• یکشنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93060904956

اصلاح نانولوله‌های کربنی برای درمان سرطان پانکراس

اصلاح نانولوله‌های کربنی برای درمان سرطان پانکراس

نتایج تحقیقات اخیر پژوهشگران دانشگاه رایس نشان می‌دهد که می‌توان از نانولوله‌های کربنی برای رهاسازی دارو به سلول‌های سرطان پانکراس استفاده کرد.

نتایج تحقیقات اخیر پژوهشگران دانشگاه رایس نشان می‌دهد که می‌توان از نانولوله‌های کربنی برای رهاسازی دارو به سلول‌های سرطان پانکراس استفاده کرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دانشگاه رایس موفق به تولید و عامل‌دار کردن نانولوله‌های کربنی شدند و سپس آن‌ها را به قطعات 50 نانومتری تبدیل کردند؛ با این کار نانولوله‌هایی بوجود آمد که می‌توان از آن‌ها برای دارورسانی به سلول‌های سرطان پانکراس استفاده کرد.

نانولوله‌های دست‌نخورده اولیه با استفاده از یک فرآیند جدید در دانشگاه رایس تولید شده و سپس سطح آن اصلاح می‌شود تا بتواند دارو را به درون تومور حمل کند. این کار با استفاده از حفره‌هایی که در دیواره رگ‌های خونی است، انجام می‌شود. ابعاد این حفره‌ها به قدری است که ذرات درشت‌تر امکان عبور از آن را ندارند. این نانولوله‌ها می‌توانند با وارد شدن به سلول‌های سرطانی دارو را در آنجا رهاسازی کنند.

بیشتر بیماران مبتلا به سرطان پانکراس یک سال پس از تشخیص بیماری می‌میرند و تنها شش درصد آن‌ها شانس 5 سال زنده ماندن را دارند. دلیل این امر نبود روشی برای شناسایی زودهنگام بیماری است. معمولاً کار خاصی را نمی‌توان روی تومورهای این بیماری انجام داد و از سوی دیگر داروهای شیمی‌درمانی به سختی به این تومورها می‌رسند.

فلمینگ از محققان این پروژه می‌گوید: یافته‌های این پژوهش بسیار جالب توجه است، زیرا این روش می‌تواند تومورهای مقاوم در برابر شیمی‌درمانی را هدف قرار دهد. سدهای زیستی و مولکولی زیادی برای رساندن داروی شیمی‌درمانی به تومور سرطان پانکراس وجود دارد، اما این نانولوله‌های قادرند از این سدها عبور کنند.

این گروه تحقیقاتی موفق به تولید نانولوله‌های بسیار خالصی شدند که ابعاد آن‌ها به قدری کوچک است که می‌تواند از چنگ سیستم ایمنی بدن بگریزد. این گروه تحقیقاتی در پژوهش‌های پیشین خود دریافته بودند که نانولوله‌های کربنی را می‌توان به‌گونه‌ای اصلاح کرد که قادر به حمل داروی شیمی‌درمانی باشد. آن‌ها با عامل‌دار کردن نانولوله‌ها موفق به این کار شدند.

یکی از مشکلات محققان در این مسیر، جدا کردن ذرات آهن از نانولوله‌ است، این ذرات به‌ عنوان کاتالیست برای رشد نانولوله‌ها استفاده می‌شوند. این کار با دشواری‌هایی همراه بود که در نهایت به نتیجه رسید. در قدم بعد محققان نانولوله‌های کربنی را به ابعاد کوچکتری بریدند تا برای استفاده در این پروژه مناسب شود. آن‌ها نانولوله‌ها را به ابعاد 50 نانومتری درآوردند.

نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در Journal of Materials Chemistry B به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha