متخصصان علم ژنتیک دریافتهاند که تنها 8.2 درصد از شش میلیارد دیانای بدن انسان کارایی داشته و در این بخش کوچک، برخی از آنها کارهای بسیار مهمتری انجام میدهند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، تحقیقات جنجال آمیز مرکز ENCODE که دو سال قبل مدعی شده بود تنها 80 درصد دیانای در بدن انسان کارایی دارد، بسیاری از محققان را وادار به انجام تحقیقات جامع برای شناخت بیشتر ژنوم انسان کرد.
طبق بررسیهای اخیر دکتر گرتون لانتر، محقق مرکز ژنتیک دانشگاه آکسفورد انگلستان، تنها 8.2 درصد از ژنتیک انسان در شکلگیری و عملکرد بدن انسان نقش دارد.
دکتر چارلز رابین محقق دانشگاه ملبورن با اشاره به اختلاف شدید بین دو نتیجهگیری از تحقیقات درباره مقدار کاربردی دیانای در بدن انسان افزود: متاسفانه در تحقیقات دو سال قبل مفهوم واژه کاربردی به درستی معنا نشده بود، به طوریکه در تحقیقات آن زمان مفهوم کاربردی نقش هر بخش ژنوم در تشکیل نوعی خاص از پروتئین مد نظر بود. اما در پژوهش دکتر لانتر مفهوم کاربردی، آن بخش از ژنوم است که در صورت از بین رفتن کارایی بدن را با مشکل مواجه کند.
تیم تحقیقاتی دکتر لانترن با توجه به محدودیتهای موجود جهت انجام آزمایش حذف بخش دیانای بر روی انسان با انجام روش جایگزین محاسبه بخشهایی از دیانای که باعث ایجاد اختلال در عملکرد بدن میشوند دریافتند که میزان تفاوت ژنوم انسان که باعث تمایز گونه ما با سایر جانداران میشود، تقریبا 8.2 درصد از کل ذخیره ژنتیک انسان را شامل میشود.
دانشمندان علم ژنتیک با تحسین عملکرد تیم تحقیقاتی دکتر لانترن افزودند: آنچه که این پژوهش را متمایز میکند، عدد 8.2 درصد نیست بلکه شیوه تحسینبرانگیز دکتر لانترن برای محاسبه مقدار ژنوم موثر انسان است، زیرا از این شیوه میتوان در پژوهشهای ژنتیک و پزشکی استفاده شایانی کرد.
این بررسی در مجله Science منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات