دانشمندان دانشگاه کلارمونت آمریکا دریافتهاند که حیوانات خانگی و بویژه سگها واقعا قابلیت آن را دارند که عاشق صاحبانشان شوند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محققان دریافتهاند که سگها در شرایط صمیمی، هورمون عشق موسوم به "اوکسی توسین" را از خود ترشح میکنند.
طی این پژوهش، محققان نمونههای خونی یک سگ کوچک خانگی نژاد مختلط و یک بُز را که در یک پناهگاه حیوانات همبازی یکدیگر بودند، مورد بررسی قرار دادند.
این نمونهها 15 دقیقه پس از بازی و جست وخیز این دو با یکدیگر به دست آمد.
پس از آزمایش نمونهها مشخص شد که افزایش 48 درصدی در اوکسی توسین سگ مشاهده شده است و این امر نشان میدهد که سگ کاملا جذب بُز شده و او را به عنوان دوست فرض میکند.
نکته جالب توجهتر این تحقیق اینجاست که اوکسی توسین بز، افزایش 210 درصدی داشته است؛ این افزایش سطح هورمون به معنای "عشق" تلقی میشود و در واقع بُز عاشق سگ شده است!
در حقیقت این آزمایش نشان داد که حیوانات از گونههای مختلف هم میتوانند در قبال یکدیگر عشق بورزند.
طی پژوهش جداگانه دیگری نیز محققان دریافتند که سگ به طور کلی "انسان دوست" است و مغز افرادی که حیوان خانگی نظیر سگ دارند، به حالت "دوستی" با حیوانات خانگی عادت داده میشود و در نتیجه اوکسی توسین افراد و سگها نیز هنگام بازی با آنها به مراتب افزایش مییابد.
علاوه براین، نتیجه این تحقیق نشان داد که هرچه تعداد داشتن حیوانات خانگی بیشتر باشد، اوکسی توسین و میزان علاقه بین سگ و صاحب بیشتر میشود، اما در مورد گربه این امر برعکس است؛ هرچه تعداد سالهای داشتن حیوانات خانگی بیشتر شود، این علاقه کاسته میشود.
به گفته محققان از یافتههای به دست آمده میتوان چنین نتیجه گرفت که حیوانات خانگی بویژه سگها میتوانند عاشق صاحبانشان شوند.
انتهای پیام
نظرات