اتحادیه انجمن های علوم کشاورزی مدرن کشور متشکل از 23 انجمن علمی تخصصی کشاورزی مدرن، صبح امروز(26 آذر) طی نامه ای به دکتر روحانی - رییس جمهور - از کاهش چشمگیر اعتبارات بخش کشاورزی به ویژه تحقیقات کشاورزی ابراز نگرانی کردند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا در این نامه که به امضای رییس اتحادیه انجمن های علوم کشاورزی مدرن کشور و تایید 23 انجمن مزبور رسیده خطاب به رییس جمهور آمده است: «ضمن تقدیر از تلاشهای ارزنده حضرتعالی و همکاران محترم، چنانچه مستحضرید و نتایج مطالعات مختلف داخلی و بین المللی نشان میدهد، بخش کشاورزی با آثار پیشین مشهود و اثبات شده و آثار پسین در حال گسترش، میتواند در تقویت اقتصاد مقاومتی، خروج از رکود و کاهش فقر، اشتغالزایی و پایداری سایر منابع بسیار موثر باشد. بند های 6 و 7 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز بر اهمیت تامین امنیت غذایی با هدف کاهش وابستگی کشور تاکید دارند اما بروز تواناییهای بخش کشاورزی، خود در گرو رشد عوامل تولید است.
کمبود تاریخی سرمایه در بخش کشاورزی ایران، حداقل در کوتاه مدت امیدی به دستیابی رشد از طریق افزایش عوامل تولید باقی نمیگذارد؛ لذا تنها و تنها راه خروج از دور باطلی که بخش کشاورزی ایران درگیر آن است، تکیه بر افزایش بهرهوری است.
تحقیقات کاربردی به عنوان موتور محرکه به واسطه بدنه بالنسبه بزرگ و کارآمد بخش علمی، هم در حوزه آموزش و هم در حوزه پژوهش میتواند حداقل در کوتاه مدت خلاء ناشی از گریز سرمایه از بخش کشاورزی را جبران کند اما متاسفانه در لایحه بودجه سال 1394 نه تنها به اهمیت بخش کشاورزی در کمک به خروج از رکود تورمی کمتر توجه شده و بودجه دستگاه متولی از رشد منفی واقعی برخوردار است، بلکه شدت بیتوجهی به بودجه تحقیقات کشاورزی عملا حتی امکان جبران تورم برآوردی در لایحه را هم فراهم نمیکند.
این امر موجبات نگرانی فراوان انجمنهای علمی و متخصصان مستقل را فراهم آورده است. عدم توجه لازم و کافی دولت به بخش کشاورزی نه تنها گریز سرمایه از بخش را تشدید میکند بلکه کاهش بودجه واقعی تحقیقات کشاورزی عملا بخش را در مقابله با کمبودهای موجود، خلع سلاح میکند.
جناب آقای رئیس جمهور میدانیم که کاهش درآمدهای نفتی، شرایط بد به ارث رسیده در کنار تحریمهای ظالمانه موجود، تدوین بودجه 1394 را بسیار سخت کرده است؛ لیکن تصدیق میفرمائید که بودجهریزی، علم تخصیص است و آیندگان ما را به واسطه تداوم تخصیصهای نادرست نخواهند بخشید.
اتحادیه انجمنهای علوم کشاورزی بر اساس مصوبه مجمع عمومی مورخ 24 آذرماه 1393 خود از حضرتعالی تقاضا دارند تا دیرنشده و هنوز امیدی به احیای بخش کشاورزی کشور باقی است، دستور فرمایند نحوه تخصیص بودجه به بخش کشاورزی به صورت کلی و تحقیقات کشاورزی به صورت خاص تغییر کند و در تعامل با مجلس شورای اسلامی این نقیصه تا حد امکان جبران شود.»
گفتنی است، اتحادیه انجمنهای علوم کشاورزی مدرن کشور از انجمنهای علوم زراعت و اصلاح نباتات کشور، ایمنی زیستی کشور، بیوتکنولوژی ایران، ژنتیک کشور، آبخیزداری ایران، اقتصاد کشاورزی ایران، ترویج و آموزش کشاورزی ایران، علوم علفهای هرز ایران، کنه شناسی ایران، حشره شناسی ایران، سازگاری با خشکی و خشکسالی ایران، گل و گیاهان زینتی ایران، فیزیولوژی گیاهی ایران، مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون ایران، بوم شناختی ایران، ماهیان سردابی، قارچ شناسی ایران، بذر ایران، توسعه روستایی ایران، بیماری شناسی گیاهی ایران، زنبور عسل ایران، پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران و انجمن گیاهان دارویی ایران تشکیل شده است.
انتهای پیام
نظرات