• سه‌شنبه / ۳۰ آبان ۱۳۹۱ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91083019690

در قدرتمندترین شبیه سازی مغز انجام شد:

شبیه سازی 10 میلیارد نورون مغز با سریع‌ترین ابررایانه جهان

شبیه سازی 10 میلیارد نورون مغز با سریع‌ترین ابررایانه جهان

ابررایانه سکویا که اخیرا عنوان سریع‌ترین ابررایانه جهان را به دست آورده در قدرتمندترین شبیه‌سازی مغزی تاکنون موفق به شبیه‌سازی 10 میلیارد نورون و 100 میلیارد ارتباط میان آنها شده است.

ابررایانه سکویا که اخیرا عنوان سریع‌ترین ابررایانه جهان را به دست آورده در قدرتمندترین شبیه‌سازی مغزی تاکنون موفق به شبیه‌سازی 10 میلیارد نورون و 100 میلیارد ارتباط میان آنها شده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شرکت ماشین آلات بین المللی کسب و کار (آی‌بی‌ام) و آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمور در فرآیند تولید یک برنامه محاسبه شناختی برای سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته‌ی دفاعی(دارپا) توانسته‌اند تعداد بی‌سابقه 2.084 میلیارد هسته عصبی سیناپسی را تولید کنند که یک معماری رایانه‌یی با عملکرد شبیه به مغز است.

آی‌بی‌ام این طراحی را نه یک مغز که یک معماری محاسبه شناختی ماژولار مقیاس پذیر غیر فون با ملزومات نیروی بسیار کم خوانده است.

این طرح با سیستم متریک 100 تریلیون سیناپس دارپا که بر اساس تعداد سیناپس‌های مغز انسان است هماهنگی بیشتری دارد.

این دستاورد بخشی از برنامه محاسبه شناختی دارپا موسوم به «سیستم‌های الکترونیک مقیاس‌پذیر پلاستیکی قابل تطبیق ساختمان عصب» (SyNAPSE) است.

آی‌بی‌ام برای دستیابی به این فناوری از تراشه‌های محاسبه شناختی خود که سال گذشته رونمایی کرده بود، استفاده کرد. این تراشه‌ها برای بازسازی پدیده میان نورون‌ها و سیناپس‌ها طراحی شده‌اند.

بنابر اعلام این شرکت، بیش از دو میلیارد هسته در 77 منطقه الهام گرفته از مغز با ارتباطات ماده خاکستری و ماده سفید تقسیم شدند. شبکه ماده خاکستری از طریق مدلسازی و شبکه ماده سفید نیز از یک نقشه دقیق از ارتباطات در مغز یک میمون به دست آمدند.

تعداد ترکیبی 350 میلیارد نورون و 100 تریلیون سیناپس تا هزار و 542 برابر آهسته‌تر از سرعت عادی در واقعیت اجرا شده‌اند.

هدف نهایی این پروژه ساخت یک رایانه با عملکرد مشابه مغز است که می تواند اطلاعات را از چندین منبع به طور بلادرنگ پردازش کند. این رایانه همچنین قادر خواهد بود تا خود را به طور چشمگیری در واکنش به محیط خود مانند یک مغز واقعی بازنویسی کند.

این رایانه همچنین باید بسیار کوچک و کم قدرت باشند که این بخش از آن شاید بسیار چالش‌برانگیزتر از ساخت ارتباطات به نظر برسد.

این دستاورد در نشست ابرمحاسبات 2012 ارائه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha