• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91090100269
  • خبرنگار : 71234

در اخطاری مطرح شد؛

حسینیان: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ناقض اصولی از قانون اساسی است

حسینیان: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ناقض اصولی از قانون اساسی است

یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری ناقض قانون اساسی است.

یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری ناقض قانون اساسی است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان در صحن علنی امروز (چهارشنبه) مجلس و در جریان بررسی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری با استناد به اصل 115 قانون اساسی در اخطاری گفت: کل طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری ناقض اصل 115 قانون اساسی است چون مجلس در موردی قانونگذاری می‌کند که قانون اساسی به او اجازه قانون‌گذاری نداده است.

وی افزود: طبق قانون، رییس‌جمهور باید از میان رجل سیاسی و مذهبی انتخاب شود، بنابراین وقتی قرار باشد که در چنین طرحی شرایط مندرج در قانون اساسی را تغییر داده و یا حذف کنیم این رویکرد برخلا ف قانون اساسی به شمار می‌آید.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در سال گذشته در مورد شرایط رییس‌جمهور، قانونی را تصویب کرد که شورای نگهبان طبق اصل 115 قانون اساسی آن را برخلاف نص صریح قانون تشخیص داد و این موضوع را به معنای حصر شرایط ریاست‌جمهوری تلقی کرد از این رو می‌توان گفت که چنین طرحی برخلاف قانون اساسی به شمار می‌آید.

حسینیان با اشاره به اصل 92 قانون اساسی در مورد تعیین شرایط انتخاب‌شوندگان مجلس، گفت: در این بند از قانون، تکلیف شرایط انتخاب‌شوندگان مجلس را قانون تعیین کرده و مجلس اجازه داده که در این رابطه تغییرات قانونی را نیز اعمال کند رویکردی که در مورد موضوع قانون انتخابات ریاست‌جمهوری وجود ندارد.

وی ادامه داد: ‌در اصل 116 قانون انتخابات ریاست‌جمهوری نیز تنها نحوه برگزاری انتخابات مشخص شده است و شرایط انتخاب‌شوندگان و انتخاب‌کنندگان را قانون تعیین می‌کند، پس سوال این است که چرا ما باید قانونی را تصویب کنیم که شورای نگهبان آن را رد کند.

به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار گفت: ممکن است مکتب شما از لحاظ حقوقی طرفدارانی داشته باشد به طوری که برخی بر اساس اصل 115 قانون اساسی، این طرح را به معنای حصر تعبیر می‌کنند و برخی دیگر چنین موضوعی را قبول ندارند.

وی توضیح داد: در قوانین عادی اجازه باز کردن مفاهیمی به قانونگذار داده شده است مثلا در مورد مفهوم مدیر و مدبر بودن و یا تعبیر کلمه "عدالت" قانونگذار می‌تواند این مفاهیم را باز کند و در قانون توضیح دهد در این استدلال است که ممکن است بتوان این طرح را در راستای رفع حصر تعبیر کرد.

لاریجانی در ادامه گفت: البته اخطار شما راجع به کلیات نیست و شما در مورد بخشی از جزئیات این طرح یعنی ماده 35 مربوط به تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی اخطار دادید، من از نمایندگان درخواست دارم که اخطارهای خود را در زمان وارد شدن به جزئیات مطرح کنند و مقداری تامل نمایند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۹-۰۱ ۲۳:۱۳

اقای حسینیان حرف حساب براس سلامتی تان ضرر دارد