محققان انگلیسی در آزمایشات جدیدشان به دنبال کشف این نکته بودند که آیا رباتها قادر به نجاتدادن جان انسانها در شرایط مرگ و زندگی هستند یا خیر و نتایج حاصله آنها را حیرتزده کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان حاضر در این مطالعه دریافتند صرفنظر از عملکرد منطقی ربات، یک ربات اخلاقگرا در تمامی موقعیتهای خطیر قادر به عملکرد نخواهد بود.
پروفسور «آلن وینفیلد» از دانشگاه غرب انگلیس در مطالعاتش ایده یک دام اخلاقی را ارائه داد که در آن، یک ربات باید از افتادن دیگر رباتها در یک حفره جلوگیری میکرد. ربات اخلاقی (Ethical Robot) حاضر در این تحقیق توانست در نیمی از این دفعات از دو انسان یکی را نجات دهد و این برخلاف داشتن وقت کافی برای نجات هر یک از آنها در هر بار بود.
وینفیلد و تیم علمیاش در ادامه ربات سومی را معرفی کردند که به عنوان ربات انساننمای دوم عمل میکرد و ربات اخلاقگرا با این چالش مواجه بود که باید کدام یک از این دو را نجات دهد. محققان با کمال تعجب دریافتند از 33 بار، ربات توانست دو ربات دیگر را فقط سه بار نجات دهد در حالی که وقت کافی برای نجات آنها را داشت.
مشکل این جاست که ربات مزبور گاهی اوقات ربات انساننمایی را میبیند و به سمت آن حرکت میکند اما وقتی متوجه حضور ربات دیگر میشود، نظرش را تغییر میدهد. این در حالی است که ربات اخلاوقت کافی برای نجات دست کم یکی از دو ربات را داشت اما نیمی از اوقات هر دو رها کرد.
این نتایج میتوانند دارای مفاهیمی برای خودروهای خودران باشند که شاید زمانی مجبور شوند بین نجاتدادن مسافرانشان یا نجاتدادن رانندگانشان انتخاب کنند.
انتهای پیام
نظرات