دهمین دور از مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و آژانس که از صبح روز چهارشنبه (25 اردیبهشت) در محل نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در وین آغاز شده بود، عصر امروز به وقت محلی پایان یافت.
به گزارش خبرنگار انرژی هستهیی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) علیاصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی ریاست هیات فنی کارشناسی ایران را در این مذاکرات بر عهده دارد و هرمان ناکارتس، معاون مدیرکل آژانس در امور پادمانها نیز ریاست هیات آژانس را بر عهده دارد.
علی اصغر سلطانیه وهرمان ناکارتس در پایان این دوره از مذاکرات با فشرده خواندن گفتوگوها میان دو طرف از ادامه مذاکرات در آینده خبر دادند.
مذاکرات ایران و آژانس از زمستان 1390 در تهران آغاز و تاکنون 9 دور از آن درباره اسناد ادعایی در رابطه با ابعاد احتمالی نظامی (PMD) نسبت داده شده به برنامه و فعالیت هستهیی ایران انجام شده است اما نتیجهای مبنی بر یک توافق جامع میان دو طرف در بر نداشته است.
علیاصغر سلطانیه پس از آخرین دور مذاکرات با آژانس در بهمنماه سال 1391 اعلام کرد: ضمن رفع برخی اختلافها و توافق بر مواردی از متن مدالیته مقرر شد پیرامون پیشنهادهای جدیدی که در این جلسه ارائه شد، دو طرف بررسی و نظرات خود را در جلسه بعد ارائه کنند.
همچنین، هرمان ناکارتس، رییس هیات مذاکرهکننده آژانس بینالمللی انرژی اتمی با ایران با اشاره به ادامه تلاشهای دو طرف برای رفع ابهامات پس از مذاکرات تهران در بهمن ماه سال گذشته گفت: برای حل مسایل میان ایران و آژانس نیاز به زمان است.
مذاکرات ایران و آژانس مدتهاست با موضوعاتی مثل مذاکرات ایران و 1+5، بازدید از سایت نظامی پارچین در چارچوب مدالیته یا غیر آن، پیوند خورده است. این بار نیز این مذاکرات همزمان با دیدار دو جانبه کاترین اشتون، نماینده 1+5 و سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد ایران در استانبول برگزار میشود.
به نظر میآید مذاکرات فنی و سیاسی در وین و استانبول مذاکراتی شکلی هستند و نتیجه فوری در بر ندارند. به ویژه در بحث مذاکرات ایران و آژانس با توجه به اختلافنظرهای میان دو طرف بر سر برخی جزییات در بحث رویکرد ساختاری بعید است توافقی بر سر امضای رویکرد ساختاری در این مذاکرات صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات