محققان MIT (موسسه فناوری ماساچوست) روشی برای ایجاد پانلهای خورشیدی از باتریهای قدیمی خودرو یافتند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، سیستم سلولهای خورشیدی جدید با استفاده از ترکیبی به نام پروسکیت، 19 درصد کارآمدتر از سلولهای خورشیدی تبلیغاتی سیلیکونی در بازار کار میکند.
این تکنولوژی از پس ماندههای سرب و مواد سمی تولید شده در این باتریها استفاده میکند. محققان با روشی ماهرانه مواد زیانآور را با استفاده از سرب باتریهای قدیمی خودروها بازیافت میکنند. ماده فتوولتائیک با غشای نازک- فقط نیم میکرومتر ضخامت- با استفاده از سرب باتری خودرو میتواند نیروی کافی پانلهای خورشیدی برای بیش از 30 خانوار را تامین کند.
سرپرست این تحقیق پو ین چن اظهار کرد: سادگی فرآیند ساخت این پانلهای خورشیدی دسترسی به انرژی در مقیاس بزرگ و کم هزینه را فراهم میکند.
استفاده از سرب در باتریهای قدیمی سودمند بوده و دلیل استفاده نکردن از آن تغییر تکنولوژی صنعت باتری است. در حال حاضر باتریهای کارآمدتر مانند لیتیومی یون در بازار موجود است.
از دیگر محققان این تحقیق آنجلا بلچر اظهار کرد: با رشد تکنولوژی صنعت باتری بیش از 200 میلیون باتری اسیدی سربی از بازار ایالات متحده خارج شدند که مشکلات زیست محیطی بسیاری به وجود آوردند.
در حال حاضر بیش از 90 درصد سرب این باتریها بازیافت شده و برای تولید باتری جدید مورد استفاده قرار گرفته است. با این وجود زمانی که تقاضای باتریهای اسیدی سربی در بازار کاهش یافت دانشمندان پیشبینی کردند میزان بالای سرب در اطراف ما باقی خواهد ماند. با تکنولوژی پانلهای جدید خورشیدی سرب به سادگی برای ایجاد پانلها بازیافت میشود.
این سیستم در مقاله نشریه انرژی و علم محیطی تشریح شده است.
انتهای پیام
نظرات