• سه‌شنبه / ۲ دی ۱۳۹۳ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93100200377
  • خبرنگار : 71456

پنجره هوشمندی که بدون برق تیره و شفاف می‌شود

پنجره هوشمندی که بدون برق تیره و شفاف می‌شود

دانشمندان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور نوعی پنجره هوشمند ارائه داده‌اند که بدون نیاز به هیچ گونه منبع برق خارجی، تیره یا شفاف می‌شود.

دانشمندان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور نوعی پنجره هوشمند ارائه داده‌اند که بدون نیاز به هیچ گونه منبع برق خارجی، تیره یا شفاف می‌شود.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این پنجره منحصر‌به‌فرد به هیچ نیروی برقی برای فعالیت نیازی ندارد و در نوع خود یک باتری با قابلیت شارژ دوباره است؛ بنابراین، می‌توان از انرژی ذخیره‌شده آن برای فعال‌کردن ابزار الکترونیکی کم‌مصرف مانند ال‌ای‌دی‌ها استفاده کرد.

در حال حاضر، پنجره‌های موجود در بازار یا از رنگ دائمی استفاده می‌کنند که نمی‌تواند در شب شفاف شود یا این که ویژگی‌های انتشار نور را فقط با استفاده از یک منبع برق خارجی تغییر می‌دهند. با این حال، پنجره هوشمند جدید در نور شفاف روز به رنگ آبی در می‌آید تا نفوذ نور به داخل ساختمان را نصف کند و شب‌هنگام یا بنا به نیاز کاربر نیز به رنگ شفاف خود بازمی‌گردد.

این پنجره هوشمند حاوی الکترولیت مایعی است که بین دو ورقه شیشه‌ای آن قرار گرفته است. این ورقه‌ها با اکسید قلع اندیم پوشیده شده‌اند که معمولا به عنوان پوشش‌های رسانایی شفاف برای نمایشگرهای تلویزیون به کار می‌روند. یکی از این ورقه‌ها با لایه اضافی رنگدانه‌ آبی‌رنگ آهن‌دار پوشیده شده و دیگری به یک نوار باریک فویل آلومینیومی متصل است.

این دو ورقه شیشه‌ای با کابل‌های الکتریکی معمولی به یکدیگر متصل شده‌اند و هنگامی که مدار الکتریکی بین آن‌ها شکسته می‌شود، نوعی واکنش شیمیایی بین رنگدانه آبی آهن‌دار و اکسیژن حل‌شده در الکترولیت آغاز می‌شود و شیشه را به رنگ آبی در می‌آورد. برای از بین‌بردن رنگ آبی، مدار الکتریکی جهت تخلیه شارژ باتری بسته می‌شود و نور آبی را به نور سفید آهن‌دار بی‌رنگ تبدیل می‌کند.

چنین فناوری نوآورانه‌ای را می‌توان با میزان نور خورشید ورودی به داخل ساختمان در روز سازگار کرد و این موضوع موجب صرفه‌جویی‌ قابل‌توجهی در مصرف برق و همچنین خنک‌کردن ساختمان می‌شود. گفته می‌شود تولیدکنندگانی که به دنبال ساخت ساختمان‌های سبز دوستدار محیط زیست هستند، از این پنجره استقبال خواهند کرد.

جزئیات این پنجره هوشمند در نشریه Nature Communication قابل‌مشاهده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha