• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۳ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93070805082

موفقیت محققان ایرانی در تولید سلول خورشیدی بر روی شیشه

موفقیت محققان ایرانی در تولید سلول خورشیدی بر روی شیشه

محققان مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد موفق به تولید سلول خورشیدی برروی شیشه به‌ روش لایه‌نشانی از طریق پلاسما شدند.

محققان مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد موفق به تولید سلول خورشیدی برروی شیشه به‌ روش لایه‌نشانی از طریق پلاسما شدند.

به گزارش ایسنا، سیامک محمدی، محقق مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، با بیان اینکه امروزه سلول‌های خورشیدی از پرکاربردترین قطعات حالت جامد هستند، گفت: تولید انرژی الکتریکی از زغال سنگ و گاز و نفت مقادیر زیادی آلودگی منتشر می‌کند.

وی ادامه داد : از سوی دیگر، محدودیت‌ این منابع برای تولید انرژی از اساسی‌ترین چالش‌ها می‌باشد. در حال حاضر کمبود آب در کشور و پائین آمدن سطح آب در سدهای نیروگاهی کشور یکی از چالش‌های مهم در زمینه تولید انرژی در نیروگاه‌های آبی می‌باشد.

محمدی افزود: از سوی دیگر انرژی خورشیدی، منبعی بدون آلودگی، ارزان و تجدیدپذیر می‌باشد. در همین‌ راستا، طبق ایده اولیه و آینده‌نگری دکتر محمود قرآن‌نویس، رییس مرکز تحقیقات فیزیک واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تحقیقات در زمینه سلول‌های خورشیدی از سال 1388 با همکاری محققان آلمانی و استرالیایی از طریق باریکه الکترونی بر روی سیلیکانی انجام شد و اولین سلول خورشیدی سیلیکانی تولید شد.

وی با بیان این مطلب که در ادامه این هدف گذاری با توجه به گران بودن سیلیکان تحقیقات در زمینه ساخت سلول خورشیدی بر روی شیشه به روش لایه نشانی از سال 1392 شروع شد ، تصریح کرد: پس از طراحی و ساخت تجهیزات پیشرفته تولید سلول خورشیدی در داخل و با استفاده از امکانات کارگاهی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، نخستین سلول خورشیدی بر روی شیشه در مقیاس آزمایشگاهی در اوایل تابستان 1393 ساخته شد.

وی ادامه داد: طی این مدت تحقیقات و آزمایشات پیشرفته بسیار زیادی در راستای بهینه‌سازی به‌دست آمده است و در آینده‌ای نزدیک وارد فاز تولید صنعتی سلول خورشیدی بر روی شیشه خواهیم شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha