محققان دانشگاه هارتفوردشایر انگلستان به رهبری دکتر «فرشید امیرعبداللهیان»، نمونه اولیه رباتی اجتماعی را ساختهاند که از زندگی مستقل سالمندان پشتیبانی کرده و میتواند با خویشاوندان یا مددکاران آنها همکاری داشته باشد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این ربات از پلتفرم پیشرفتهای به نام Care-O-bot 3 بهره میبرد و در محیط خانه هوشمند عمل میکند؛ این ربات به عنوان بخشی از پروژه حدود پنج میلیون یورویی موسوم به «دوستان رباتیک قابلپذیرش برای سالهای سالمندی» (ACCOMPANY) ارائه شده است.
دکتر «فرشید امیرعبداللهیان» استاد ارشد حوزه «سیستمهای سازگار» در دانشگاه هارتفوردشایر، در این مطالعه، رهبری تیمی متشکل از 9 موسسه از پنج کشور اروپایی را بر عهده داشت.
تیم حاضر در این پروژه، طی سه سال گذشته موفق به انجام مطالعات وسیعی در «خانه ربات» دانشگاه هارتفوردشایر شدند؛ از جمله این موفقیتها میتوان به شناسایی فعالیت و وضعیت مردم در محیط خانه هوشمند و همچنین تمرکزکردن بر روی توانایی ربات برای به یادآوردن رخدادها اشاره کرد.
نتایج این پروژه نشان داد، یک ربات اجتماعی میتواند به طور بالقوه مانع از تنهایی شود و فعالیتهای محرکی را موجب شود، در حالی که به استقلال و خودمختاری فرد احترام میگذارد.
دکتر «امیرعبداللهیان» تأکید کرد، نتایج این پروژه امکان داشتن یک فناوری دوست را تایید کرد، در حالی که جنبههای مهم و مختلفی مانند همدردی، عاطفه، هوش اجتماعی و اخلاقیات را برای داشتن یک زندگی مستقل برجسته میکند.
انتهای پیام
نظرات