• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۰:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93020804839
  • خبرنگار : 71456

تولید خواب‌های خوب با نرم‌افزار جدید

تولید خواب‌های خوب با نرم‌افزار جدید

نوعی نرم‌افزار گوشی هوشمند قادر به خلق خواب‌های ایده‌آل برای افراد است به طوری که کمک می‌کند آن‌ها خوشحال و پرانرژی از خواب برخیزند.

نوعی نرم‌افزار گوشی هوشمند قادر به خلق خواب‌های ایده‌آل برای افراد است به طوری که کمک می‌کند آن‌ها خوشحال و پرانرژی از خواب برخیزند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این نرم‌افزار که Dream:ON خوانده می‌شود، در طول خواب بر شخص نظارت می‌کند و زمانی که وی خواب می‌بیند، نوعی «نمای صوتی» (soundscape) را می‌نوازد. هر نمای صوتی به دقت طراحی شده، به طوری که سناریوی خوشایندی مانند قدم‌زدن در جنگل یا خوابیدن در ساحل را تداعی می‌کند و نماهای صوتی بر خواب‌های افراد تاثیر می‌گذارند.

پروفسور ریچارد وایزمن از دانشگاه هارتفوردشایر به همراه طراحان نرم‌افزار شرکت YUZA در لندن، در سال 2010 برای خلق این نرم‌افزار همکاری داشت. وایزمن از این نرم‌افزار برای انجام مطالعه‌ای دو ساله با هدف کنترل خواب بهره برد. کاربران در پایان خواب، باید توصیفی از خواب تولیدشده از طریق نرم‌افزار را توضیح می‌دادند.

نرم‌افزار ابداعی بالغ بر 500 هزار بار دانلود شد و محققان میلیون‌ها گزارش خواب را دریافت کردند؛ پس از بررسی داده‌ها، وایزمن دریافت نماهای صوتی بر خواب‌های مردم تاثیرگذار بوده است. وی در این باره گفت: چنانچه فردی چشم‌انداز طبیعی را انتخاب می‌کرد، بیش‌تر احتمال داشت که درباره گل‌ها و سبزه‌ها خواب ببیند؛ در مقایسه، چنانچه وی چشم‌انداز ساحل را انتخاب می‌کرد، بیشتر احتمال داشت درباره تابیدن آفتاب بر پوستش خواب ببیند.

افزون بر این، محققان دریافتند خواب‌های افراد زمانی که ماه کامل بود، عجیب بود و وایزمن معتقد است: در سال 2013، دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه بازل دریافتند زمانی که ماه کامل است، مردم دارای الگوهای مختل در خوابشان هستند و ما نیز با این الگوها آشنا هستیم.

تیم علمی همچنین دریافت تعدادی از نماهای صوتی خاص، خواب‌های خوشایندتری تولید می‌کنند.

داشتن خواب مثبت به افراد کمک می‌کند صبح‌ها با مزاج بهتری برخیزند و بازدهی‌شان افزایش یابد. این مطالعه می‌تواند اساس لازم برای نوع جدید درمان ارائه دهد تا به اشخاصی که از مشکلات روانشناختی خاص مانند افسردگی رنج می‌برند، کمک شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha