محققان آمریکایی لنز کوچک دوناتشکلی طراحی کردهاند که درون چشم کاشته شده و نیاز به استفاده از عینک را در افراد مبتلا به پیرچشمی مرتفع میکند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، یکی از بیماریهای چشمی مرتبط با افزایش سن، پیرچشمی (Presbyopia) است که منجر به کاهش توانایی چشم در تمرکز بر اشیاء نزدیک شده و انجام کارهای ساده مانند مطالعه را دشوار میکند.
برای برطرف کردن تاری دید بدون نیاز به استفاده از عینک مطالعه، لنز دوناتشکل Kamra به قطر 3.8 میلیمتر و دارای حفره 1.6 میلیمتری در قسمت مرکز طراحی شده است.
برای کاشت این لنز درون چشم، برشی بر روی قرنیه داده شده و لنز نازک زیر این لایه کاشته میشود؛ کل عمل تنها 10 دقیقه بطول میانجامد.
نتایج آزمایش بالینی لنز Kamra بر روی 507 بیمار 40 تا 60 ساله مبتلا به پیرچشمی در آمریکا، اروپا و آسیا در مدت سه سال نشان میدهد، استفاده از این لنز تا 83 درصد دید نزدیک افراد را بهبود میبخشد.
اکثر افراد پس از کاشت لنز قادر به خواندن روزنامه بدون نیاز به استفاده از عینک بودند؛ این لنز دید نزدیک را بهبود بخشیده و تأثیر منفی بر دید دور از جمله در هنگام رانندگی ندارد.
محققان هنوز موفق به دریافت مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای فروش این لنز در آمریکا نشدهاند، اما فروش این محصول در اروپا، آسیا و آمریکای جنوبی آغاز شده است.
فناوریهای مشابهی نیز برای کمک به بیماران مبتلا به پیرچشمی طراحی و مورد آزمایش قرار گرفته است؛ لنز قطره باران (Raindrop) ساختاری شبیه قطره داشته و از مادهای به نام هیدروژل ساخته شده است.
با استفاده از قطره بیحسی و بدون نیاز به بیهوش کردن بیمار، از طریق یک لیزر مخصوص برش دقیقی روی قرنیه ایجاد شده و ایمپلنت قطره باران روی قرنیه قرار میگیرد؛ در نهایت برش مجددا روی قرنیه بازگردانده میشود.
نتایج این دستاورد در نشست سالانه آکادمی چشمپزشکی آمریکا (AAO2014) ارائه شد.
انتهای پیام
نظرات