محققان دانشگاه میسوری روش دقیقتری برای تشخیص سرطان لوزالمعده توسعه دادهاند که امکان اتخاذ تدابیر درمانی مناسب را فراهم میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با توجه به محل قرار گرفتن لوزالمعده (پانکراس)، روشهای متداول غربالگری برای تشخیص سرطان در این اندام کارآیی ندارد و پزشکان در فرآیند تشخیص بیشتر به نتایج آزمایشگاه وابسته هستند.
پاتولوژیستها در تفاوت قائلشدن بین لوزالمعده طبیعی و مشکوک به سرطان در زمان انجام اندوسکوپی اغلب دچار مشکل هستند و ضریب صحت تشخیص توسط متخصصان باتجربه بین 50 تا 80 درصد است.
با توجه به فرآیند دشوار تشخیص بیماری، گسترش سرطان در بدن بسیار سریع بوده و نشانههای اصلی تا مراحل پیشرفته بیماری بروز نمیکنند که در این شرایط امکان نجات بیمار وجود ندارد.
محققان دانشگاه میسوری روش جدیدی را ابداع کردهاند که از طریق بررسی ویژگیهای سلولی که بطور مستقیم با سرطان در ارتباط هستند، به تشخیص به موقع بیماری کمک میکند.
محققان نتایج آزمایشات 52 بیمار را مورد آنالیز قرار داده و سپس آنالیزهای آماری برای یافتن ارتباط بین سرطان و نشانههای قابل تشخیص توسط پاتولوژیست ها انجام دادند.
نتایج نهایی شامل چهار ویژگی عمده است که پاتولوژیستها را قادر به تشخیص سرطان با دقت 93 درصدی میکند؛ این ویژگیهای شامل: تنوع گسترده در اندازه هسته سلولهای لوزالمعده، تولید یک پروتئین در سلولها که بطور طبیعی تولید نمیشوند، سلول های اپتلیال اتیپیک منفرد و هستک بلندتر از اندازه طبیعی هستند.
تکنیک جدید گام مهمی در ارتقاء سلامت و مراقبت های بهداشتی از بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده محسوب میشود.
محققان نتایج یافتههای خود را در نشست سالانه انجمن پاتولوژی کلینیکال 2013 آمریکا ارائه کردند.
انتهای پیام
نظرات