رییس مرکز بهداشت هرمزگان در پی شیوع «کرونا» در کشورهای حاشیه خلیجفارس به مسافران کشورهای این منطقه هشدار داد و گفت: البته تاکنون موردی از بیماری کرونا در هرمزگان مشاهده نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، دکتر «محمود حسینپور» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در اینباره به ایسنا گفت: ویروس کرونا از ویروسهای سرماخوردگی است که شدت و سرعت ویروس آنفلوانزا را ندارد و تاکنون 34 نفر در دنیا به آن مبتلا شدهاند.
وی با بیان اینکه تاکنون 18 نفر بر اثر ابتلا به این ویروس در جهان فوت کردهاند، افزود: هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در کشور نداشتیم اما مراکز بهداشتی برای تشخیص به موقع این بیماری آمادگی کامل دارند و افراد مشکوک به این بیماری باید آزمایش بدهند.
این مسوول ادامه داد: علائم ویروس کرونا شبیه یک بیماری سرماخوردگی ساده است و باید توجه داشت برخی انواع این ویروس میتواند علائم شدیدی مثل گرفتاری ریه و نارسایی کلیه ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری در کشورهای عربستان و امارات مشاهده شده است، گفت: این بیماری سال پیش نخستین بار در عربستان شناخته شد و به طور همزمان در کشورهای قطر، امارات و انگلستان مواردی از ابتلا گزارش شد، البته در همهی افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند این علائم شدید وجود ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: اغلب افرادی که سیستم ایمنی ضعیف یا مبتلا به بیماری زمینهای هستند اگر مبتلا به این بیماری شوند علائم این بیماری برای آنها شدیدتر و خطرناکتر است.
حسینپور با بیان اینکه ماموران بهداشتی در فرودگاهها و مبادی ورودی استان نسبت به اطلاعرسانی درباره این ویروس اقدام کردهاند، تصریح کرد: علائم این بیماری به مسافران و استقبالکنندگان توضیح داده میشود تا چنانچه علائمی شبیه بیماری سرماخوردگی دارند خود درمانی نکنند و سریعتر به پزشک مراجعه کنند.
به گفتهی وی، کسانی که به استقبال زائران و مسافران خارج از کشور میروند باید نکات پیشگیری بهداشتی را رعایت کنند.
رییس مرکز بهداشت استان هرمزگان خاطر نشان کرد: افرادی که در فاصلهی کمتر از یک متر با بیماران صحبت کردهاند، در معرض عطسه و یا سرفه بیماران باشند و وسائل مشترک نوشیدنی و خوراکی استفاده کنند، افرادی که دستشان با سطوح آلوده به قطرات تنفسی بیماران برخورد داشته و سپس به چشم ، بینی و یا دهان خود بزنند همچنین پزشکان و دیگر پرسنل بیمارستان که در معاینه، ساکشن ترشحات تنفسی و درمان نقش دارند در معرض اکتساب این ویروس هستند.
این مقام مسوول تصریح کرد: استفاده از ماسک N95 در برخورد با این بیماران توصیه میشود، همچنین شستوشوی دست نیز حرف نخست را در کنترل این بیماری دارد که باید همهی مردم به این مساله بهداشتی توجه کنند.
حسینپور یادآور شد: افراد مشکوک به بیماری تنفسی ناشی از ویروس کرونا کسانی هستند که به تازگی به یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس یا کشورهایی که مواردی از این بیماری در آنها دیده شده است سفر داشتهاند و بیش از 10 روز است که سرفه آنها قطع نشده است. این افراد چه به بخش خصوصی و چه مراکز بهداشتی- درمانی دولتی مراجعه کنند باید برای انجام آزمایش به مراکز تعیین شده وزارت بهداشت ارجاع داده شوند.
براساس این گزارش، ویروس به عنوان عامل این بیماری به سیستم تنفسی حمله میکند و بتدریج این سیستم را از کار میاندازد از علائم این بیماری سرفه، تب شدید که به التهاب ریه و نارسایی کلیه منجر میشود علائم معدوی و رودهای مانند اسهال نیز در این بیماری مشاهده میشود.
بیماری کرونا که از بیماریهای ویروسی است و در کشورهای حاشیه خلیجفارس و عربستان سعودی بهتازگی مشاهده شده و نگرانیهایی را برای برخی از ایرانیهایی که رفت و آمد فراوانی به این کشورها دارند به وجود آورده است.
بر اساس آخرین آمار بدست آمده تا هفته پیش 44 نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شدند که نیمی از آنها مردند. دو نفر آنها در عربستان حین معالجه بیماران مبتلا شدند همچنین نیمی از بیماران در کشور عربستان بودند.
بیشتر موارد تاکنون در مردان مسن و در محیطهای درمانی مشاهده شده که تاکنون کشورهای اردن، قطر، عربستان سعودی، امارات، فرانسه، آلمان، تونس و انگلیس را درگیر کرده است.
انتهای پیام
نظرات