سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به روایاتی از امام محمدباقر(ع) درباره فرهنگ اقتصاد اسلامی بر لزوم تبیین و تبلیغ رسانهای اقتصاد اسلامی این مساله تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن رحیم پور ازغدی در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با بیان اینکه در اسلام کار هم تراز عبادت به شمار می آید، گفت: بر اساس روایتی از امام محمدباقر(ع) هر کس برای عزت و استقلال خود ،خانواده و ملت اش تلاش دنیوی کند درزمان ملاقات با چهره ای نورانی حاضر خواهدشد. ایشان همچنین در روایت دیگری می گوید که نباید تنها به خود و خانواده اکتفا کرد، بلکه تأمین همسایگان، محلات، شهرها و کشورهای همسایه نیز باید مدنظر قرار گیرد.
وی به روایت دیگری از امام محمد باقر(ع) اشاره کرد و افزود: طبق گفته ایشان کسانی که کالایی را از جایی می گیرند و به جای دیگری می دهند بدون آنکه کاری روی آن انجام دهند حق سودبری ندارند، این قابل توجه کسانی است که در بازارهای ما پول مفت به دست می آورند.
این عضوشورای عالی فرهنگی با بیان اینکه از نظر امام محمدباقر(ع) فلسفه پول و ثروت برای داشتن رفاه متوسط و زندگی شرافتمندانه برای همه مردم است افزود: بر اساس این روایت آن پولی الهی است که بتوان با آن مشکلات را حل کرد، اما برای سرمایه دارانی که به فکر محرومین نیستند پول و سکه داغ و عذاب الهی خواهد بود.
رحیم پور ازغدی با تأکید بر لزوم رعایت تعادل اقتصادی خاطر نشان کرد :امام محمد باقر(ع) می گوید خداوند برای انسان نه زندگی عاجزانه می خواهد نه زندگی اشرافی و رفاه زدگی درواقع نه گدابازی سبک زندگی اسلامی است نه رفاه زدگی، بلکه سبک زندگی درست حد وسط است باید آن را شناخت و ترویج کرد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: بر اساس روایت دیگری از امام محمد باقر(ع) در زندگی اسلامی سه اصل باید رعایت شود. یکی دین شناسی درست به این معنا که باید دین را عمیقاً و استدلالی بشناسیم و فهم ظاهری و عوامانه در حد چراغانی روز عید وسیاه پوشی روز عزا کافی نیست. دیگر اینکه درمشکلات اقتصادی نباید سازمان کار از هم بپاشد یعنی اقتصاد یک کشور اسلامی نباید با دو ضربه از بین برود، بلکه باید در تحریم ها مقاوم باشد. نکته سوم رعایت اصول دینی در معاملات است. ایشان دراین مورد می گویند وای بر بازار و اقتصادی که زبان و ادبیات مذهبی در آن است اما دین خدا در معاملاتشان در آن جاری نیست.
رحیم پور ازغدی با تأکید بر لزوم شفافیت در معاملات اقتصادی افزود:امام باقر(ع) می گوید اگر در جامعهای باب نقد و انتقاد باز نباشد و تصمیم گیری های اقتصادی شفاف نباشد اینها دین ندارند. ایشان همچنین می گوید اینکه در جامعه ای لا اله الا الله بگویند و شعار اسلامی بدهند کافی نیست و خدا از آنها راضی نمی شوند مگر به این شعار عمل کنند . بر اساس این روایت این شعار باید در روابط کارگر و کارفرما، خریدار و فروشنده و موجر و مستأجر حاکم باشد.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه با استناد به روایت دیگری از امام محمدباقر(ع) درمورد حدود پول در آوردن گفت:در این روایت آمده خداوند گنج اندوختن را حرام کرده بلکه باید تولید انجام شود و خرج فرد و جامعه شود. ایشان می گوید که حرمت گنج اندوختن از شراب هم بالاتر است.
وی اضافه کرد: بر اساس فرمایشات امام باقر(ع) سرمایه داران الهی کسانی هستند که رفتار اقتصادی خود را رعایت میکنند و به مقداری که زندگی شان تأمین میشود قانع هستند و مازاد آن را به نیازمندان می دهند.
رحیم پور ازغدی در پایان گفت: این سبک زندگی اسلامی و اقتصادی نیازمند تبیین و تبلیغ رسانهای است و ما باید فرهنگ اقتصاد اسلامی را در جامعه ترویج کنیم.
انتهای پیام
نظرات