یک دانشجوی فرانسوی به نام «اوون کورنه» سیستم نرمافزاری جدیدی را به منظور بازخلق چگونگی مشاهده و مصرف اطلاعات صفحات ویکیپدیا ارائه داده است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این پروژه، هر مدخل منفرد موجود بر روی دایرةالمعارف آنلاین ویکیپدیا را به عنوان ستارهای در یک کهکشان مجازی نشان میدهد به طوری که کاربران حین جستجوی اطلاعات میتوانند در منزلشان در سراسر این کهکشان سیر کنند.
ویکیپدیا خدماتی ارائه داده که بسیاری از کابران اینترنتی روزانه از آن استفاده میکنند اما حجم اطلاعات موجود درباره مدخلهای منفرد آن به آسانی فراموش میشوند. پروژه WikiGalaxy که با مرورگر کروم و فایرفاکس قابل مشاهده است، تجسمسازی قابللمستری از این اطلاعات ارائه میدهد و برای کاربران بسیار جذاب خواهد بود.
این پروژه شامل 100 هزار مقاله یا ستاره است که افراد میتوانند در آنها سیر کنند. کاربران میتوانند مانند همیشه مدخلهای ویکیپدیا را جستجو کرده و زمانی که مقالهای خاص از آن را انتخاب کنند، پیچکهای زرد موجود در کهکشان مجازی، به موضوعات مرتبط با آن مقاله بسط یافته و امکان کنکاش عمیق اطلاعات درباره مدخلی خاص را برای آنها فراهم میکند.
کهکشان مجازی حاوی مقالات ویکیپدیا با استفاده از رابطهای کاربری HTML5، CS33، WebGL ، jQuery و THREE.js ایجاد شده و در آینده استفاده از آن آسانتر خواهد بود.
کورنه در نظر دارد از نوعی سیستم کدبندیکننده رنگ استفاده کند و همچنین مقالهها را به عناوین موضوعیشان گروهبندی کند.
انتهای پیام
نظرات