سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: جمهوری اسلامی ایران آغازگر هیچگونه اقدام قهرآمیز نخواهد بود، اما به هرنوع اقدام تهدیدآمیز پاسخ جدی و مناسب خواهد داد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) محمد خزاعی در گفتوگويي سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هستهيی بین 1+5 و جمهوری اسلامی ایران، موضوعات مربوط به تحریم، تحولات منطقه خاورمیانه و اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران را تشریح کرد.
وي در این مصاحبه فتوای حضرت آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری در مورد حرام بودن سلاحهای هستهيی را مبنای مناسبی برای گامهای متقابل از سوی گروه 1+5 دانست و تاکید کر: این فتوا که بسیار مهم است میتواند به عنوان گام جمهوری اسلامی ایران تعبیر شود و ما توقع داریم که طرف مقابل گام خود را بردارد و حق ایران برای داشتن برنامه صلحآمیز هستهيی را به رسمیت بشناسد.
وي در پاسخ به سوالی درباره دلایل سخت شدن روند مذاکرات بعد از استانبول 2 که طرفین آن را مثبت ارزیابی کردند، تاکید كرد: اشتباه محاسباتی طرف مقابل درباره ارتباط بین تاثیر تحریمها و مواضع جمهوری اسلامی ایران باعث شد تا انها مواضع شدیدتری اتخاذ كنند که متاسفانه در نتیجه همانگونه که ملاحظه شد مذاکرات نتایج دلخواهی را به دنبال نداشت؛ زیرا ایران بر اثر فشارها و تهدیدات تسلیم نمیشود.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاکرات هستهيی،نبود اعتماد میان طرفین را یکی از مشکلات دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در پیشنهادات خود اعتمادسازی و را ههای همکاری را مطرح ساخته است.
وی افزود: اگرچه برای رسیدن به راه حل نیازمند زمان طولانیتری هستیم اما فقط بحث مذاکرات مطرح نيست و مسائلی مانند عدم اعتماد به مدت چند دهه و اینکه ایرانیها بارها قربانی سیاستهای امریکا شدهاند، مهم است؛ لذا مذاکرات میتواند به صورت گام به گام انجام شود.
وي درباره طرح موضوع غنیسازی 20 درصد در مذاکرات گفت: همانطور که میدانید موضوع غنیسازی 20 درصد اولین پیشنهاد غرب و به نوعی سومین بند در پیشنهادات ایران بوده است و همچنین تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران نیز مطرح است. اینها موضوعاتی است که میتواند مورد بحث قرار گیرد و از روی میز برداشته نشدهاند، موارد دیگری هم هستند که قابل مذاکره است، من مایوس نیستم.
خزاعی درباره پیشنهادات متقابل غرب در مذاکرات در خصوص آمادگی برای ارائه قطعات یدکی هواپیماهای مسافربری به ایران، به طور کلی اقدام غرب برای ندادن قطعات یدکی برای هواپیماهای مسافربری را سوال برانگیز دانست و گفت: این ممنوعیت فروش هواپیما و قطعات یک اقدام غیربشری علیه ملت ایران است و از ابتدا غلط بوده است.
به گزارش ايسنا وي كه با لورا روزن و باربارا اسلوین خبرنگاران مطرح پایگاه خبری - تحلیلی المانیتور مستقر در واشنگتن گفتوگو مي كرد، افزود: آنها قولی در این رابطه ندادهاند و تنها گفتهاند که آماده بررسی موضوع برای صدور اجازه هستند، در حالیکه این موضوع انسانی است و بعضا مشاهده کردهاید که هواپیمايی به دلیل مشکلات قطعات یدکی سقوط کرده و تعدادی از شهروندان جان خود را از دست دادهاند، علاوه بر آن به عنوان یک اقدام متقابل از سوی آنها قابل پذیرش نیست. اساسا این ممنوعیت غلط است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل درباره ارتباط بین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مذاکرات هستهيی بین 1+5 و کشورمان تصریح کرد: موضوع انتخابات ریاست جمهوری در امریکا موضوعی داخلی است و میگویند احتمالا دولت اوباما به خاطر مخالفتها و انتقادات شدید گروههايی در آمریکا فضايی برای مانور دادن ندارد، اما تاکید میکنم ما مذاکرات خود را مبتنی بر انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و یا هیچ کشور دیگری قرار نمیدهیم.
وي رویکرد آمریکا در مخالفت با ایفای نقش ایران در منطقه و کمک به بازگشت صلح وثبات در سوریه در چارچوب تلاشهای بینالمللی را ناشی از محاسبات نادرست مقامات امریکايی ذکر کرد و تاکید کرد، آنها به ایران نیاز دارند نه آنکه بخواهند لطفی به ایران بکنند و از ما دعوت کنند.
وی افزود: این یکی دیگر از اشتباه محاسبههای امریکاست و این موضع آمریکا کوچکترین تاثیری بر قدرت و نفوذ ایران در منطقه ندارد.
خزاعي افزود: مقامات ایرانی به کوفیعنان اعلام کردند که از پیشنهادات وی حمایت خواهند کرد هرچند سرنوشت سوریه در دست مردم آن کشور میباشد و اگر تغییراتی قرار است در این کشور انجام شود باید با رهبری و مشارکت خود سوریها باشد.
وي در پاسخ به سوالی درباره تحریمهای غرب علیه ایران گفت: در زمان جنگ تحمیلی مردم ایران علیرغم تمام سختیها از تمامیت ارضی و استقلال خود دفاع کردند، در شرایط کنونی قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران با آنچه که در دهه 1980 بود، قابل مقایسه نیست و ایرانیها در قبال هرگونه تهدیدی که بخواهد تمامیت ارضی، استقلال، منافع ملی و حقوق آنها را به خطر اندازد، خواهند ایستاد. جنگ 8 ساله نمونه خوبی برای درس گرفتن دشمنان است.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آغازگر هیچگونه اقدام قهرآمیز نخواهد بود، اما به هرنوع اقدام تهدیدآمیز پاسخ جدی و مناسب خواهد داد.
خزاعی در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد گفت: این اجلاس در دهه اول شهرریورماه در سه سطح کارشناسان، وزرای امورخارجه و سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران برگزار خواهد شد و ایران فرقی بین اعضا قائل نخواهد شد و از تمامی رهبران کشورهای عضو دعوت خواهد کرد تا در اجلاس شرکت كنند.
وي همچنين در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات برخی مقامات ایرانی در مورد یهودیان اظهار كرد: ما به تمامی پیامبران از جمله حضرت موسی(ع) و حضرت درباره عیسی(ع) اعتقاد داریم . چرا به واقعیتهای کنونی نگاه نکنیم ؟ ایران تنها کشور مسلمانی است که یهودیان در مجلس آن یک نماینده دارند و کنیسههای آنها باز است. حتی در آمریکا و اروپا مسلمانان از چنین حقی برخوردار نیستند. باید به این مسائل آشکار و روشن توجه کرد.
انتهاي پيام
نظرات