فرهنگي سياسي

رييس‌جمهور پيشنهادات خود به دوازدهمين اجلاس سران كشورهاي عضو سازمان همكاري‌هاي شانگهاي، از جمله گسترش همكاري‌هاي اقتصادي و تاسيس نهادهاي مالي و پولي را اعلام كرد.

رييس‌جمهور پيشنهادات خود به دوازدهمين اجلاس سران كشورهاي عضو سازمان همكاري‌هاي شانگهاي، از جمله گسترش همكاري‌هاي اقتصادي و تاسيس نهادهاي مالي و پولي را اعلام كرد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمود احمدي‌نژاد پيش از ظهر امروز (پنجشنبه) به وقت محلي در دوازدهمين اجلاس سران کشورهاي عضو سازمان همكاري‌هاي شانگهاي، بر تقويت همدلي و همگرايي منطقه‌اي و بين‌المللي اعضاي اين سازمان، گسترش همكاري‌هاي اقتصادي، تاسيس نهادهاي مالي و پولي خارج از سلطه سلطه‌گران و تقويت روابط فرهنگي و سياسي بين كشورهاي عضو به عنوان راهكارهاي حركت كشورهاي مستقل به سوي تدوين چهارچوب نظم جديد و عادلانه بر جهان و خروج از شرايط نامطلوب فعلي تاکيد كرد.

وي با بيان اينكه "همه ما خواستار بناي دنيايي بهتر و دوست‌داشتني‌تر هستيم، گفت: ناكارآمدي و تبعيض‌آلودگي نظام حاكم بر جهان، وضعيت را به نقطه‌اي بحراني و شرايط غيرقابل برگشت نزديك ساخته و مشكلات ناخواسته‌اي را به همه ملت‌ها تحميل كرده است.

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه امروز بحران اقتصادي همه نقاط جهان از آمريكاي شمالي تا اروپا، آسيا، آفريقا و آمريكاي لاتين را در برگرفته است و همه از آن آسيب مي‌بينند، افزود: امروز بحران‌هاي اقتصادي در آستانه تبديل شدن به بحران‌هاي فراگير اجتماعي و سياسي هستند. ميل شديد دولت‌هاي برده‌دار و استعمارگر سابق كه امروز فريبكارانه تحت نام آزادي و دموكراسي سخن مي‌گويند نسبت به احياء دوره استعمار و چپاول ثروت‌ها و داشته‌هاي ملت‌ها به ويژه در آسيا، آفريقا و آمريكاي لاتين، زمينه‌ساز درگيري‌ها، جنگ‌ها و بحران‌هاي جاري است.

احمدي‌نژاد تصريح كرد: ‌امروز كه كشورهاي آسيايي از جمله چين، هند، ژاپن، ايران، روسيه، قزاقستان و ساير كشورهاي عضو سازمان شانگهاي پس از يك دوره طولاني عقب‌مانده از قافله پيشرفت با سرعت در مسير پيشرفت گام برمي‌دارند و منطقه را به لحاظ اقتصادي در صدر جهان قرار مي‌دهند، تمايل شديد و برنامه گسترده كشورهاي عضو ناتو براي گسترش به شرق و جلوگيري از اين رشد و احياي روابط استعماري گذشته كاملاً عيان و آشكار شده است و جنگ افغانستان، پاكستان و عراق بخشي از اين طراحي پيچيده است.

وي با بيان اينكه "نظم موجود حاکم بر جهان به دليل ويژگي‌هاي ناعادلانه و ضدانساني ذاتي خود شكست خورده و در پايان راه است"، خاطرنشان كرد: البته اگر آنها از ثروت، منابع و بازارهاي شرق تغذيه نمي‌شدند، خيلي زودتر به اين وضعيت رسيده بودند.

رييس‌جمهور با طرح اين پرسش كه "آيا ادامه وضع موجود و حركت در چهارچوب نظام‌هايي كه اصول و قواعد آن را همان استعمارگران سابق و سلطه‌طلبان امروز وضع كرده‌اند، مي‌تواند كشورهاي ما را به طور كامل به اهداف خود در مسير پيشرفت نائل كند؟" گفت: همه ما براي رسيدن به اهداف خود نيازمند كناره‌گيري از نظم موجود و طراحي نظام‌هاي جديد هستيم؛ نظام‌هايي كه بر اساس عدالت، دوستي و احترام به حقوق همه ملت‌ها بنا شده و به دنبال صلح و رفاه پايدار براي همگان باشد، مديريت انحصاري موجود را به رسميت نشناسد و زمينه مشاركت همگاني در مشاركت جهاني را فراهم كند.

احمدي‌نژاد در پيشنهادات چهارگانه خود به شركت‌كنندگان در دوازدهمين اجلاس سران کشورهاي عضو سازمان همکاري‌هاي شانگهاي، تقويت همدلي و همگرايي منطقه‌اي و بين‌المللي را بين اعضا و همه ملت‌ها و دولت‌هايي كه به دنبال نظمي عادلانه و انساني هستند، به عنوان يکي از عوامل تحقق اهداف ياد شده مطرح کرد و افزود: بايد بدانيم كه استعمارگران با پيشرفت چين به همان اندازه مخالف هستند كه با پيشرفت روسيه، هند، ايران، پاكستان و همه اعضاي ديگر پيمان شانگهاي مخالفند.

وي تصريح کرد: گسترش همكاري‌هاي اقتصادي و طراحي و اجراي نظام‌هاي جديد پولي و مالي و همكاري‌هاي اقتصادي به عنوان راهكار و پيشنهادي ديگر حائز اهميت است؛ چراكه اگر اعضاي شانگهاي رابطه پولي خود را در مراودات اقتصادي از ارز حاكم بر جهان قطع كنند، بخش وسيعي از منافع ملي و منابع آنان كه از طريق نظام موجود به رايگان به جيب سلطه‌گران سرازير مي‌شود حفظ و صيانت خواهد شد.

رييس‌جمهور، پشتيباني از مراودات اقتصادي، تسهيل آن و حمايت از سرمايه‌گذاري‌هاي بين اعضا را به نفع همه كشورهاي عضو سازمان همكاري شانگهاي دانست و اظهار كرد:‌ تاسيس نهادهاي مالي، پولي و اقتصادي بين‌المللي، خارج از تسلط سلطه‌گران به نفع همه اعضا، ملت‌ها و دولت‌هاي مستقل و امري ضروري و كاملاً امكان‌پذير است.

احمدي‌نژاد در تشريح پيشنهاد ديگر خود به سران شركت‌كننده در سازمان همكاري شانگهاي گفت: تقويت روابط فرهنگي و سياسي در جهت گسترش دوستي‌ها و همگرايي‌ها در برابر اصرار ديگران بر جدايي و تفرقه بسيار ضروري و تقويت‌كننده امنيت و پيشرفت همه اعضا خواهد بود. سلطه‌طلبان براي تامين منافع مادي و سياسي خود به هيچ‌يك از تعهداتشان و حتي چهارچوب‌ها و نظام‌هايي كه خود وضع كرده‌اند‌، پايبندي و تعهد ندارند و البته امروز ديگر ملت‌ها بيدار شده‌اند و عدالت و احترام به سرعت به مطالبه‌اي عمومي در بين همه ملت‌ها تبديل مي‌شود و اراده ملت‌ها نظم جديد را بر جهان حاكم خواهد ساخت.

وي در ادامه صحبت‌هاي خود تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد در تمامي زمينه‌هاي ممكن همچون گذشته، همكاري‌ها را در بالاترين سطح گسترش دهد و از تحقق همه اهداف انساني و عادلانه شانگهاي نيز حمايت خواهد كرد.

رييس‌جمهور در پايان، خطاب به شرکت‌کنندگان در اين اجلاس، با بيان اينكه "امروز گرد آمده‌ايم تا در يك كار مشترك و ارزشمند براي مشكلات چاره‌جويي و زندگي بهتري را براي ملت‌هايمان و جامعه بشري پي‌ريزي كنيم"، اظهار كرد: همه امكانات و ظرفيت‌هاي لازم براي ساختن يك زندگي زيبا و عادلانه براي تمامي ملت‌ها در اختيار ما قرار دارد و همه ما بر اساس فرهنگ و تمدن انساني و شرقي خود اصرار بر صلح، امنيت، رفاه و پيشرفت براي همگان داريم و هميشه ملت‌هاي ما كه مردماني مهربان، اهل كار و تلاش و به دنبال تعامل سازنده با ديگران بوده و هستند در اين مسير حركت كرده‌اند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha