• پنجشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۰:۴۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93051607459
  • خبرنگار : 71456

کشف منشأ اجتماعی بهره هوشی مغز

کشف منشأ اجتماعی بهره هوشی مغز

دانشمندان دریافتند نواحی از مغز که در کارکرد اجتماعی بهینه دخیل‌اند، در هوش عمومی و هوش اجتماعی نیز موثرند.

دانشمندان دریافتند نواحی از مغز که در کارکرد اجتماعی بهینه دخیل‌اند، در هوش عمومی و هوش اجتماعی نیز موثرند.

به گزارش پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چنین یافته‌هایی این دیدگاه که هوش عمومی از بافت اجتماعی و عاطفی زندگی فرد نشات می‌گیرد، را تقویت می‌کند.

«آرون باربی»، محقق علوم اعصاب دانشگاه ایلینوی، به همراه تیمی بین‌المللی از محققان این مطالعه را صورت دادند و مطالعه روانشناسی اجتماعی آن‌ها نشان می‌دهد کارکردهای هوشی انسان از بافت اجتماعی زندگی روزانه وی نشات می‌گیرند.

باربی گفت: ما از مرحله آغازین رشدمان به روابط اجتماعی وابسته‌ایم و افرادی که عاشقمان هستند، از ما مراقبت می‌کنند، در غیر این صورت ناتوان خواهیم بود. این وابستگی متقابل اجتماعی در بزرگسالی نیز ادامه می‌یابد و در طول عمر هر فرد به عنوان مولفه‌ای کلیدی باقی می‌ماند.

بنا بر یافته‌های دانشمندان، توانایی تثبیت روابط اجتماعی و حرکت در جهان اجتماعی در مقایسه با توانایی شناختی‌ عمومی‌تر کارکرد هوشی در رتبه دوم نیست، بلکه هوش می‌تواند از نقش کلیدی روابط در زندگی انسان نشات گرفته باشد و بنابراین متکی به توانایی‌های اجتماعی و عاطفی است.

این مطالعه شامل 144 کهنه سرباز ویتنامی بود که طی جنگ این کشور با امریکا گلوله‌هایی به جمجمه‌شان آسیب زده بودند. دانشمندان با استفاده از سی تی اسکن، نواحی مغزی آسیب‌دیده هر شرکت‌کننده را ترسیم و سپس داده‌های لازم برای خلق نقشه‌ای جمعی از مغز را ترکیب کردند.

تیم علمی از آزمایش‌های طراحی‌شده برای ارزیابی توانایی‌های اجتماعی، عاطفی و هوشی شرکت‌کنندگان استفاده کرد. آن‌ها به دنبال الگوهایی بودند که آسیب‌دیدگی به نواحی خاص مغزی را به نارسایی‌های توانایی شرکت‌کنندگان برای حضور در حوزه‌های اجتماعی، هوشی یا عاطفی مرتبط می‌کرد. حل مشکل اجتماعی در این تحلیل شامل حل تنش با دوستان، خانواده و همکاران در محیط کار بود.

دانشمندان دریافتند شبکه‌ها مغزی دخیل در سازگاری اجتماعی با شبکه‌های مشارکت‌کننده در هوش عمومی یا هوش عاطفی یکی نبودند، اما همپوشانی قابل‌توجهی داشتند.

جزئیات این مطالعه در مجله Brain منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha