• شنبه / ۴ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93110401402
  • خبرنگار : 71456

آشکارسازی عوارض مخرب مصرف الکل بر روی سیستم ایمنی افراد جوان در بررسی‌های محقق ایرانی

آشکارسازی عوارض مخرب مصرف الکل بر روی سیستم ایمنی افراد جوان در بررسی‌های محقق ایرانی

تحقیقات جدید محققان «مدرسه پزشکی استریچ» دانشگاه لویولا شیکاگو به رهبری «دکتر مجید افشار»، عوارض مخرب نوشیدن الکل بر روی سیستم ایمنی بدن اشخاص جوان را آشکارتر کرده است.

تحقیقات جدید محققان «مدرسه پزشکی استریچ» دانشگاه لویولا شیکاگو به رهبری «دکتر مجید افشار»، عوارض مخرب نوشیدن الکل بر روی سیستم ایمنی بدن اشخاص جوان را آشکارتر کرده است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، شرکت‌کنندگان حاضر در این بررسی میزان مشخصی الکل را در روز مصرف کرده بودند. نتایج نشان داد بیست دقیقه پس از رسیدن به اوج مسمومیت، فعالیت سیستم‌های ایمنی بدن آن‌ها افزایش یافت اما دو و پنج ساعت پس از اوج مسمومیت، فعالیت سیستم ایمنی بدن این افراد کاهش یافت.

بر اساس تحقیقات، مصرف الکل خطر جراحات ناشی از افتادن، زخم‌های سوختگی، تصادفات خودرو و دیگر جراحات تروماتیک را افزایش می‌دهد. علاوه بر افزایش خطر آسیب‌های تروماتیک، مصرف الکل، توانایی بدن برای بهبودیافتن از چنین جراحاتی را مختل می‌کند.

بررسی‌های پیشین نشان داده‌ بودند مصرف الکل، ترمیم زخم را به تعویق می‌اندازد، خونریزی را افزایش می‌دهد و بیماران را بیشتر در معرض خطر سینه‌پهلو و عفونت ناشی از کاتتر حین عمل‌های جراحی، قرار می‌دهد. همچنین مصرف‌کنندگان الکل بیشتر احتمال دارد بر اثر آسیب‌های تروماتیک جانشان را از دست دهند.

بررسی‌های مجید افشار و همکارانش عوارض مخرب‌تر مصرف الکل را آشکارسازی می‌کنند. الکلی‌ها معمولا می‌دانند مصرف الکل رفتارشان را تغییر می‌دهد اما آگاهی‌ کمتری نسبت به عوارض مصرف آن بر روی سیستم ایمنی بدن‌شان دارند.

بر اساس آمار ارائه‌شده توسط «مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» ایالات متحده، در حال حاضر، از هر شش الکلی بزرگسال امریکایی، یک نفر، چهار بار در ماه الکل مصرف می‌کند و مصرف آن در جوانان بین سنین 18 تا 34 سال شایع‌تر است.

پژوهش مجدید افشار و تیم علمی‌اش شامل هشت زن و هفت مرد با سن میانگین 27 سال بود و هر داوطلب میزان مشخصی الکل مصرف کرد.

دکتر افشار و همکارانش نمونه‌های خون این افراد را 20 دقیقه، دو و پنج‌ ساعت پس از اوج مسمومیت گرفتند. بررسی‌ها نشان دادند 20 دقیقه پس از اوج مسمومیت، فعالیت سیستم ایمنی این افراد افزایش یافته‌ بود، با این حال، دو و پنج ساعت پس از مصرف، سیستم ایمنی بدن آن‌ها ضعیف شده بود.

مجید افشار در حال طراحی پژوهش بعدی برای بررسی بیماران واحدهای سوختگی است و به دنبال مقایسه بیماران دارای الکل در سیستم ایمنی‌شان با بیماران غیرالکلی است. افشار نشانگرهای سیستم‌ ایمنی هر گروه را اندازه‌گیری و نتایج حاصله از جمله آسیب ریوی، نارسایی اندام‌های بدن و مرگ را مقایسه می‌کند.

وی، پزشک مراقبت‌های ویژه و اپیدمیولوژی و همچنین، استادیار بخش ریوی پزشکی مراقبت ویژه و دپارتمان علوم بهداشت عمومی مدرسه پزشکی استریچ در دانشگاه لویولا شیکاگو است.

این محقق جزئیات پژوهش تیم علمی‌اش را در نشریه بین‌المللی Alcohol منتشر کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha