فناوری جدید دانشمندان «موسسه تحقیقات سرطان» در لندن به پزشکان دقت بیسابقهای در مورد فرآیند پرتودرمانی تومورهای سرطانی ارائه میدهد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، در اختیار داشتن نسخه سهبعدی چاپشده اندامها و تومورهای بیماران، امکان تعیین بهتر میزان تشعشعی را فراهم میکند که یک تومور طی جلسات پرتودرمانی باید دریافت کند. با این حال، استفاده از مدلهای یک تومور در مراحل آمادهسازی برای پرتودرمانی، موضوع جدیدی نیست اما این تومورها دستساز هستند و نمیتوان همیشه به آنها اعتماد کرد.
دانشمندان انگلیسی در این تحقیق به دنبال تولید مدل دقیقی بودند که به آنها امکان نظارت بر میزان تشعشع دریافتی توسط تومور را بدهد. نسخههای چاپی جدید تومور، به تیم علمی اطلاعاتی ارائه داد که اسکنهای دوبعدی چنین اطلاعاتی در اختیارشان نمیگذارد زیرا مدلهای سهبعدی همواره بیش از مدلهای مسطح اطلاعات در اختیار میگذارند.
محققان با استفاده از اسکنهای گرفتهشده از تومور در طول درمان بیماران سرطانی، موفق به چاپ نسخههای سهبعدی از یک تومور و اندامهای احاطهکننده آن شدند. این نسخهها «فانتوم» لقب گرفتهاند و در واقع، مدلهای پلاستیکی هستند که در آزمایشات اولیه، به دانشمندان امکان محاسبه دقیقتر میزان پرتودرمانی که بیماران باید دریافت میکردند را دادند.
محققان معتقدند آزمایشهای بیشتری باید بر روی این تومورهای چاپی سهبعدی انجام شود و در صورت موفقیت، آنها دقت پرتودرمانی مولکولی را در درمان سرطان ارتقا خواهند داد.
انتهای پیام
نظرات