مجمع جهانی صلح اسلامی با صدور بیانیهای، اجلاس سران جنبش غيرمتعهد را به پیگیری صلح عادلانه فراخواند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی صلح اسلامی، این مجمع همزمان با برگزاری اجلاس سران جنبش نم در تهران، با انتشار بیانیهای خواستار تصویب برگزاری همایش بینالمللی «الگوهای مدیریت جهانی در اندیشه و فرهنگ ملل غیرمتعهد» در ماههای باقیمانده سال 2012 شد.
متن کامل نخستین بیانیه مجمع جهانی صلح اسلامی به مناسب برگزاری اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها، به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
امروزه وجود چالشها و تهدیدهای فراوان فراروی صلح در جهان را اغلب ملتها و مجامع نخبگی و سازمانهای مدنی درک كرده و در مورد آن اتفاق نظر دارند. گستردگی آسیبها و تهدیدهای صلح در دنیای امروز، موید آن است که الگوهای مدیریت امور جهانی قادر به صلحسازی همگانی نبوده و نتوانستهاند امنیت را برای بشریت به ارمغان آورند. بلکه مطالعات علمی درباره منابع ایجاد آسیبهای این حوزه نشان میدهند که الگوهای مبتنی بر سلطه و استعمارنو، که در برخی از صحنههای مدیریت جهانی چندین دهه به اجرا درآمدهاند، سرابی از صلح را در پی داشته و خود از موانع صلح واقعی و گسترش زمینههای ایجاد و تکثیر بیثباتی در جهان بودهاند.
این که اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها در تهران نیز طراحی الگويی مشترک و مورد اجماع از مدیریت جهانی را در دستورکار خود قرار داده است، به ویژه از این ترجمانی از درک و وفاق عمومی مبنی بر ضرورت بازتعریف الگوی مدیریت در جهان است، قابل توجه و تحسین است.
مجمع جهانی صلح اسلامی در پرتو استنباط آموزههای دینی، اشتراکات فرهنگی و تمدنی و گفتوگو میان ملل، معتقد است که الگوی اطمینان بخش، مبنادار و قابل اتکا برای استقرار صلح مطلوب بشریت در شرایط حاضر و آینده، «صلح عادلانه» است. مطالعات علمی، اخذ نظرات بخشی از جوامع نخبگی صلح در جهان و تجربه علمی و عنایت ویژه آن به کرامت انسانی و تعالی بشر نیز حقانیت استقرار صلح بر مدار عدالت را تحکیم كرده است. بر این اساس، ضمن بازتاکید بر منزلت عدالت به عنوان ارزش مطلق و جهانی در فرهنگها و ادیان و همچنین ظرفیت این تاسیس ارزشی و فرهنگی عام در پایهریزی مدیریتی همگانی، مطلوب و تعاملی در جهان، از اجلاس سران جنبش "نم" انتظار دارد:
ـ صلح را بر پایه عدالت مورد مطالعه، بررسی و پیگیری قرار داده، اطمینان یابد که این تاسیس جهانی میتواند در الگوهای مدیریت جهانی مبتنی بر استعمار و سلطه ـ که این جنبش علیه آن تاسیس شده است ـ تحولی شگرف ایجاد كند. گفتنی است که صلح عادلانه از نظر مفهوم، دامنه، مبانی و محورهای اقدام، مسیری نوین و همه جانبه است و صلح پایدار یکی از نتایج آن خواهد بود.
ـ نسبت به واکاوی علل تهدید صلح و امنیت در دوران معاصر و همچنین آینده پژوهی «روابط بینالمللی در عصر فراسلطه و احیای اقتدار جنبش غيرمتعهدها برای استقلال و مبارزه با استعمارنو» به صورت ویژه اهتمام ورزد.
ـ قدرت و توانايی فکری و عزم دولتهای عضو جنبش و ملتها و نخبگان آنها را برای مشارکت، همکاری و تسهیل عادلانهسازی روابط بینالمللی بهکار گیرد و سازمانهای مردم نهاد مرتبط را به همکاری فراخواند.
ـ یک سمپوزیوم و همایش بینالمللی علمی و تحلیلی را با حضور نخبگان جهانی به ویژه نخبگان و سازمانهای مردم نهاد فعال در دولتهای عضو جنبش غيرمتعهدها به منظور بررسی «الگوهای مدیریت جهانی در اندیشه و فرهنگ ملل غیرمتعهد» جهت برگزاری در سال 2012 مورد تايید و برنامهریزی قرار دهد. مجمع جهانی صلح اسلامی نیز با برگزاری هماندیشی «غيرمتعهدها و صلح عادلانه» در شهریورماه 91، در همین راستا اقدام خواهد کرد.
مجمع جهانی صلح اسلامی، برگزاری اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها در تهران را رویدادی مهم در تاریخ روابط بینالمللی، و فرصتی مهم میداند که دولتها و ملل غیرمتعهد میتوانند با تحکیم برادری، همکاری و همفکری حول وضعیت روابط بینالمللی حال و آینده، رسالت خود را در حاکمیت استقلال و برابری در جهان و غيرمتعهدها نسبت به قدرتهای استعمارگر محقق سازند. این مجمع امیدوار است که اعضای جنبش با بازگشت به خودباوری و متوقف كردن آثار ترفندهای نظام سلطه برای ایجاد گسست و تفرقه میان آنها، عصر احیای عظمت و توان ملل مستقل را رقم زنند و از آزادی، استقلال، امنیت و صلح عادلانه که در فرهنگ و تجربه سالها مبارزات مللشان با بیگانگان سابقه دیرینه دارد، بشریت را بهره مند كنند.
مجمع جهانی صلح اسلامی»
مجمع جهانی صلح اسلامی به منظور ارزیابی دستاوردهای اجلاس تهران از منظر توسعه و تعمیق «صلح عادلانه؛ گفتمان مشترک جهانی»، هماندیشی «عدم تعهد و صلح عادلانه» را در نیمه دوم شهریورماه 91، برگزار میكند.
انتهاي پيام
نظرات