• شنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۰:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93060100013
  • خبرنگار : 71456

راز لولیدن کرم‌ها فاش شد

راز لولیدن کرم‌ها فاش شد

تیمی از دانشمندان دانشگاه لیورپول و دانشگاه هاروارد به راز چگونگی لولیدن کرم‌ها پی بردند.

تیمی از دانشمندان دانشگاه لیورپول و دانشگاه هاروارد به راز چگونگی لولیدن کرم‌ها پی بردند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کرم‌ها حتی هنگامی که از مغز محروم می‌شوند، در محیط اطرافشان لول می‌خورند. هم‌اکنون، دکتر «پائولو پائولتی» به کمک همکارش در دانشگاه هاروارد به نام «ال ماهادوان»، مدلی ریاضیاتی را برای کرم‌های خاکی و لاروهای حشره طراحی کرده‌اند که دیدگاه معمول درباره چگونگی حرکت‌کردن این حیوانات نرم‌اندام را به چالش می‌کشد.

مقبول‌ترین مدل حال حاضر «مولد الگوی مرکزی» (CPG) نام دارد که بر اساس آن، مغز مرکزی این موجودات امواج انقباض و انبساط ریتم‌واری را در طول بدنشان تولید می‌کند. اما این مدل توضیح نمی‌دهد چرا زمانی که عصب تعدادی از این بی‌مهرگان بریده می‌شود، باز هم می‌توانند حرکت کنند.

دکتر پائولتی و ماهادوان این فرضیه را مطرح کردند که نقش ویژگی‌های مکانیکی بدن و عصب‌های موضعی این حیوانات باید بسیار پررنگ باشد و این که چنین عصب‌هایی به سطحی که حیوان در طول آن می‌لولد، واکنش نشان می‌دهند.

پائولتی گفت: زمانی که دویدن انسان‌ها را تحلیل می‌کنیم، کنترل موضعی آشکاری روی حرکات وی وجود دارد، زیرا سیگنال‌های عصبی از پا به مغز می‌روند و سپس بازمی‌گردند. در بدن این حیوانات نیز چنین موضوعی حاکم است، اما به جای تولید یک موج پیوسته انقباض و انبساط، حرکت آن‌ها با سطحی که روی آن حرکت می‌کنند، کنترل می‌شود.

دانشمندان این نظریه را تحت شرایط و محیط‌های مختلف آزمایش کردند و از کرم‌های دارای اجرام مختلف استفاده کردند. آن‌ها هم‌اکنون معتقدند این مدل جدید را می‌توان در علم رباتیک به کار برد.

بازتولید حرکات حیوانات در ربات‌ها بسیار دشوار بوده و اغلب حسگرهای فراوانی را می‌طلبد. مدل جدید از حسگرهای پیشرفته و استراتژی‌های کنترل استفاده نمی‌کند و می‌توان از آن برای ارتقای ربات‌هایی بهره برد که در فضاهای محدود به کار می‌روند یا در شرایط دشوار زمینی کاربرد دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha