• یکشنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93061609422
  • خبرنگار : 71456

اعلام فینالیست‌های جایزه فناورانه 10 میلیون دلاری+ تصاویر

اعلام فینالیست‌های جایزه فناورانه 10 میلیون دلاری+ تصاویر

تیمی از مهندسان در رقابتی 10 میلیون دلاری به دنبال ساخت یک گجت بی‌سیم هستند که همزمان قادر به شناسایی بیماری‌های مختلف از جمله کم‌خونی، سل و دیابت باشد.

تیمی از مهندسان در رقابتی 10 میلیون دلاری به دنبال ساخت یک گجت بی‌سیم هستند که همزمان قادر به شناسایی بیماری‌های مختلف از جمله کم‌خونی، سل و دیابت باشد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رقابت Qualcomm Tricorder X Prize سال گذشته در کالیفرنیا کلید خورد و هم‌اکنون 10 فینالیست این رقابت از میان گروه‌های مختلف از جمله تیم‌هایی با پشتیبانی ناسا، شرکت بیل‌ گیتس و گروه‌های دپارتمان‌های مختلف دانشگاهی انتخاب شده‌اند.

مطابق قوانین، فینالیست‌ها باید سال آینده ابزارهای خود را روی انسان‌ها اجرا کنند و در سال 2016 از میان آن‌ها سه برنده اعلام خواهند شد که هفت میلیون دلار به برنده نهایی اهدا می‌شود. برای برنده‌شدن در این رقابت، ابزار نهایی تیم برنده باید بر علائم حیاتی نظارت کرده و 16 بیماری مختلف را شناسایی کند.

یکی از این فینالیست‌ها، گروه Scanadu در دره سیلیکون سان‌فرانسیسکو است که سال گذشته در کنفرانس CES از اسکنر دستی خود رونمایی کرد. این فناوری توسط مدیر اجرایی این گروه به نام «والتر دو براور» طراحی شده است؛ براور در مرکز تحقیقات ایمز ناسا مشغول به کار است.

اسکنر ابداعی شامل حسگرهای مختلف و یک میکروفون در بخش فوقانی‌اش است که می‌تواند پنج علائم حیاتی را بخواند. این علائم شامل دمای بدن، ضربان قلب، اکسیمتری (سطوح اکسیژن خون)، تغییرپذیری ضربان قلب و زمان انتقال موج نبض (PWTT) است. PWTT زمانی است که یک ضربان قلب به جایی دیگر در بدن می‌رسد و با فشار خون مرتبط است.

سازندگان مدعی‌اند این اسکنر ظرف کمتر از 10 ثانیه با دقت 99 درصد عمل می‌کند. همچنین اطلاعات آن روی برنامه گوشی هوشمند ذخیره می‌شود و بیماران می‌توانند از این اطلاعات برای نظارت بر سلامتی خود استفاده کنند یا آن را با پزشک‌شان به اشتراک بگذارند.

این سامانه از یک آداپتور میکرو یو‌اس‌بی استفاده می‌کند که می‌توان آن را به یک پورت یواس‌بی متصل کرد و فرآیند شارژشدن باتری کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. این باتری در صورت استفاده چند بار در روز، می‌تواند حدود یک هفته بدون شارژ مجدد عمل کند.

ابزار فینالیست دیگر توسط شرکت ScanNurse واقع در لندن ارائه شده و از تکنیک‌های رایانه‌ای برای تحلیل تصاویر گرفته‌شده توسط یک دوربین استفاده می‌کند. سازندگان امیدوارند این سامانه مشاهداتی از داخل گوش یا حلق ارائه دهد.

تیم‌های دیگر از نمونه‌های ادرار و خون برای آزمایش نشانگرهای کلیدی بدن استفاده کرده‌اند و این ابزارهای ریز میکرومایع به شیوه آزمایش‌های بیمارستانی عمل می‌کنند. به طور مثال شرکت DMI با همراهی ناسا ابزاری خلق کرده که فضانوردان می‌توانند از آن برای نظارت بر سلامتی‌شان در سفرهای طولانی‌مدت و در گرانش صفر استفاده کنند.

هم‌اکنون، چالش پیش روی مبتکران گردهم آوردن تمامی این قابلیت‌ها در یک ابزار است.

انتهای پیام

ابزار AMI Vitals Fit، یکی از فینالیست‌های جایزه X Prize

ابزار نظارت بر پنج علائم حیاتی تیم Aezon که دور گردن پوشیده می‌شود

ابزار Cloud DX Bio که بر علائم حیاتی نظارت می‌کند

ابزار Final Frontier برای نظارت بر علائم حیاتی

سامانه Davantri برای نظارت بر علام الکتروکاردیوگرافی از انگشت

ابزار ScaNurse

ابزار مچی Mesi که بر فعالیت و علائم حیاتی بیمار نظارت می‌کند

ابزار Scanadu Scout با حسگرهایی برای نظارت بر دما و ضربان قلب

ابزار Scanadu مجهز به حسگر و میکروفون در بخش فوقانی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha