• دوشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93110602940

پیش‌بینی شانس مرگ بیمار در یک ماه آینده با آزمایش جدید

پیش‌بینی شانس مرگ بیمار در یک ماه آینده با آزمایش جدید

دانشمندان دانشگاه نیوساوث ولز آزمایش جدیدی ابداع کرده‌اند که شانس مرگ بیمار طی یک ماه تا 12 هفته آینده را شناسایی کرده و از درمان‌های پزشکی بیهوده و گران‌قیمت که باعث طولانی‌شدن رنج و درد بیماران مسن می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

دانشمندان دانشگاه نیوساوث ولز آزمایش جدیدی ابداع کرده‌اند که شانس مرگ بیمار طی یک ماه تا 12 هفته آینده را شناسایی کرده و از درمان‌های پزشکی بیهوده و گران‌قیمت که باعث طولانی‌شدن رنج و درد بیماران مسن می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این آزمایش نشان می‌دهد که آیا بیماران کهنسالی که در بیمارستان بستری شده‌اند، ظرف یک ماه آینده در خطر مرگ قرار دارند یا خیر. بیماران اینگونه می‌توانند ساعات آخر عمر خود را در میان عزیزانشان بسر برده و همچنین از صرف هزینه‌های نابجا خودداری کنند.

این آزمایش غربالگری به بررسی 29 نشانگر سلامتی از جمله سن، ضعف، بیماری، اختلال روانی، پذیرش اورژانس قبلی و ضربان قلب پرداخته و درصد شانس مرگ طی یک ماه الی 12 هفته آتی را مشخص می‌کند.

به گفته محققان، هدف از آزمایش CriSTAL، آغاز بحث صادقانه در مورد پایان مراقبت‌های حیاتی و به حداقل رساندن خطر درمان‌های بی تأثیر و تهاجمی است.

این نشانگرها شامل موارد زیر هستند:

- سطوح تغییریافته هوشیاری (تغییر مقیاس کمالی گلاسکو < 2)

- فشار خون سیستولیک کمتر از 9

- تعداد تنفس بیش از پنج و کمتر از 30

- تعداد نبض کمتر از 40 یا بیشتر از 140

- نیاز به درمان با اکسیژن و یا اشباع اکسیژن شناخته‌شده کمتر از 90 درصد

- سطح قند خون هیپوگلیسمی (میزان قند خون کمتر از حد عادی)

- تشنج مکرر یا طولانی مدت

- خروجی کم ادرار (کمتر از 15 میلی‌لیتر در ساعت)

- تاریخچه قبلی بیماری مانند سرطان پیشرفته، بیماری کلیه، نارسایی قلبی، انواع مختلف بیماری ریه، سکته و زوال عقل عروقی، حمله قلبی، بیماری کبد متوسط تا شدید، اختلال روانی مانند زوال عقل و یا ناتوانی ناشی از سکته مغزی، مدت زمان بستری پیش از اعلام شرایط بحرانی، بستری شدن مدوام در یک سال گذشته، پذیرش مکرر به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان، ضعف، کاهش وزن با علت ناشناخته، خستگی گزارش شده توسط خود فرد، سستی (عدم توانایی در گرفتن اجسام یا بلند کردن اجسام تا 4.5 کیلوگرم)، کاهش سرعت راه رفتن ( طی کردن 4.5 متر در بیش از هفت ثانیه)، ناتوانی در انجام ورزش یا ایستادن، سکونت داشتن در خانه سالمندان، وجود ادرار در خون و نوار قلب غیر عادی (ضربان قلب نامنظم، ضربان سریع و یا ریتم غیرطبیعی).

محققان در این پژوهش به بررسی 112 پژوهش بمنظور شناسایی بهترین نشانگرهای مرگ پرداختند. آن‌ها مدعی هستند که این آزمایش به پزشکان و پرستارانی که برای افزایش طول عمر بیمار با هر هزینه‌ای از سوی خانواده بیمار و جامعه تحت فشار هستند، کمک خواهد کرد.

این آزمایش همچنین با ارائه گزینه‌های بیشتر در مورد محل مطلوب مرگ به خانواده‌ها و بیماران در مورد لحاظات آرامتر پیش از مرگ کمک خواهد کرد.

این فهرست هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته اما محققان امیدوارند در نهایت برای همه موارد بستری در بیمارستان مورد استفاده قرار بگیرد.

این پژوهش در مجله Supportive & Palliative Care منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha