مطالعهای جدید تعداد مکانهای مختلف موجود در ژنوم انسانی را که در بیماری اسکیزوفرنی دخیل هستند، تخمین زد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این تحقیق 22 مکان شامل 13 مکان تازهکشف شده که تصور میشود نقش مهمی در ابتلا به اسکیزوفرنی بازی میکنند را معرفی کرد.
به گفته پاتریک اف. سولیوان، پروفسور ژنتیک و روانکاوی و مدیر مرکز ژنوم در دانشگاه کارولینای شمالی و همچنین رهبر ارشد این تحقیق، دستاورد جدید واضحترین تصویر تا به امروز از دو گذرگاه مختلف است که شاید در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی دچار عملکرد اشتباه شده باشند.
هماکنون دانشمندان باید تمرکزشان را بر روی این گذرگاهها در تلاش برای درک عامل بیماری روانی ناتوانکننده مزبور اعمال کنند.
نتایج به دست آمده مبتنی بر تحلیل چندمرحلهای است که با استفاده از نمونهموردی ملی در سوئد از پنج هزار و یک مورد اسکیزوفرنی و گروه کنترل شش هزار و 243 نفری و سپس تحلیل مطالعههای پیشین و همچنین تکثیر پلی مورفیسمهای تک نوکلئوتیدی (SNPs) در مناطق ژنوم نمونهموردیهای مستقل انجام شد. تعداد کلی افراد حاضر در این مطالعه بیش از 59 هزار نفر بود.
یکی از دو گذرگاه شناساییشده در این مطالعه گذرگاه «کانال کلسیم» معرفی شده است.
این گذرگاه شامل ژنهای CACNA1C و CACNB2 است که پروتئینهای آنها یکدیگر را به عنوان بخشی از یک فرایند مهم در سلولهای عصبی لمس میکند.
گذرگاه دیگر «میکرو آر نی ای 137» گزارش شده که شامل ژن MIR137 است و این ژن به عنوان تنظیمکننده توسعه نورونی و دست کم دوازده ژن تنظیمشده توسط MIR137، عمل میکند.
سولیوان بر این باور است آنچه در خصوص این دستارود هیجانانگیز است، استفاده از تکنولوژیهای ژنومی استاندارد برای پر کردن قطعات گمشده معمای اسکیزوفرنی است.
دانشمندان هماکنون گذرگاه آشکار و واضحی برای درک نسبتا کامل از بخش ژنتیکی اسکیزوفرنی را در اختیار دارند که این امر پنج سال پیش ممکن نبود.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature Genetics منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات