• سه‌شنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۳ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93081305995
  • منبع : مطبوعات

روشی برای تولید انبوه گرافن دست‌نخورده

روشی برای تولید انبوه گرافن دست‌نخورده

پژوهشگران روشی برای تولید انبوه گرافن دست‌ نخورده ارائه کردند. در این روش از فرآیند میان‌ نفوذی برای وارد کردن مولکول‌ها و یون‌ها به میان لایه‌های گرافیت استفاده شد بدون این که نیازی به استفاده از عامل اکسیدکننده باشد.

پژوهشگران روشی برای تولید انبوه گرافن دست‌ نخورده ارائه کردند. در این روش از فرآیند میان‌ نفوذی برای وارد کردن مولکول‌ها و یون‌ها به میان لایه‌های گرافیت استفاده شد بدون این که نیازی به استفاده از عامل اکسیدکننده باشد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، طی سال‌های گذشته، بعد از کشف گرافن، تحقیقات بسیاری پیرامون روش‌های تولید گرافن دست‌نخورده در مقیاس صنعتی انجام شده است. اخیراً محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا روشی برای تولید انبوه گرافن ارائه کردند.

توماس مالوک از محققان این پروژه می‌گوید: «مواد لایه‌ای زیادی که شبیه به گرافن باشند وجود دارد اما تاکنون ما نمی‌دانستیم چگونه می‌توان به صورت شیمیایی ترکیبات لایه‌ای بدون نقص و آسیب تولید کرد.»

این گروه تحقیقاتی در مقاله‌ای با عنوان" Non-oxidative intercalation and exfoliation of graphite by Brønsted acids که در نشریه Nature Chemistry " منتشر شده، نشان دادند که با استفاده از روش میان‌نفوذی (intercalation) می‌توان مولکول‌ها یا یون‌ها را میان لایه‌ها گرافیت وارد و از این ماده گرافن تولید کرد.

روش میان‌ نفوذی از سال 1841 تاکنون استفاده شده اما از دیرباز در این فرآیند از عوامل اکسید کننده و احیاء کننده قوی استفاده می‌شود که در نهایت آسیب‌های ساختار در محصول نهایی را موجب می‌شود. یکی از رایج‌ترین روش‌های میان‌ نفوذی در سال 1999 توسط نینا کوفتیکوخاف در آزمایشگاه مالوک ارائه شد.

در حالی که کوفتیکوخاف روی مواد لایه‌ای مختلف کار می‌کرد، مالوک از او خواست که از این روش برای باز کردن لایه‌های جامد نیترید بور استفاده کند؛ ماده‌ای که از نظر ساختاری شباهت زیادی به گرافن دارد. کوفتیکوخاف نیز این روش را به کار برد و در نهایت شگفتی تمام لایه‌های نیترید بور از هم باز شدند. در ادامه این تحقیقات، کوفتیکوخاف متوجه شد که استفاده از عامل اکسید‌کننده برای فرآیند لایه لایه کردن ضروری نیست.

مالوک از کوفتیکوخاف خواست که بدون استفاده از عامل اکسید کننده این روش را برای تورق گرافیت استفاده کند، در حالی که مقالات متعددی درباره ضرورت استفاده از عامل اکسیدکننده منتشر شده بود. کوفتیکوخاف این روش را بدون عامل اکسید کننده به کار گرفت.

مالوک می‌گوید: «در ابتدا کوفتیکوخاف زیر بار نمی‌رفت و مخالف عدم استفاده از اکسید کننده بود. به همین دلیل من با او شرط بستم، اگر واکنش بدون اکسید کننده جواب نداد من 100 دلار به او بدهم و اگر جواب داد تنها 10 دلار از او بگیرم.»

محققان این پروژه موفق شدند بدون استفاده از عامل اکسیدکننده، گرافیت را متورق کرده و گرافن دست‌نخورده تولید کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha