• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91051811680
  • خبرنگار : 71038

وزير خارجه: 12 تا 15 كشور در نشست مشورتي تهران شركت مي‌كنند

وزير خارجه:  12 تا 15 كشور در نشست مشورتي تهران شركت مي‌كنند

وزير امور خارجه‌ كشورمان خبر داد كه فردا يك نشست مشورتي در مورد مسائل سوريه با حضور تعدادي از كشورها در تهران برگزار مي‌شود.

وزير امور خارجه‌ كشورمان خبر داد كه فردا يك نشست مشورتي در مورد مسائل سوريه با حضور تعدادي از كشورها در تهران برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، صالحي در حاشيه جلسه هيات دولت در مورد اين نشست گفت: در اين نشست نمايندگان 12 الي 13 كشور و حتي ممكن است 15 كشور شركت كنند و اين نمايندگان در سطح وزير خارجه يا معاونين وزير خارجه و يا نمايندگان دولت هستند و از كشورهاي آسيايي، آفريقايي و آمريكاي لاتين هستند.

وزير امور خارجه كشورمان گفت: عمده بحث‌ها در اين نشست نفي خشونت‌ها در سوريه و انجام گفت‌وگوي ملي در اين كشور است؛ چرا كه ما معتقديم خشونت در سوريه بايد هر چه زودتر متوقف شود و گفت‌وگوي ملي در اين كشور صورت بگيرد و در واقع از اين طريق وضعيت سوريه يا بحران سوريه به گونه‌‌اي مديريت شود كه آثار خشونت وافراط‌گرايي تا آنجا كه ممكن است زدوده شود؛ چرا كه اگر اين بحران در سوريه ادامه پيدا كند زمينه‌هاي ايجاد بحران، افراط‌گري و خشونت در منطقه فراهم‌تر مي‌شود و آثار سلبي آن تمام كشورهاي منطقه را در بر مي‌گيرد.

صالحي با انتقاد از دخالت برخي از كشورها و قدرت‌هاي بزرگ در مسائل خاورميانه گفت: متاسفانه ديگراني از آن طرف آب‌ها به اين منطقه وارد شدند و بين كشورهاي منطقه اختلاف ايجاد مي‌كنند و در واقع زمينه‌هاي اختلاف را به گونه‌اي فراهم مي‌كنند.‌

وي همچنين در مورد سفر رييس‌جمهور به مكه نيز جهت شركت در اجلاس سازمان همكاري‌هاي اسلامي گفت: آقاي رييس‌جمهور تصميم گرفتند كه در اين اجلاس شركت كنند. ما از پايه‌گذاران و افراد موثر در اجلاس همكاري‌هاي اسلامي هستيم و يك اجلاس اضطراري در مكه در هفته آينده برگزار مي‌شود و جمهوري اسلامي ايران نيز در اين اجلاس شركت مي‌كند و موضوع اجلاس، وحدت امت اسلامي، ‌محكوميت فتنه‌انگيزي و ايجاد اختلاف بين ملل اسلامي است.

وزير امور خارجه كشورمان همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا ادعاهاي گروه‌هاي تروريستي در سوريه درست است كه تعدادي از زائران ايراني گروگان گرفته شده را به شهادت رسانده‌اند؟‌ گفت: ما اطلاع دقيقي در اين ارتباط نداريم و بايد اين ادعاها مورد بررسي دقيق قرار بگيرد.

صالحي همچنين در مورد آخرين اقدامات صورت گرفته از سوي وزارت خارجه و دستگاه ديپلماسي كشورمان در مورد وضعيت زائران ايراني گروگان گرفته شده توسط تروريست‌هاي مسلح در سوريه نيز گفت: ما خودمان را موظف مي‌دانيم كه هر كاري كه مي‌توانيم در اين زمينه انجام دهيم تا اين عزيزان از بند اسارت رهايي پيدا كنند.

وي با اشاره به سفر عصر روز گذشته خود به تركيه گفت: اين سفر در ادامه رايزني‌هايي بود كه با تركيه در مورد اين موضوع انجام داده بوديم البته در اين زمينه با كشور قطر نيز گفت‌وگوهايي را انجام داده‌ايم.

وزير امور خارجه كشورمان ادامه داد: من از همين جا مي‌خواهم خطاب به اين افراد پيام بفرستم كه شما نيز مسلمان هستيد، علي‌الظاهر مسلمانيد و اين عزيزان كه گروگان گرفته‌ايد مسلمان هستند و در اين ايام مبارك و شب‌هاي قدر اميد داريم كه اخوت اسلامي يكي از موضوعات اصلي در تصميم‌گيري‌هاي آنها باشد و اين عزيزان را از اسارت آزاد كنند چرا كه اقدامي ناجوانمردانه شده است و انشاءالله آنها بتوانند از اسارت رهايي پيدا كنند.

صالحي در ادامه با اشاره به ادعاهايي مبني بر اينكه اين افراد عضو سپاه بودند، گفت: ادعا مي‌شود كه اين عزيزان عضو سپاه بوده‌اند. من در اين ارتباط صحبت كردم. مدتي كه در دمشق التهاب وجود داشت سازمان حج و زيارت اعزام زائرين را متوقف كرده بود. ما به طور معمول 700 هزار تا يك ميليون زائر به سوريه داريم و وقتي كه خشونت‌ها مقداري كمتر شد اين روند آغاز شد.

وي افزود: ‌در سيستم دولت براي بازنشستگان نهادهاي مختلف اين امكان را فراهم مي‌كنند كه با كمك دولت به زيارت عتبات عاليه بروند و در بين عزيزاني كه به زيارت رفته بودند بازنشستگان سپاه نيز بودند و تصميم بر اين بود كه در آينده عده ديگري از بازنشستگان از وزارتخانه‌هاي ديگر به عتبات عاليات اعزام شوند و در واقع راه باز شود كه مردم نيز بتوانند بروند.

وزير امور خارجه كشورمان افزود: آنها فضاسازي كردند كه اين افراد اعضاي سپاه هستند و براي منظورهاي خاص و ماموريت‌هايي آمدند، اگر اين افراد براي اين منظورها آمده بودند چرا بايد كارت‌شان و تلفن همراه‌شان در جيب‌شان باشد، اگر مي‌خواهند اقدام جنگي انجام دهند چرا 48 نفر با هم و از راه زينبيه و فرودگاه حركت كنند. اين افراد بايد حداقل هوشمندي را براي طرف مقابل‌شان قائل شوند و افكار عمومي اين مسائل را نمي‌پذيرد.

صالحي گفت: در مورد ديگر ايرانياني كه در آنجا قبلا گروگان گرفته شده بودند از جمله مهندسان ايراني هم، چنين ادعايي شده بود و بعد اثبات شد كه ادعاي آنها درست نيست. مثلا برخي از اين عزيزان انجام وظيفه خود را در سپاه گذرانده بودند و آنها با استناد به اين موضوع ادعا مي‌كردند كه اين افراد عضو سپاه هستند و بعدا معلوم شد كه ادعاي آنها نادرست است؛ بنابراين عزيزان را آزاد كردند.

وي افزود: در مورد آزادي زائران ايراني گروگان گرفته شده در سوريه همچنين تماس‌ها و نامه‌‌نگاري‌هايي را با دبيركل سازمان ملل، سازمان كنفرانس اسلامي و دبيركل اتحاديه عرب داشتيم و اميدواريم كه اين عزيزان در اين ماه مبارك هر چه زودتر آزاد شوند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha